Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Overleg Wikikids:Nominaties

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Opmerkingen

 • De volgende award zal 15 november worden uitgereikt! Dan sluit dus de stemming.
 • De award zal dan op het artikel geplaatst worden.DeMoor 10:39, 22 oktober 2006 (UTC)
 • Waarom nomineer je een artikel? Knowledge 04:39, 23 oktober 2006 (UTC)
 • Ik nomineer een artikel om het extra in de belangstelling te zetten, kinderen te motiveren om ook een artikel te schrijven wat een keurmerk krijgt, ...... Groet,DeMoor 08:22, 23 oktober 2006 (UTC)
 • Misschien kunnen we een scheiding maken tussen genomineerde personen en genomineerde artikelen? Ook vind ik de nominatie te overduidelijk in het artikel aanwezig. Misschien kleiner sjabloon ofzo? Knowledge 15:44, 23 oktober 2006 (UTC)
 • Heb sjabloon gemaakt. Verbeteringen, wanneer nodig, gewenst. Misschien is het handig nog een sjabloon te maken "dat de award geschonken is"? En is het niet een idee om de stemmingen over de nominaties een aparte pagina te geven? Als de Boomhut te vol raakt moeten we toch een archief aanleggen, en dan zijn we 'm kwijt :). Ik stel voor: Wikikids:Nominaties Knowledge 16:57, 23 oktober 2006 (UTC)
 • Lijkt me een goed plan Knowledge. Doen, zou ik zeggen.Gerarddummer 17:23, 23 oktober 2006 (UTC)

Stroomlijnen Awards

ik heb het gevoel dat het uitreiken van de Awards nog beter gestroomlijnd kan worden. Nu is het voor mij nog niet echt duidelijk waneer bijvoorbeeld de sluiting voor de stemming is. Moeten we dit bijvoorbeeld op elke 4e zaterdag (of zondag) van de maand zetten? Ik noem maar wat. Voor de nieuwsbrief van juni (ook al weer geweest, maar goed) willen we nog een artikel nomineren. Welk artikel zal het moeten worden? Over IJsselstein? Of rechtspraak? Gerarddummer 2 jul 2007 11:55 (CEST)

Ga je gang, zet boven de pagina "De stemming sluit vier weken na de nominatie o.i.d." Trouwens, dit stemmen is overigens maar symbolisch. Ieder artikel komt door de stemming heen. Dit kunnen we veranderen door meer mensen te laten stemmen en mensen aan te moedigen ook eens tegen te stemmen ;) Knowledge 2 jul 2007 12:43 (CEST)


Inactief?

Volgens mij is deze pagina redelijk inactief? Klopt dit? Greenday2 24 okt 2008 20:46 (CEST)

 • Tja das een feit. We hadden verwacht dat kinderen hier actiever in zouden zijn. In de praktijk pakt dit dus anders uit en nomineren wij vooral als bestuur. Groet, Delmoro 24 okt 2008 20:52 (CEST)
  • Misschien weten de meesten niet van deze pagina? Greenday2 24 okt 2008 21:10 (CEST)
   • Tja moeten ze wel ff lezen he het staat op de home pagina bij actueel... Delmoro 24 okt 2008 21:15 (CEST)
Om hier nog even op terug te komen. Dit wordt Wikikids:Nominaties genoemd, en ook op de hoofdpagina Stem voor de nominaties, het is nogal onduidelijk om welke nominaties het gaat. Mss hernoemen naar Nominaties Award, of Award ofzo? In elk geval lijkt die tekst op de hoofdpagina nogal raar. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 28 mei 2009 22:00 (CEST)

Er zijn genoeg artikelen hier. De meeste zijn wel aardig dus er komt heus wel weer wat leuks op de voorpagina. De maand is bijna om nu: welke wordt het nu dan? - Ramses II lijkt goed en Jezus is ook erg mooi. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 28 mei 2009 22:02 (CEST)

Je bedoelt Artikel van de Maand? Tja... Ik ben hier nog maar net, en ik weet dat de gemiddelde kwaliteit niet al te hoog is dus ik weet het niet, maar Jezus zou idd kunnen. Of is er een gebeurtenis in Juni met een uitgebreid artikel? Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 28 mei 2009 22:05 (CEST)

Nee, er is niets in Juni met een uitgebreid artikel. Dus Jezus zal het dan wel worden. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 28 mei 2009 22:10 (CEST)

