Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Wikikids:Boomhut/archief41

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gezocht: moderator(en)!

Hallo iedereen, zoals jaarlijks de traditie is, gaan we weer moderatorverkiezingen houden. Vanwege de activiteit op WikiKids zijn we op zoek naar één of twee extra moderatoren om ons bij te staan. Wil jij moderator worden, en denk jij dat je de benodigde motivatie en kennis hebt? Lees dan zeker verder!

Belangrijk
Om kans te maken om moderator te worden is het belangrijk dat

 • ... je langer dan 6 maanden geregistreerd bent op WikiKids.
 • ... je eerste bewerking op WikiKids minimaal 6 maanden oud is.
 • ... je nuttige bijdragen (minimaal 1000 bewerkingen in de hoofdnaamruimte) levert aan artikelen van WikiKids.
 • ... je weet hoe je andere gebruikers goed moet aanspreken.
 • ... je zinvolle aanvullingen doet aan WikiKids.
 • ... je akkoord gaat met alle regels zoals die op WikiKids:Moderator worden vermeld staan.

Wat verwachten wij?
Moderator zijn is leuk maar brengt ook een hoop verplichtingen met zich mee, daarom verwachten wij dat

 • ... je minstens 3 keer per week bewerkt op WikiKids
 • ... je regelmatig de Recente Wijzigingen controleert.
 • ... je vandalisme zo snel mogelijk herstelt en gebruikers volgens de richtlijnen blokkeert.
 • ... je de verwijdernominaties in de gaten houd en correct afhandelt.
 • ... je beschikbaar bent en snel antwoord op vragen die worden gesteld in de boomhut of op je overlegpagina.
 • ... je nieuwe gebruikers een warm welkom bied en begeleid op de punten waar ze nog hulp nodig hebben.

Aanmelden
Ben jij er helemaal klaar voor? Meld je dan aan door een e-mail te sturen met daarin je motivatiebrief. Via deze pagina » kun jij je motivatiebrief versturen. Lees eerst deze pagina goed door om te weten wat het moderatorwerk inhoud. Je kunt je opgeven tot 27 mei 2015 23:59. Hierna zullen wij één of twee gebruikers aanstellen als moderator. Vermeld in je motivatiebrief sowieso

 • ... waarom wij jou moeten kiezen als moderator.
 • ... wat jij bij kan dragen aan WikiKids.
 • ... wat je de afgelopen periode al aan moderatorwerk hebt verricht op WikiKids.

Veel succes!
Met dank aan apoo voor het overnemen van zijn bericht.
Southparkfan 20 mei 2015 20:06 (CEST)

Er zijn toch helemaal geen "moderatorverkiezingen"? Er valt niks te kiezen want er wordt iemand achter de schermen aangewezen, zoals in Nederland bij een burgemeester. Net zo ondemocratisch gaat het hier dus ook. Daarom stel ik voor het zo te doen als op Wikipedia: daar zijn de sollicitaties openbaar en kan iedereen stemmen vóór of tegen een kandidaat. Wat vinden jullie? Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 23 mei 2015 15:20 (CEST)
Voor Voor iedereen mag beslissen wie er moderator wordt, vind ik. Als dit niet mag, vind ik toch dat andere gebruikers minstens hun mening mogen geven voordat het bestuur beslist. Josse.Cottenier - Overleg (+) 23 mei 2015 15:22 (CEST)
Wat democratisch zou wel kunnen. Mischien moeten we voor een keer de mening van vaste gebruikers vragen, gewoon om te kijken of het werkt, als experiment. Als het wat is, kunnen we het in het vervolg instellen, is het niets dan houden we het op de oude boeg. Misschien een idee? Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 23 mei 2015 15:27 (CEST)
Net zoals in voorgaande jaren bespreken wij moderators alle aanmeldingen met elkaar, daarna komen we met z'n allen tot een beslissing: Wouter, Southparkfan, Vviktorie, Gerard en ik, waarna Gerard de gebruiker(s) de rechten toekent. Is het dus een verkiezing? Ja. Is het een openbare verkiezing? Nee. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 23 mei 2015 15:34 (CEST)
Paul, zoals ik je vorig jaar ook al heb verteld: Als het inhoudelijk om artikelen gaat verwijzen we graag naar Wikipedia als standaard. Wat betreft verschillende manieren van werkwijze en procedures is WikiKids hierin totaal verschillend. Het woord moderatorverkiezing wekt hierin misschien een verkeerde indruk, maar herhaaldelijk is gebleken dat open stemmingen op WikiKids de nodige discussies uitlokt met daarbij woede en verdriet. Er is daarom in samenspraak met stichting WikiKids besloten om moderators aan te stellen op een manier die meer lijkt op een sollicitatieprocedure. Alle aanmeldingen worden bekeken door het moderatorteam en na beoordeling doorgestuurd naar de stichting. Als zij akkoord gaan wordt er een nieuwe moderator aangesteld. Enfin, ik spreek je volgend jaar wel weer. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 23 mei 2015 15:38 (CEST)
Het is wel waar dat er vaak (heftige) discussies zijn op WikiKids als we verkiezingen hebben voor dat dan maar ook, in het verleden helemaal. Ik raad aan om de WikiKids:Stemmingen maar eens terug te lezen, wat daar is gebeurd.... Tevens heb ik al een aantal verkiezingen van WP teruggelezen, dat doet je toch wel aan het twijfelen. Na dit zou ik het voorlopig zo laten. We hebben een verkiezing voor het artikel van de week van 2014, wat god verliep. Er zit dus wel schot in de zaak, maar die twee verkiezingen kun je zeker niet met elkaar vergelijken. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 23 mei 2015 15:45 (CEST)

