Zuidas

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

Zuidas is een groot zakendistrict in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam die deels volstaat met wolkenkrabbers. Het vormt de skyline van de stad en toeristen maken hier graag foto's van ter herinnering.

De economie ontwikkelt zich hier heel erg goed en het is zelfs vergelijkbaar met de zakendistricten La Défense (Parijs, Frankrijk), Canary Wharf (Londen, Verenigd Koninkrijk) en de Noordruimte (Brussel, België).

Station Amsterdam Zuid is ook gelegen in de Zuidas. Volgens de plannen van de Nederlandse regering moet dit station uitgroeien als een station zo belangrijk en groot als die van Amsterdam Centraal.

Er zijn veel bedrijven en banken hier gevestigd, waaronder de hoofdkantoren van de ING bank en de ABN AMRO bank. Op dit moment is dit zakendistrict nog niet helemaal voltooid met bouwen. Rond het jaar 2035 zal de Zuidas voltooid worden en een echt heel groot financieel centrum worden.

De bekendste wolkenkrabber hier is het Amsterdam World Trade Center.

De skyline van Amsterdam (Zuidas) in 2011


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Zuidas&oldid=565705"