South Park

Ik heb net het artikel South Park van Kalta2 genomineerd voor Artikel van de Maand (en Award). Het is een erg mooi artikeltje, redelijk lang, simpel geschreven, niet ingewikkeld en best leuk om te lezen. Het is in korte tijd uitgewerkt tot Artikel van de Maand en zou het vast en zeker goed doen als Artikel van de Maand. Er zijn nog maar twee dagen om erop te stemmen (vandaag en morgen) anders kan er nog altijd op gestemd worden maar dan zal het een maand moeten wachten. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 30 mei 2009 14:54 (CEST)

Ongeldig verklaren

Ik wil deze stemming ongeldig verklaren. Op dit 'winnen' de gebruikers met de meeste sokpoppen in plaats van dat er naar kwaliteit gekeken wordt. Neem bijvoorbeeld gebruiker ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ. In de bijdragen staat nergens dat de gebruiker ook maar op WikiKids:Nominaties is geweest. Ook bijvoorbeeld een gebruiker die z'n eerste bewerking doet op deze pagina en vervolgens niet meer terugkomt doet mij vermoeden dat de stemming met behulp van sokpoppen wordt beslist.

Mijn voorstel: Deze stemming ongeldig verklaren en verdere stemmingen opschorten totdat er een checkuser-functie is. Hiermee kan worden bekeken onder welke IP's één gebruiker heeft bewerkt en welke gebruikers van één IP worden gebruikt.

Wie heeft hier wat op te zeggen? Sumurai8 30 mei 2009 22:03 (CEST)

Ik ben het met je eens! Zoals je kan zien lijken alle comments veel op elkaar, qua schrijfwijze. Bv. bij dal van koningin, daar zie je dat de schrijfstijl bij veel gebruikers nogal hetzelfde is. Verder zie ik ook mensen die alleen voor nominaties stemmen, zoals gaba, die is later inactief geworden. Ik vind het heel jammer dat de kids hier niet normaal kunnen stemmen, en mensen op andere wiki's wel.. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 30 mei 2009 22:11 (CEST)
Eens met sumurai8, afschaffen totdat er een checkuser functie is Monkey.png apoo overleg - moderator 30 mei 2009 23:04 (CEST)

Koms en Kalta2 zitten bij elkaar op school: dat zeiden ze in de chatbox. Hun IP is dus waarschijnlijk hetzelfde bij zo'n check user. Ik denk dat ze hun klasgenoten hebben gevraagd zich aan te melden om op hun artikelen te stemmen. Dan zullen de IP's inderdaad hetzelfde zijn, maar dan is het niet dezelfde persoon. Daar moet je ook rekening mee houden. Vraag eerst maar eens aan Kalta2 en Koms of ze dat kunnen uitleggen op de chat. Er is vast een goede reden voor. Trouwens: is het verboden om iemand te laten inschrijven alleen maar om een paar keer te stemmen: in dat geval, leg ze dat uit, misschien snappen ze het niet. Het kan zijn dat Gaba inderdaad niet heeft gestemd, maar dat Koms of Kalta2 aan degene van wie de account was (die ze misschien wel zelf kennen) of die op hun zou stemmen. Als die ja zei, dachten zij misschien wel: "weet je wat, ik zet de stem er meteen al op!" Flag of the Netherlands.svg Tropicana 30 mei 2009 23:39 (CEST)