@ apoo: De verwijzing naar een vastgeroeste procedure wil niet zeggen dat er nooit iets moet veranderen. En als er iemand boos wordt, so what? Want nu laad je wel de verdenking op je van belangenverstrengeling en vriendjespolitiek. Want wie zijn tegen? Juist, twee (ex-) moderators... Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 23 mei 2015 15:56 (CEST)

Nee, twee mensen die het dagelijks reilen en zeilen van vele jaren WikiKids kennen zijn tegen. We evalueren regelmatig onze procedures en zien geen noodzaak om dit anders aan te pakken. Het moderatorteam en de stichting hebben er overigens geen enkel belang bij wie er moderator wordt. Juist vriendjespolitiek is iets wat je gaat krijgen als je deze community laat stemmen. :) apoo overleg · (MOD) 23 mei 2015 16:35 (CEST)
Ik heb al een mail gestuurd! Ik weet niet welke user meer precies maar beantwoord aub mijn mail ik heb hem op een volwassen manier geschreven! En ik ben wel benieuwd het wiki leven als moderator.-- Maxie1Hoi E-mail 23 mei 2015 17:05 (CEST)
Wouter15 beantwoord je e-mail, na overleg met de andere moderatoren, (denk ik). Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 23 mei 2015 17:11 (CEST)
Ja hoor Maxie, hij is binnen! De aanmeldingen zijn nog op tot 27 mei en daarna moeten we nog even overleggen, dus voor de uitslag moet je nog even geduld hebben. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 23 mei 2015 17:16 (CEST)
@apoo: Is het dan niet mogelijk dat gebruikers op zijn minst een mening kunnen geven en dat het bestuur dan uiteindelijk beslist? Josse.Cottenier - Overleg (+) 23 mei 2015 19:04 (CEST)
Ook ik heb me aangemeld. Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 25 mei 2015 16:16 (CEST)

Aanmeldingen kunnen worden ingediend tot vanavond 23:59 uur. Als je nog geen motivatiebrief hebt gestuurd, doe dat dan nú! Southparkfan 27 mei 2015 20:23 (CEST)

Oei, te laat. JurgenNL (overleg) 28 mei 2015 07:55 (CEST)
Wie zijn de moderators ? Wikimarius - Overleg E-mailen ®
Ik denk dat nu alle aanmeldingen binnen zijn, er wordt gediscuseerd. De uitslag wordt zo snel als mogelijk bekend. Persoonlijk denk ik vanavond (ligt aan de hoeveelheid aanmeldingen en de duur van de discussie), maar morgen kan natuurlijk ook. Je krijgt overigens ook een mail toegestuurd over je aanmelding (of je wel of niet bent gekozen). Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 28 mei 2015 16:11 (CEST)
Wie zijn de moderators ? Wikimarius - Overleg E-mailen ®
@Wikimarius: De uitslag zal in de Boomhut bekend worden gemaakt. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 29 mei 2015 19:13 (CEST)

Boksen

Omdat het artikel boksen enorm is opgeknapt zou het me leuk leiken als het een artikel van de week zou mogen worden groet gagaga (overleg) 21 mei 2015 16:07 (CEST)

Het is zeker een mooi artikel, alleen mis ik nog wat leuke afbeeldingen. Ik denk dat het dan wel artikel van de week kan worden, ik miste al een artikel van de week over sport. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 21 mei 2015 16:28 (CEST)

oke ik ga wat meer plaatjes bij doen ok? gagaga (overleg) 21 mei 2015 17:15 (CEST) is het nu wel goed gagaga (overleg) 21 mei 2015 17:25 (CEST)

Dat is beter. Ik hoop dat een moderator, zodra hij/zij er tijd voor heeft, het wil invoeren als artikel van de week. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 21 mei 2015 17:34 (CEST)
In week 1 van 2016 is hij te zien. Dan pas, omdat de rest van de artikelen van de week (tot 1 januari) al vernieuwd is door Beem. Mooi artikel trouwens! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 23 mei 2015 15:48 (CEST)

Ok gagaga (overleg) 23 mei 2015 16:59 (CEST)

Ik geloof dat iemand zij dat Nena of Kim Wilde als artikel van de week mocht groet gagaga (overleg) 23 mei 2015 18:52 (CEST)
Ik weet niet precies waar dat was, maar kan me wel iets vaags herinneren. We hebben 52 artikelen van de week en 3 daarvan gaan over een zanger. Ik weet persoonlijk niet of daar misschien nog eentje bij kan (ik denk dat niet, maar dat is mijn mening). Ik stel voor om even de mening van andere gebruikers af te wachten. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 23 mei 2015 18:59 (CEST)

Ok jammer maar goed gagaga (overleg) 23 mei 2015 19:05 (CEST)

