Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Ryanair

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ryanair

Ryanair Boeing 737 (EI-ENI) departs Bristol Airport 23September2014 arp.jpg

IATA ICAO Roepletters
FR RYR RYANAIR
Land Vlag van Ierland Ierland
Oprichting 1985
Hub(s)
Vloot 460 vliegtuigen
Bestemmingen 179
Website www.ryanair.com
Portaal Portal.svg Luchtvaart

Ryanair is een Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij die de grootste lagekostenluchtvaartmaatschappij van heel Europa is. Ryanair is één van de weinige lagekostenluchtvaartmaatschappijen die ook echt veel winst maakt. De vloot bestaat uit 460 vliegtuigen, die gemiddeld zo'n vijf jaar oud zijn. Ryanair is lid van de European Low Fares Airline Association.

Geschiedenis

Ryanair werd in 1985 opgericht en was eerst gewoon een normale luchtvaartmaatschappij. Later werd Ryanair zo aangepast dat de prijzen lager werden, maar er ook iets minder comfort was en meestal naar wat kleinere vliegvelden werd gevlogen.

Kenmerkend

Ryanair verdient ontzettend veel geld. Dat doen ze onder andere door hun website, waar ze ook veel verdienen. Daarnaast maken ze veel reclame in hun vliegtuigen, op de hoofdsteunen staan geregeld reclames. Ryanair doet ook veel aan hun vliegtuigen. Zo zijn het meestal dezelfde soort vliegtuigen, omdat dat makkelijker is. Ook worden dingen die niet echt nodig zijn uit het vliegtuig gehaald, omdat als het vliegtuig lichter is het minder brandstof verbruikt en het schoonmaken ook beter gaat.

Vloot

De vloot van Ryanair bestaat uit de volgende vliegtuigen:

  • Boeing 737-800 (x300, 180 in bestelling)
  • Boeing 737 MAX 200 (x0, 100 in bestelling)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ryanair&oldid=575797"