En gaat afschaffen niet veel te ver? Dat is niet eerlijk tegenover de mensen die hard hun best hebben gedaan mooie artikelen te schrijven. Want dat hebben ze allemaal gedaan, laat dat duidelijk zijn! We moeten kijken naar de artikelen zelf, niet naar mensen die er op stemmen. Desnoods verklaar je alle stemmen, van iedereen, ongeldig. En dan kijk je welk artikel het beste is. Morgen is de maand afgelopen en hoort er een artikel te zijn gekozen. Welk artikel dat is kunnen jullie als moderators onderling wel bepalen. Dan weet je zeker dat iedereen is wie die zegt te zijn. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 30 mei 2009 23:46 (CEST)
Afschaffen todat er een checkuser functie is, daarnaast zijn de ip's van koms en kalta niet het zelfde, laten we dan invoeren dat je meer dan 100 bewerkingen moet hebben om te kunnen stemmen, om zo sokpoppen te voorkomen, en toch mensen via het zelfde ip te laten stemmen. En als je er hard voor gewerkt hebt ? hoef je geen wikikids-award te hebben Monkey.png apoo overleg - moderator 30 mei 2009 23:48 (CEST)
Als een jong kind ergens hard voor werkt wil die een beloning zien. Dat begrijp ik heel goed. Dat zit heel diep. Ik wilde vroeger ook altijd overal stickers op hebben als beloning, en de Award is een digitale sticker op een mooi "werkstuk" voor de meeste. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 30 mei 2009 23:50 (CEST)
Dan zou je dus 3500 awards moeten uitdelen voor elk artikel waar een kind hard aan heeft gewerkt Monkey.png apoo overleg - moderator 30 mei 2009 23:51 (CEST)
Deze artikelen zijn genomineerd met een reden: omdat het mooie artikelen zijn. In elk geval de meeste. En eigenlijk zouden alle stemmen ongeldig moeten worden verklaard (de mijne net zo goed) van iedereen die geen moderator is. En dan kijken: wat vinden de moderators er onderling van? Wie moet er winnen? Dat is aan de mensen die er echt verstand van hebben. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 30 mei 2009 23:54 (CEST)
Het word toch iets in de richting van afschaffen tot er een checkuser-functie is, daarna mag je pas stemmen na 100 bewerkingen ;) want we willen juist meer dat kinderen hier mogen stemmen. Monkey.png apoo overleg - moderator 30 mei 2009 23:59 (CEST)
Dus die hele award word voorlopig niet meer uitgereikt? Flag of the Netherlands.svg Tropicana 31 mei 2009 00:06 (CEST)

Luister, om even duidelijkheid te maken en omdat ik even wil reageren.

 1. @ Tropicana: Dat is dus geen manier van stemmen, vragen of je even wil stemmen op mij. Dat heet omkopen/overhalen. Het is moeilijk uit te leggen maar dat is echt geen manier van stemmen! Althans, op KinderWiki niet. Verder, hoef je niet zo te reageren. Ik weet dat mensen een beloning willen voor hun artikel. Soms wil ik dat ook op KinderWiki. Maar de nominaties worden waarschijnlijk TIJDELIJK gesloten. Dat betekent dat het later weer terugkomt. En misschien kunnen we ook bespreken met een samenwerking over de Hall of Fame die over kan komen, zoals ik al zei.
 2. @ Apoo: Ik vind 100 bewerkingen persoonlijk wat veel... 50 misschien?

Verder, vind ik het nog steeds, jammer, dat het zo moet gaan om op school mensen over te halen, of zelfs om te kopen. En ook om sokpoppen te maken. Het lijkt me dus duidelijk dat, als er veel voorstemmen zijn onderling, de nominaties TIJDELIJK worden gesloten tot er een checkuser functie is. Ik ben het hiermee eens. Zoals ik boven al zei, lijkt het schrijfgedrag van enkele gebruikers (ik noem geen namen) erg op elkaar. Zo verraadt je jezelf al. En ook zie ik dat handtekeningen door iemand anders geplaatst worden. Ik vind dat we ook goed moeten kunnen stemmen en er plezier in moeten hebben. Ik denk dat jullie het misschien wel leuk vinden, ja, lekker winnen, maar ik heb er ook geen plezier in ;) Niet iedereen is zo oneerlijk aan het doen, maar dit even tegen de mensen die wel zo oneerlijk doen met sokpoppen enzo. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 00:14 (CEST)

Zeg, dit zijn alleen meningen van hoe wij er over denken. Als ik iets zeg hoeft dat niet gelijk te betekenen dat dat gebeurt.? Er moet eerst overlegd worden. Heel veel overleg Monkey.png apoo overleg - moderator 31 mei 2009 00:16 (CEST)

Het zijn inderdaad waarschijnlijk allemaal mensen van dezelfde school. Die maken op school snel even een account aan om op een kameraadje te stemmen. Vervolgens doen ze niets meer met hun account. Daarom komen de IP's waarschijnlijk ook overeen. En de 100-bewerkingen regel vind ik goed. Dan weet je in elk geval zeker dat ze wat ervaring hebben opgedaan. Je kunt ook zeggen: ze moeten een week lid zijn geweest. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 31 mei 2009 00:17 (CEST)

Er moet in ieder geval een regel komen dat je een minimum bewerkingen moet hebben (50, 100 is te veel) maar Toripical is het duidelijk dat alles wat een moderator,ik,iemand anders zegt niet gelijk word ingevoerd? Monkey.png apoo overleg - moderator 31 mei 2009 00:19 (CEST)