Alternatief

Ik heb een alternatief voor de trajecttabellen (zie Rijksweg_1#Kruisende_wegen). Nu staat er een lijstje van de knooppunten en de wegen die de A1 kruist. Ik zou graag even jullie mening willen; is dit ook handig voor de andere rijkswegen of moet ik het gewoon weglaten? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 22 mei 2015 17:29 (CEST)

Ala het mogelijk is een verhaaltje, maar een tabelletje is ook goed. Voor de andere Rijksweg-artikelen is het ook goed, zolang je het zelf bedenkt vindt ik het goed. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 22 mei 2015 18:50 (CEST)

Moeilijke woorden

Hoi iedereen, ik heb het altijd al moeilijk gevonden om moeilijke woorden in mijn artikel uit te leggen. Daarom zou ik jullie mening willen vragen voor het volgende voorstel: een soort referentiesysteem en vanonder een kopje "moeilijke woorden" zodat daar dan ruimer het woord kan uitleggen. Wat vinden jullie hiervan? Groet, Josse.Cottenier - Overleg (+) 23 mei 2015 09:15 (CEST)

Mij lijkt het wel een goed idee, maar kun je soms ook geen makkelijke woorden gebruiken? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 23 mei 2015 09:18 (CEST)
Ik heb aan politieke artikelen gewerkt, waar ik allerlei begrippen heb uitgelegd (zoals minderheidskabinet of parlementaire enqeutecommisie). Het is gelukt door een korte, eenvoudige betekenis tussen haakjes te zetten. Maar Josse's idee is ook goed vind ik. Ik denk dat het handig is om er dan sterretjes achter te zetten (wat in de meeste (kinder)boeken ook voorkomt), de hoeveelheid sterretjes achter het woord geeft dan aan welke betekenis het is. Dit kan onder een kopje onderaan de pagina. Natuurlijk is het ook mogelijk om het moeilijke woord (als het kan) in de volgende zin uut te leggen, dan blijft het kopje een beetje een redelijk formaat. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 23 mei 2015 09:30 (CEST)
(na bwc) Dat is het dan nou juist, dat is bij sommige woorden moeilijk. Hoe leg je nu "ambitieus" uit? Ik kan veel makkelijker een definitie onderaan zetten dan een synoniem gebruiken. Josse.Cottenier - Overleg (+) 23 mei 2015 09:31 (CEST)
Even een zin: "De Amsterdammer Safati had amibiteuse (met de bedoeling veel te bereiken) plannen, hij wilde namelijk van Amsterdam weer een wereldstad maken." Het kan dus, het zal zeker niet bij alle woorden kunnen. Daarom keur ik je referentielijst zeker niet af, alleen kan je mijn idee en jouw idee beide toepassen, zodat a) de lijst met moeilijke woorden niet te lang wordt en b) dat gebruikers niet steeds naar beneden hoeven te scrollen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 23 mei 2015 09:52 (CEST)
Mike: Ik kan ook nog steeds "De Amsterdammer Safati had een ambitieuze1..." doen zodat er gelinkt word naar het kopje. Josse.Cottenier - Overleg (+) 23 mei 2015 09:57 (CEST)
Klinkt als een goed idee! Southparkfan 23 mei 2015 09:59 (CEST)
Ik zeg Voor VoorAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 23 mei 2015 09:59 (CEST)
Dat kan ook, zo is het eigenlijk ook beter dan sterretjes. Ik zeg Voor Voor. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 23 mei 2015 10:31 (CEST)
Er bestaat al een sjabloon:Wbwoord. Dat kan je eventueel ook gebruiken. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 23 mei 2015 10:58 (CEST)
Idd Vvik, dat is ook zeer handig. Ik geloof dat ik dat ook kan gebruiken, aan jullie de keus wat jullie het beste vinden (ik kan niet kiezen). Josse.Cottenier - Overleg (+) 23 mei 2015 13:41 (CEST)
Ik werk zelf altijd met haakjes of een extra zinnetje, maar wat jij zegt Vviktorie vind ik ook wel handig. Is het dan niet een idee om het net zo te doen als op Vikidia? Zie hier bij het woordje xénophobe. Dat vraagteken maakt het extra duidelijk en ik denk dat dat balkje handiger is dan dat vakje onderin. Wat vinden jullie? Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 23 mei 2015 16:31 (CEST)
Ja, zoiets als dat op Vikidia had ik ook al gezien. Iemand zou bij sjabloon:Wbwoord dan zo'n vraagtekentje neer kunnen zetten. Feit is wel dat het Vikidia-principe bij mij (iPad) niet werkt (er verschijnt geen balkje oid). :$ Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 23 mei 2015 17:12 (CEST)
Goed dat je het zegt! Dat is dan inderdaad niet zo handig. Zullen we dan in ieder geval zo'n vraagtekentje erbij zetten? Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 23 mei 2015 17:18 (CEST)
Ja, dat lijkt me dan de beste oplossing. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 23 mei 2015 17:21 (CEST)
Okay, ik heb er even mee geklooid, maar 't is gelukt. Vraagtekentje staat erbij. Ik heb ook meteen dat vakje wat opvallender gemaakt. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 23 mei 2015 17:39 (CEST)
Perfect. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 23 mei 2015 19:02 (CEST)
Fantastisch. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 23 mei 2015 19:04 (CEST)

