Verbeter WikiKids vandaag nog!
Stem nu voor: de Gouden WikiKids Award 2022

Brugge

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brugge
BruggeVlag.png Brugge-wapen.jpg
BruggeLocatie.png
Geografie
Provincie Flag of West Flanders.svg West-Vlaanderen
Arrondissement Brugge
Gemeente Brugge
Hoogteligging 5 m
Oppervlakte 138,40 km²
Bevolking
Inwoners
Bevolkingsdichtheid
117.073 (01/01/2008)
846 inw./km²
Mannen
Vrouwen
48,38%
51,62%
Economie
Werkloosheidsgraad 5,34%
Overige info
Postcode 8000
Zonenummer 050

Brugge is een stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Het is ook de hoofdstad van de West-Vlaanderen. Brugge heeft 118.000 inwoners.

Brugge is bekend om zijn chocolade, reien (grachten) en kant. Er zijn verschillende musea, er is zelfs een chocolade museum. Op verschillende plekken in de straten zie je religieuze afbeeldingen.

Brugge is een oude stad, de eerste tekenen van leven in Brugge is er al sinds de 2e eeuw n.C. Dat is ongeveer zo'n 1.900 jaar geleden. In de middeleeuwen was Brugge hét centrum van West-Europa, Brugge was in die tijd zelfs nog groter dan Londen of Parijs. Het historisch centrum is als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad Brugge is kunnen we ook wereldberoemd noemen.

Brugge heeft een belangrijke economische haven. Vaak wordt deze haven de Haven van Zeebrugge genoemd, Zeebrugge is een deelgemeente van Brugge.

Fotogalerij

Links

  • Meer afbeeldingen van Brugge kun je hier vinden.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Brugge&oldid=739774"