Als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Als één moderator met een voorstel komt, volgen er haast altijd meer. Als er één het ergens niet mee eens is, gebeurt er ook meteen wat zodra het wordt opgemerkt. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 31 mei 2009 00:21 (CEST)

als je zo tegen het moderatorschapt aankijkt ben je niet geschikt. Moderators hebben een eigen mening en volgen niet de anderen. Meestal zijn ze het, na discussie/overleg, wel met elkaar eens Monkey.png apoo overleg - moderator 31 mei 2009 00:25 (CEST)
Tropicana, jammer dat je zo moet reageren, want wij hebben inderdaad eigen meningen en mogen ook iets laten gebeuren als er iets wordt opgemerkt. We staan erom bekend dat we fel kunnen zijn. Maar we willen het beste voor de wiki. En dan moeten er soms lange discussies zijn. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 00:28 (CEST)

Als ik kijk hoeveel gebruikers er zijn denk ik dat dit véél vaker is gebeurt. Zonder dat het werd gemerkt. Er zijn hier 160,000 gebruikers geweest. En maar 5100 artikelen! Klopt er hier iets helemaal niet? Flag of the Netherlands.svg Tropicana 31 mei 2009 00:24 (CEST)

Er zijn hier 7500 gebruikers ;) Monkey.png apoo overleg - moderator 31 mei 2009 00:28 (CEST)
Idd, Torpicana, je kan ook overdrijven ;) Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 01:16 (CEST)
Even los van het modschap. Denk dat er een soort tutorial moet komen ofzo, blijkbaar wilen ze hier erg veel eer. Dat is goed, dan ben je zelfverzekerd! Maareh, niet voor het stemmen.. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 00:26 (CEST)

Een tutorial is er al lang. En een goede ook, met veel afbeeldingen, links en uitleg. Er word gezegd hoe je artikelen moet schrijven, waar je ideen vandaan haalt, waar het aan moet voldoen, hoe je afbeeldingen upload. Alles. Het is al vaak bekeken dus we weten dat kinderen hier ook gebruik van maken. Als dat niet zo zou zijn, zouden de artikelen veel slechter zijn. Maar wat voor soort tutorial had je in gedachten? Flag of the Netherlands.svg Tropicana 31 mei 2009 09:41 (CEST)

Ik ben eventueel bereid om tutorials te maken in de vorm van een filmpje. Die filmpjes kunnen we dat weer op Wikikids zetten door middel van de YouTube-extensie. Copyright 31 mei 2009 10:55 (CEST)

Dat lijkt me ideaal. Als die dan standaard met een link in het welkomst-sjabloon staan krijgt iedereen die hier nieuw is die tutorial automatisch te zien. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 31 mei 2009 11:13 (CEST)

Zo deden we het ook op KinderWiki. Maar, ik denk dat die tutorials wat versterkt moeten worden. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 13:01 (CEST)
Noot: Checkuser laat alle ip-adressen zien waaronder een gebruiker heeft gewerkt. Als het werkelijk verschillende personen zijn, dan zul je zien dat een gedeelte overlapt (ip van school) en een gedeelte van een uniek ip wordt gedaan.
Ik ga in mijn eentje de nieuwe stemcriteria doorvoeren, namelijk:
Bekijk dit voor je gaat stemmen
Om te stemmen moet je minstens 100 bewerkingen gedaan hebben.
Je mag maar één stem per persoon uitbrengen
Je mag niet voor anderen stemmen
»» sum U rai 8 wp·ll 3 jun 2009 17:44 (CEST)

Enkele andere dingen

Enkele andere dingen.

 1. Jullie hadden (althans, Tropicana) het over dat de gebruikers eens beloningen willen zien. Zie het Clubhuis en Wikikids:Sterren eens.
 2. Wie gaat met de tutorials beginnen? Ik maak later wel een test.
 3. Zouden de KinderWiki Hall of Fame artikelen (soort nominaties) misschien niet alvast een award krijgen? Om ze hier opnieuw te verkiezen.. ja... of je moet een gecombineerde versie van deze 2 maken. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 19:43 (CEST)
Volgens mij wilde Copyright de tutorials wel maken (zie boven). Hij zou ze dan op Youtube zetten en die Youtube filmpjes wier hierop wikikids zetten. Leek mij wel handig. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 31 mei 2009 19:56 (CEST)
Is ook een manier. Maar dingen uitleggen, hoe doe je dat dan? Tekst erin zetten ofzo. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 19:57 (CEST)