Dag allemaal, moeilijke woorden kun je natuurlijk ook vermijden. Waarom zou je ambitieus zeggen als je het ook anders kunt omschrijven? Uitgangspunt is zo eenvoudig mogelijk te schrijven. Zie ook het artikel Leesbaar. Ideeën die jullie noemen zijn vooral als het niet anders kan. Maar ik heb gemerkt dat veel moeilijke begrippen toch eenvoudig uit te leggen zijn. Bij moeilijke woorden moet ik ook denken aan de woordenschatdidactiek. Dat is de manier waarop je nieuwe of onbekende woorden uitlegt. Zie bijvoorbeeld deze pagina van SLO. Hier staat onder andere dat je nieuwe (dus ook moeilijke woorden) moet herhalen. Dus meerdere keren een moeilijk woord in een zin gebruiken helpt ook om het beter te begrijpen. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 28 mei 2015 19:18 (CEST)

BTW, ik vind die nieuwe optie wel fraai! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 28 mei 2015 23:10 (CEST)

Ster

Is er voor 500 bewerkingen op wikikids een ster? groet gagaga (overleg) 23 mei 2015 15:04 (CEST)

Nee, helaas niet. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 23 mei 2015 15:06 (CEST)

Slag bij Hanover

Hoi iedereen, ik ben op zoek naar schrijftips om mijn artikelen nóg beter voor Wikikids te maken. Zouden een paar van jullie het artikel kunnen lezen en vervolgens wat tips kunnen geven? Alvast dank! Josse.Cottenier - Overleg (+) 23 mei 2015 19:22 (CEST)

Ik zou sowieso wat meer (sub)kopjes maken. Je schrijft erg lange alinea's en dan kan je misschien het best van een lange alinea een kopje maken, zodat de tekst een beetje onderbroken wordt. Ook is het fijn om veel plaatjes bij een artikel te zetten. Nou is dat bij de Slag bij Hanover best moeilijk, maar dan kan je er misschien plaatjes bij zetten van aanvoerders, de plaats waar het was of zoiets. Daarnaast, over de inhoud, is de slag bij Hanover de zesde slag? Als je de veldslagen van de Gettysburg-veldtocht telt, komt hij als zevende. Ook link je naar heel veel artikelen, als je bijvoorbeeld een korps of leger noemt, link je daar naar. Ik weet niet of dat echt nodig is, tenzij je die artikelen nog wilt aanmaken. Als er namelijk heel veel rode links staan, ziet dat er niet echt mooi uit. Het sjabloon wbwoord lijkt me goed om vaker te gebruiken, want dan kan je gerust wat moeilijke woorden blijven gebruiken. Verder is het natuurlijk een prachtig artikel, mooie bronvermelding en erg interessant. Knap werk! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 23 mei 2015 20:54 (CEST)
1) Zal ik proberen. 2) Plaatjes, vond ik niet, van de aanvoerders kan ik er nemen. 3) Telfoutje Face-grin.svg. 4) Check! Oké! Dan weet ik nu ook weer wat te doen :). Josse.Cottenier - Overleg (+) 24 mei 2015 09:05 (CEST)

Hoe ik in minecraft kan komen

Hoe kan ik in minecraft komen? - Deze reactie werd toegevoegd door Merry (overleg | bijdragen)

Google eens op Minecraft forum ofzo. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 26 mei 2015 13:10 (CEST)

Help

weet iemand misschien hoe je net als bij het artikel sing van Ed Sheeran een vorige huidige en volgende kolom kunt neerzetten alleen bij mij lukt het niet veel groeten gagaga (overleg) 26 mei 2015 17:13 (CEST)

Hier staat de code. Josse.Cottenier - Overleg (+) 26 mei 2015 17:22 (CEST)

Nee van een single niet van een artiest gagaga (overleg) 26 mei 2015 18:20 (CEST)

Ah, daarvan staat hier de code. Josse.Cottenier - Overleg (+) 26 mei 2015 18:43 (CEST)

Moderator worden!

Ik wil graag moderator worden, maar ik zat niet lang op dit account! Ik zat op een ander account, dus telt dat mee? Flag of the Netherlands.svg Jalila (overleg) 26 mei 2015 19:35 (CEST)

Ja, dat denk ik wel. Als je aan alle eisen voldoet (op beide accounts samen) kan je je aanmelden! Succes! Josse.Cottenier - Overleg (+) 26 mei 2015 19:41 (CEST)
Hallo Jalila02, ik heb het even voor je uitgezocht maar je voldoet helaas niet aan de eisen om moderator te worden. Je bent nog niet langer dan 6 maanden geregistreerd op WikiKids (27 november). Je eerste bewerking was korter dan 6 maanden geleden (29 december). En je hebt nog geen 1000 bewerkingen gedaan in de hoofdnaamruimte (jij hebt er 42). Daarnaast ben je 3 maanden geblokkeerd geweest en ben je nu pas 4 weken weer actief. Je mag je natuurlijk altijd aanmelden, maar je voldoet niet aan de eisen en zult dus niet mee worden genomen in de stemronde. Als ik jou was zou ik een jaar goed actief worden op WikiKids en dan maak je volgend jaar misschien een kans! Groet, :) apoo overleg · (MOD) 26 mei 2015 19:56 (CEST)
Bedankt voor het opzoeken,Apoo!