In elk geval moet er in elk welkomstsjabloon wat we hier hebben standaard een link naar die tutorials staan. Dan weet je 100% zeker dat mensen he hoe dan ook zullen zien! Flag of the Netherlands.svg Tropicana 31 mei 2009 19:58 (CEST)

Gebruikers nomineren

Ik zie dat er gebruikers hier met de award bekroond zijn, kan je die dan ook nomineren, gebruikers? :o Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 1 jun 2009 11:11 (CEST)

Zover ik gezien heb niet, misschien kunnen we dit afschaffen (helemaal) en dan de sterren er voor in de plaats doen! Monkey.png apoo overleg - moderator 1 jun 2009 11:14 (CEST)
Dag Tahr en Apoo, Over het nomineren. Ik zag gisteren de discussie over het nomineren van het artikel van de maand. Het is op WikiKids nog nooit zo hectisch geweest als het gaat om het nomineren van zo'n artikel. Nu met een actievere groep moeten we hier nog een keer goed naar kijken denk ik. Het nomineren moet niet uitlopen op ruzie natuurlijk. Gisteren kreeg ik dat gevoel een beetje en dat vond ik wel jammer. Wat zou een manier zijn dat het nomineren van een artikel of gebruiker een beetje netjes gaat? Gerarddummer 1 jun 2009 11:36 (CEST)
Ik denk dat een gebruiker nomineren niet nodig is, daarvoor hebben we op kinderwiki sterren en een bosje bloemen die je zelf kan uitdelen wanneer je dat wilt. Zo kan je een gebruiker bedanken of iets dergelijks. Of het nomineren van artikelen, misschien is het handig dat gebruikers meer dan 50 bewerkingen moeten hebben voordat ze mogen stemmen op een artikel-nominatie (om sokpoppen te voorkomen) want 1x per IP-aderess gaat lastig omdat hier ook scholen zitten. Monkey.png apoo overleg - moderator 1 jun 2009 11:39 (CEST)

Mijn ideeen:

 1. Gebruikers nomineren: Net als Apoo zou ik dit concept graag willen vervangen door de sterren van KinderWiki. Daar zijn ook vrschillende van en die zijn net zo leuk. Als een ster nog teveel is kan je zelfs een bosje bloemen geven!
 2. Artikel van de Maand: Ik had inderdaad zo een hectisch gevoel. Waar ik me nogal aan stoorde is dat IEDEREEN echt vroeg: kan je dit artikel maken kan je dat artikel maken. Zo hoort dat toch niet?! Ik denk dat de moderators dit voortaan moeten besluiten met Patricia samen. En nog voor de duidelijkheid: Artikel van de Maand heeft NIKS met de award te maken! Dit is nogal onduidelijk..
 3. Artikelen nomineren: We moeten eerst een checkuser functie hebben willen we verder gaan, in sommige gebruikers heb ik niet echt vertrouwen meer. Als we die functie hebben, misschien kunnen we dit vervangen door de KinderWiki Hall of Fame, of we kunnen het samenvoegen. Hall of Fame is net als Nominaties, maar dan een soort hal van artikelen die goed zijn waar je ook op moet stemmen. Die artikelen krijgen dan een ster: ook een soort award dus. Wat ik ook raar vindt is dat mensen gewoon hun klasgenoten vragen om een account te maken en gelijk te stemmen. Het is een snelle manier, maar niet echt eerlijk hea. Zo kan ik ook alle 269 kinderen op mijn school ook vragen om voor te stemmen op van alles. Als ik zou mogen kiezen, zou ik dat ook liever afschaffen ;)Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 1 jun 2009 11:44 (CEST)
vandaar de 50 bewerkingen regel? Monkey.png apoo overleg - moderator 1 jun 2009 11:46 (CEST)
Kan ook. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 1 jun 2009 11:48 (CEST)
Gewoo afschaffen en door gaan met hall of fame sterren jillids | overleg 3 jun 2009 18:04 (CEST)
Hoho, Jillids! Zo makkelijk gaat dat niet. Dit doet Wikikids al jaren - al voordat KinderWiki uberhaupt bestond gebeurde het al. :P Flag of the Netherlands.svg Tropicana 3 jun 2009 18:16 (CEST)
Tropicana, dat is enkel Jillids mening hoor... waar ik het half mee eens ben. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 3 jun 2009 18:21 (CEST)
o, ik lees anders dat je het er helemaal mee eens bent jillids | overleg 4 jun 2009 12:56 (CEST)
Jillids en Tahr, de Wikikids Nominaties blijven! Maar dat hele "gebruiker nomineren" mag van mij wel weg - jullie hebben idd die sterren en bloemen van wikipedia hierheen gehaald dus dat is overbodig. Maar het nomineren van Artikelen voor de WikikidsAward hoort te blijven. Dat was hier al voordat KinderWiki uberhaupt bestond. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 4 jun 2009 13:15 (CEST)
Nee dat is jouw mening en dat is niet een feit jillids | overleg 10 jun 2009 10:15 (CEST)

Tropicana, sorry dat ik zo ruw doe maar dat is niet aan jou om te bepalen. Ik vraag je dan ook om niet zulke uitspraken te doen. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 10 jun 2009 14:11 (CEST)

Nominatie Southpark

Moet deze niet van de award-pagina af? Want hij voldoet niet aan de eisen, het artikel moet plaatjes hebben :) apoo overleg 4 jun 2009 08:50 (CEST)

Ja, dan moet 'ie er nu inderdaad af. Hij voldoet niet aan de eisen en met de copyright eisen voor de afbeeldingen zal hij dat voorlopig ook nog niet doen. Haal het artikel er maar af, Apoo. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 4 jun 2009 08:51 (CEST)
Om diezelfde reden kan Casino Royale er ook af. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 4 jun 2009 08:53 (CEST)
Zullen we alle huidige nominaties maar gewoon eraf halen, of lijkt je dat niet verstandig? De beste artikelen hebben de award, dat betekent dat de rest "verloren" heeft. We blijven er een beetje in hangen zo... Flag of the Netherlands.svg Tropicana 4 jun 2009 08:54 (CEST)
Jups allemaal eraf ;) want de maand mei is voorbij, kunnen we opnieuw beginnen en daarbij, met casinoroyale is niks mis mee :) apoo overleg 4 jun 2009 08:55 (CEST)
Jezus is artikel van de maand en voldoet aan alle gestelde eisen. Als Ramses II de Award heeft krijgt Jezus die ook neem ik aan - een betere hebben we hier niet. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 4 jun 2009 08:56 (CEST)
Je hebt gelijk, jezus een award en dan beginnen we opnieuw :) apoo overleg 4 jun 2009 08:58 (CEST)
Assen is wel een goede kandidaat: dankzij die bewerkingsconflicten heeft het veel aandacht gekregen en nu is het een schitterend artikel. Kun je die nomineren? Flag of the Netherlands.svg Tropicana 4 jun 2009 09:00 (CEST)
Heb jij nog geen 200 bewerkingen (dit kan je zien bij voorkeuren) :) apoo overleg 4 jun 2009 09:01 (CEST)

Ik heb 540. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 4 jun 2009 09:02 (CEST)

Dan mag je nomineren :), maar ik ben weg doei! :) apoo overleg 4 jun 2009 09:03 (CEST)
Ik heb het artikel Wijerd Jelckama genomineerd. Het voldoet aan alle nieuwe eisen. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 4 jun 2009 13:28 (CEST)
Mooizo. Aan iedereen nog even de oproep: we zijn opnieuw gestart, dus, we proberen het nu goed te doen. Stem niet voor een ander, en vraag niet een ander om voor te stemmen. Laat je niet beinvloeden en lees het artikel ZELF! Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 4 jun 2009 16:03 (CEST)

Aboe Simbel

Tahr, iemand vroeg mij op mijn overleg om op Aboe Simbel te stemmen. Een andere gebruiker gaf toen al antwoord... ik heb het van mijn overleg afgehaald. En ik heb tegen gestemd. Ze hebben meer mensen gevraagd te stemmen: Koms, Kalta, houd daar mee op A.U.B. SwarteSlipper 5 jun 2009 13:07 (CEST)

Trouwens: ik heb een stem doorgestreept van iemand die stemde en geen 100 bijdragen had (maar 20 ofzo). Ik heb het die gebruiker uitgelegd op de overlegpagina. SwarteSlipper 5 jun 2009 13:53 (CEST)
Ik erger me er ook aan ... volgende keer zeg ik er wel wat van. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 5 jun 2009 18:57 (CEST)