Flag of the Netherlands.svg Jalila (overleg) 27 mei 2015 17:11 (CEST)

moderator

Ik wil graag moderator worden maar al ik klik op deze pagina dan komt er bij mij:

Geen verzendadres beschikbaar U moet aangemeld zijn en een geldig e-mailadres in uw voorkeuren vermelden om andere gebruikers te kunnen e-mailen. Terug naar Hoofdpagina.

Wat kan ik dan doen ik heb de regels ook gelezen, kan ik nog alsjeblieft moderator ik wil echt echt echt zo graag moderator worden alsjeblieft ik vind dit het leukste website

nog veel dank doei


en nog alsjeblieft alsjeblieft ik wil moderator worden

Ayaiscool123 (overleg) 27 mei 2015 17:15 (CEST)

Aya, je kan tot 27 mei je aanmelden! Dus het kan niet meer denk ik! Flag of the Netherlands.svg Jalila (overleg) 27 mei 2015 17:17 (CEST)
Aanmelden kan tot vanavond 23:59, maar helaas Aya, je voldoet niet aan de eisen om moderator te worden! Je bent daarvoor nog te kort op WikiKids. Als je je toch wilt aanmelden dan moet je een geldig e-mailadres hebben ingevuld bij je voorkeuren. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 27 mei 2015 17:19 (CEST)

Sjabloon om te linken naar woordenboeken?

Is het een idee om ook hier een sjabloon aan te maken waarmee vanaf pagina's die zich daartoe lenen naar een online woordenboek kan worden gelinkt? Ik denk bijv. aan een sjabloon om te linken naar Wiktionary (in het Nederlands Wikiwoordenboek). De syntax hiervoor kan denk ik gewoon van WMF worden gekopieerd. De Wikischim (overleg) 28 mei 2015 22:47 (CEST)

Op zich heb ik er niks op tegen, maar wat is de verhoogde waarde van een artikel, en is dit interessant voor kinderen? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 30 mei 2015 18:17 (CEST)
Ik ben het eens met Vvik, maar is WikiWoordenboek makkelijk voor kinderen en staat het ook zo uitgelegd. Laatst moest ik een woord opzoeken in de Van Dale (tevens online), wat niet echt makkelijk staat uitgelegd. Overigens wat bedoel je als ik mag vragen met "pagina's die er zich toe lenen" als ik zou mogen vragen? Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 30 mei 2015 18:38 (CEST)
Alles wat in de Categorie:Woordenschat staat, zeg maar. Dus een algemeen onderwerp wat je ook als definitie in een woordenboek vindt. Dus niet een bepaalde persoon, gebeurtenis, gebied etc. De Wikischim (overleg) 30 mei 2015 23:02 (CEST)
P.S. Wikiwoordenboek is zeker niet moeilijker dan Van Dale. De Wikischim (overleg) 30 mei 2015 23:01 (CEST)
Voor de categorie Woordenschat vind ik het zeker een goed idee! Dat is zeker een nuttige uitbreiding voor dje artikelen. Wil jij de sjablonen die linken naar WikiWoordenboek maken en invoegen? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 31 mei 2015 10:37 (CEST)
Goed idee inderdaad. Misschien ook een goed idee voor de categorie:Werkwoorden? Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 31 mei 2015 10:40 (CEST)
Uiteraard, maar werkwoorden horen ook gewoon bij de woordenschat. Dit zou dus beter geen aparte categorie kunnen zijn, maar een ondercategorie. De Wikischim (overleg) 4 jun 2015 12:48 (CEST)

Gebruikerspagina aanmaken

Hallo allemaal! Ik wilde net beginnen mijn gebruikerspagina aan te maken, maar als ik naar die pagina ga staat er "Dit is de gebruikerspagina van Ronaldoronaldo. Jij mag deze pagina niet aanpassen!" volgens mij klopt dit niet, want ik ben zelf Ronaldoronaldo. Kan ik de pagina wel gewoon aanmaken? Ronaldoronaldo (overleg) 29 mei 2015 13:24 (CEST)

Hoi Ronaldoronaldo, als ik op mijn gebruikerspagina op "bewerk" klik, dan zie ik dat ook. Dus dat is bij iedereen(?) zo, maar je kunt je gebruikerspagina gewoon aanmaken hoor! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 29 mei 2015 13:28 (CEST)

Bedankt voor je antwoord! Ronaldoronaldo (overleg) 29 mei 2015 13:39 (CEST)

Graag gedaan Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 29 mei 2015 13:43 (CEST)
Een dag later, maar: Alle editnotices (tekst die je ziet als je op "bewerk" klikt) worden bepaald via speciale pagina's waar "MediaWiki:" voor staat. De tekst voor een gebruikerspagina staat op MediaWiki:Editnotice-2, en zal er automatisch komen als je een gebruikerspagina bewerkt. Je mag deze dus wel degelijk aanpassen :). Josse.Cottenier - Overleg (+) 30 mei 2015 10:40 (CEST)

Beginnetje

mag het beginnetje bij het artikel Goldeneye weg gagaga (overleg) 29 mei 2015 14:15 (CEST)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Kan zeker weg. Je haalt gewoon de {{beg}} vanonder aan de pagina weg. Josse.Cottenier - Overleg (+) 29 mei 2015 16:27 (CEST)

Nee maar vraag het even voor dat ik problemen krijg gagaga (overleg) 29 mei 2015 19:04 (CEST)

O, die krijg je niet zo snel. Ik zeg een artikel van tien regeltjes of minder is meestal een beginnetje. Dat mag ieder gewoon doen. Ik vind het trouwens een goed artikel. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 mei 2015 20:08 (CEST)

Maar ik mag dus als het artikel lang genoeg is het beginnetje verwijderen en leuk dat je het een goed artikel vindt gagaga (overleg) 29 mei 2015 21:48 (CEST)

Ja, is goed. Als je een artikel uitbreidt dat een beginnetje was of een artikel vindt dat al lang geen beginnetje meer is, mag je het sjabloon verwijderen. Dat is al een stap naar minder beginnetjes. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 30 mei 2015 09:11 (CEST)

moderator

En wie zijn de 2 nieuwe moderators? Het is allang 27 mei geweest.-- Maxie1Hoi E-mail 30 mei 2015 12:10 (CEST)

Zie hier. JurgenNL (overleg) 30 mei 2015 12:13 (CEST)
De uitslag is bekend en we zijn bezig met de laatste officiële voorbereidingen. Vandaag of morgen zal de uitslag bekend worden gemaakt. :) apoo overleg · (MOD) 30 mei 2015 12:21 (CEST)
Jurgen waarom het artikel bijzetten genaamt geduld?-- Maxie1Hoi E-mail 30 mei 2015 13:22 (CEST)
Ik bedoelde eigenlijk dat de uitslag vanzelf bekend wordt, en niet sneller gaat als je het komt vragen in de Boomhut. Daarbij was 27 mei de laatste dag dat je je kon aanmelden; niet dat de uitslag bekend zou worden. Gewoon geduld hebben Face-smile.svg JurgenNL (overleg) 30 mei 2015 13:27 (CEST)
Ben benieuwd! Face-smile.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 30 mei 2015 14:31 (CEST)

Spam bot

Wat is een spambot gagaga (overleg) 30 mei 2015 16:29 (CEST)

Een robotgebruiker die artikelen aanmaakt met alleen maar reclame of zonder zinvolle inhoud. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 30 mei 2015 16:41 (CEST)

Ok hoeveel mensen hebben eigenljk meer dan 500. bewerkingen op wikikids gedaan gagaga (overleg) 30 mei 2015 17:08 (CEST)

Oei, dat zijn er schat ik meer dan 100.000! Josse.Cottenier - Overleg (+) 30 mei 2015 17:17 (CEST)

Ik ben er een van en ik heb de laatste 30 dagen meer dan 400! bewerkingen gedaan gagaga (overleg) 30 mei 2015 17:36 (CEST)

Moderatorverkiezingen - de uitslag!

Hallo iedereen,

De moderatorverkiezingen die tot twee dagen geleden werden gehouden zullen jullie niet ontgaan zijn. Hoewel het geen tien aanmeldingen waren zoals vorig jaar, hebben we alsnog zes aanmeldingen mogen ontvangen! Helaas bleken drie aanmeldingen ongeldig (gebruikers voldeden niet aan de vereisten), dus moesten we het doen met drie aanmeldingen. De (ex-)moderatoren Apoo, Beem, Vviktorie, Wouter15 en ikzelf hebben al deze aanmeldingen bekeken, en nadat er consensus tussen is bereikt, heb ik een mail gestuurd naar Gerard. Hij mailde mij dezelfde dag nog terug met dat hij akkoord gaat met de uitslag, en het toekennen van de rechten, dus kan ik jullie eindelijk de uitslag bekend maken.

We hebben gekeken naar de drie gebruikers die geldige aanmeldingen hadden ingediend. We hebben gekeken naar de activiteit van de gebruiker, hoelang deze gebruiker actief is, de moderatortaken die worden uitgevoerd (en of ze goed worden uitgevoerd), en het aantal zinvolle bewerkingen. Na een paar dagen van discussiëren, en het wachten op een akkoord van Gerard, is officieel besloten dat gebruikers Mike1023 en Stef 1999 de nieuwe moderatoren zullen worden. Zij zullen per direct de functie van moderator vervullen (het is dan alleen nog aan Gerard om de gebruikersrechten toe te kennen). Wij willen Mike en Stef van harte welkom wensen in het moderatorteam!

Helaas betekent dit ook dat er een paar gebruikers zijn die dus helaas geen moderator zijn geworden. Ik wil deze gebruikers even vertellen dat het helemaal niks geeft: er zullen altijd nog nieuwe verkiezingen komen. Dat jullie vrijwillig bijdragen aan dit project is al onbeschrijfbaar, en dat zeg ik zeker oprecht. Jullie hadden ergens natuurlijk ook wel goede moderatorkwaliteiten! Ga vooral zo door, jullie zullen de volgende keer vast meer kans maken! Kortom: blijf zo doorgaan, en heb vertrouwen in wat de toekomst zal brengen.

Namens het moderatorteam,
Apoo, Beem, Vviktorie!!, Wouter15, Southparkfan
Southparkfan 30 mei 2015 21:30 (CEST)

Jeej!! Face-smile.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 30 mei 2015 21:32 (CEST)
Iedereen dank voor het aanmelden. Mike en Stef, gefeliciteerd! :) apoo overleg · (MOD) 30 mei 2015 21:33 (CEST)
Daar sluit ik me bij aan! Gefeliciteerd en veel succes! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 30 mei 2015 21:35 (CEST)
Bedankt Gerard! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 30 mei 2015 21:37 (CEST)
Allebei ontzettend veel succes en plezier - jullie hebben 't echt verdiend. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 30 mei 2015 22:22 (CEST)
Bedankt! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 30 mei 2015 22:26 (CEST)
Mooi! Gefeliciteerd allebei! --Danoinjesta - OP 30 mei 2015 22:44 (CEST)
Gefeleciteerd! (@Stef en @apoo: mijn pronostiek was juist Face-grin.svg) Josse.Cottenier - Overleg (+) 31 mei 2015 07:27 (CEST)
Bedankt en gefeliciteerd Stef. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 31 mei 2015 10:26 (CEST)
@Mike1023: Jij ook natuurlijk! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 31 mei 2015 10:31 (CEST)
Hé wat jammer nou!)-:.-- Maxie1Hoi E-mail 31 mei 2015 12:00 (CEST)
Beide gefeliciteerd en heel erg veel succes! Wouter15 overleg · (MOD). 31 mei 2015 12:05 (CEST)

veel plezier met jullie boomhut op wikikids

Gefeliciteerd! Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 31 mei 2015 16:16 (CEST)
Ik ben een beetje te laat, maar gefeliciteerd! Veel succes!!! Flag of the Netherlands.svg Jalila (overleg) 1 jun 2015 16:02 (CEST)
Proficiat Mike en Stef1999, ook nog namens mij. De Wikischim (overleg) 3 jun 2015 19:27 (CEST)

boomhut

vind je het leuk om op wikikids een boomhut te hebben?

Vraagje

Bij mij lukt het niet, want als de categorie alarmschijf bij Tina Turner's the Best en Whatever You Want toevoeg en ik meld me ter controle af zie ik hem er niet bij staan. Dus mij vraag was: zou iemand alsjeblieft bij de singles: the Best, Cose Della Vita,Whatever You Want en One of Living de categorie alarmschijf willen toevoegen gagaga (overleg) 31 mei 2015 15:09 (CEST)

CrystalClearActionApply.svg UitgevoerdAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 31 mei 2015 15:11 (CEST)

dankjewel gagaga (overleg) 31 mei 2015 15:14 (CEST)

Graag gedaan ;) – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 31 mei 2015 15:15 (CEST)

Dan had ik nog een vraag waarom is de gebruiker de moor modeator aangezien zijn laatste wijziging uit 2011 stamt gagaga (overleg) 31 mei 2015 23:25 (CEST)

Ik zou het niet weten. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 1 jun 2015 06:40 (CEST)
Hij is (samen met een aantal andere volwassenen) de medeoprichter van WikiKids. Hij is niet altijd even actief, maar soms duikt hij weer op. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 1 jun 2015 07:15 (CEST)

nagellak

Hoi, Ik lak mijn nagels wel eens. (Duhh ik ben een meisje) Ik vind het een vieze geur hebben. Weten jullie hoe dat komt? Groetjes,mij

Dag, als je antwoord zoekt op een vraag kun linksboven (onder het wikiKidslogo bij Zoekwoord intypen welk onderwerp je wilt zoeken. In dit geval dus Nagellak. Veel succes! P.S. berichten svp een keer in de Boomhut zetten is genoeg. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 1 jun 2015 19:57 (CEST)

albert einstein

hallo

ik heb de infomatie van albert einstein gelezen maar ik kan een zin niet begrijpen namenlijk deze zin "zijn moeder verwachtte veel van hem en dacht al een tijd dat hij achterlijk was" wat ik er niet aan snap is dat er eerst staat veel te verwachten van hem en dan ineenkeer dat hij gek is. kunnen jullie mij dit uitleggen?- Deze reactie werd toegevoegd door Halloikbenmarieke (overleg | bijdragen)

Volgens mij moet je de zin zelf nog eens een keer heel goed lezen. De Wikischim (overleg) 3 jun 2015 19:21 (CEST)

waarom is het logo een computer met handen en benen - Deze reactie werd toegevoegd door Wiikiid (overleg | bijdragen) 3 jun 2015 8:55 (CEST)

Omdat dat zo in 2006 is beslist. Josse.Cottenier - Overleg (+) 3 jun 2015 16:10 (CEST)
Ik weet niet of het leuk/goed klinkt, maar ik stel voor om een andere logo te maken! Ik kan namelijk heel goed tekenen!!! Flag of the Netherlands.svg Jalila (overleg) 3 jun 2015 17:50 (CEST)
(na bwc) Lijkt me héél zinloos. Al deze logos zijn door een specialist ontworpen en trouwens kan jij voor jouw alleen je logo kiezen, dus dat jij dat alleen anders ziet. Ik heb namelijk persoonlijk deze afbeelding. Josse.Cottenier - Overleg (+) 3 jun 2015 17:54 (CEST)
Ik word al een tijdje nogal flauw van dat logo, maar het kan me verder ook weinig schelen. De Wikischim (overleg) 3 jun 2015 19:25 (CEST)
Jongens laten we nou niet discusseren om een logo. Jalila voor een logo maken van een website moet je ervaring hebben.-- Maxie1Hoi E-mail 3 jun 2015 19:42 (CEST)
In principe is een nieuw logo niet nodig, maar dat betekend zeker niet dat we niet moeten kijken naar andere opties. Als Jalila een logo wil ontwerpen, kan dat. Alleen is het wel zo dat we erover discuseren en dat je logo niet goed wordt gevonden. Ik zelf vindt dat het logo wel een tikkeltje minder kinderlijk kan, maar te zakelijk hoeft ook weer niet. Als het logo wordt aangepast (alleen die linksboven), joeft de rest waarin het lgo voorkomt niet perse worden aangepakt. Ik weet niet wat anderen er vam vinden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 3 jun 2015 19:50 (CEST)
@Jalia: Als je zo goed kan tekenen kan je een eigen logo ontwerpen, het uploaden en dan met slechts één lijn CSS zorgen dat jij het Wikikidslogo linksbovenaan voortaan als jou eigen logo ziet. Josse.Cottenier - Overleg (+) 3 jun 2015 19:52 (CEST)
Een nieuwe logo zie ik niet zitten! We gebruiken al jaren deze logo dus mag ik vragen waarom veranderen?-- Maxie1Hoi E-mail 3 jun 2015 19:56 (CEST)
Discussies over de lay-out en het logo worden niet hier op WikiKids gevoerd. Als je een idee of opmerking hebt over de huidige vormgeving kun je contact opnemen met Stichting WikiKids via het email-adres: team apenstaartje wikikids punt nl. Verdere discussie hier heeft geen zin. :) apoo overleg · (MOD) 3 jun 2015 19:59 (CEST)

Het logo gaan we niet veranderen hoor. Het is het beeldmerk van WikiKids. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 3 jun 2015 20:00 (CEST)

Portaal:Interwiki

Hoi iedereen,

zouden jullie het geen goed idee vinden als ik (in het beste geval natuurlijk samen met een paar gebruikers) het portaal "Interwiki" aanmaak? Daar zal dan rond interwiki's gewerkt worden. Dit voorstel omdat ik de interwiki's op vele pagina's echt nog mis. Met vriendelijke groet, Josse.Cottenier - Overleg (+) 3 jun 2015 18:33 (CEST)

Ik denk dat je beter een projectpagina kan aanmaken in je eigen gebruikersnaamruimte. Dan bereik je hrtzelfde aantal mensen, maar de bedoeling is denk ik beter te begrijpen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 3 jun 2015 19:03 (CEST)
Wat Mike zegt lijkt me inderdaad handiger, en dan is het trouwens wel een mooi project! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 3 jun 2015 21:22 (CEST)

Nieuw artikel voor Sjabloon:Hoofdpagina/Artikel van de week?

Ik zou het artikel Radio Nederland Wereldomroep willen voorstellen bij een van de 52 weken, als vervanging voor een ander artikel dat er bijv. al lang staat of toch niet zo heel goed is (Shintoïsme van deze week is natuurlijk best aardig maar zo heel erg goed vind ik het nou ook weer niet.) Wat vinden jullie? De Wikischim (overleg) 3 jun 2015 23:23 (CEST)

Lijkt mij een goed idee. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 4 jun 2015 06:49 (CEST)
Mij lijkt het een goed, mooi en interessant artikel. Hij komt erop (in plaats van Shintoïsme). Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 4 jun 2015 07:08 (CEST)
Het is in plaats van WK Voetbal 2014 geworden. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 4 jun 2015 07:17 (CEST)
OK prima, nog beter wellicht. Kan iemand de spelling bij week 43 trouwens wijzigen in Rooms-Katholieke Kerk, de juiste spelling volgens de voorschriften? En Elfstedentocht (week 6) moet met een hoofdletter omdat het de officiële naam is van een evenement. De Wikischim (overleg) 4 jun 2015 12:39 (CEST)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd - Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 4 jun 2015 15:39 (CEST)
Geweldig! Maar nu valt me meteen weer iets nieuws op. Bij het artikel dat volgende week wordt uitgelicht staat in de inleidende tekst: Deze week begint het WK voetbal in Brazilië. Ik ben niet zo'n voetbalkenner, maar dit lijkt me toch niet meer erg actueel. De Wikischim (overleg) 4 jun 2015 17:59 (CEST)
Goed gezien Mike! Ik heb de vraag op de pagina maar even aangepast. Wouter15 overleg · (MOD). 4 jun 2015 19:35 (CEST)
Mike? ;) Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 4 jun 2015 20:13 (CEST)
Whahaha! Wouter, het was niet Mike! Maar Wikischim!! Flag of the Netherlands.svg Jalila (overleg) 4 jun 2015 20:35 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief41&oldid=403730"