Ach ja, ik heb me er zelf ook schuldig aangemaakt. Niet dat ik vroeg: stem hier en hier op, maar ik heb wel berichtjes geplaatst van: je kunt nu stemmen enzo... Had niet gehoeven achteraf: het staat duidelijk op de voorpagina. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 7 jun 2009 13:54 (CEST)

SwarteSlipper: Ik hoop dat je tegen gestemd hebt omdat je het artikel niet geschikt vond, in plaats van tegenstemmen omdat er zo werd aangedrongen... »» sum U rai 8 wp·ll 7 jun 2009 17:37 (CEST)

Verwijderen

Koms, verwijder niet steeds de Abu Simbel nominatie alsjeblieft! SwarteSlipper 8 jun 2009 13:57 (CEST)

100e bijdrage

Met deze 100e bijdrage tellen mijn stemmen wel gewoon! Face-grin.svg Ibrahim Roma 11 jun 2009 10:33 (CEST)

Dit is dus niet de bedoeling om nutteloze bewerkingen te maken om 100 bijdragen te krijgen :) apoo overleg 11 jun 2009 17:28 (CEST)
Is dit de reden waarom je zoveel bewerkingen maakte? Vergat je echt alles, of gewoon om 100 bijdragen te krijgen? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 11 jun 2009 17:32 (CEST)

Wie nomineert wat - Juli

Ben alvast benieuwd :P Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 18 jun 2009 15:42 (CEST)

Het artikel God, verdient wel een Award vind ik. Misschien Dorus Rijkers (heb ik gister gemaakt). Flag of the Netherlands.svg Tropicana 18 jun 2009 15:47 (CEST)
Ik ga denk ik nog Sint Petersburg nomineren, en misschien kan ik nog artikelen uitbreiden binnen de 10 dagen van het nomineren.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 18 jun 2009 15:50 (CEST)
Hoe lijkt het artikeltje Dorus Rijkers? Ik weet, hij is best kort, maar wel leuk toch? Sint-Petersburg is gelijk wel goed denk ik. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 18 jun 2009 15:53 (CEST)
Was het niet zo dat het artikel met de wikikids-award (wat even fout is gegaan) op de voorpagina komt ;) :) apoo overleg 18 jun 2009 16:46 (CEST)
Hoe bedoel je? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 18 jun 2009 16:53 (CEST)
Het artikel wat aan het eind van de maand een wikikids-award krijgt komt ook op de voorpagina. Die award is als extratje. Maar het is even fout gegaan omdat iemand perse een artikel op de voorpagina wilde :) apoo overleg 18 jun 2009 17:01 (CEST)
De mods kiezen het artikel uit de wikikidsawardswinnende artikelen toch? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 18 jun 2009 17:02 (CEST)
Die met de meeste stemmen wint ;) :) apoo overleg 18 jun 2009 17:03 (CEST)
Aha... Dacht anders dat het anders werkte... zoals Tahr zei. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 18 jun 2009 17:29 (CEST)
Ik vind dit hele nominaties gedoe toch wel erg leuk hoor! Moge de beste winnen! Flag of the Netherlands.svg Tropicana 19 jun 2009 10:29 (CEST)

Gebruikers nomineren (2)

Juist.. Deze kunnen vervangen worden door de Wikikids:Sterren.. die heb ik overgeplaatst vanaf KinderWiki zodat de gebruikers hun sterren zouden behouden vanaf KinderWiki, maar ze kunnen hier ook in plaats van gebruiker nomineren komen.. we kunnen de gebruikers die een award hadden de speciale Awardster geven, dat ze een award hebben gehad, maar dat dat nu een ster is, ofzow.. Maar, iemand..? Eens, oneens.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 24 jun 2009 18:28 (CEST)

Wijerd Jelckama

Ik heb zelf tegen Wijerd Jecklama gestemd, maar hij had alsnog meer voorstemmen toch? :S Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 28 jun 2009 22:41 (CEST)

Jep, hij had veel voorstemmen. Best een aardig artikeltje. Alleen Assen was (en is) veel beter. En er kan er maar één de Award winnen, of niet soms? SwarteSlipper 29 jun 2009 16:56 (CEST)
Meerdere artikelen kunnen een award winnen hoor :S Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 29 jun 2009 16:58 (CEST)
Dus wint Wijerd Jelckama dan ook een Award? Ik bedoel, vanwege de vele stemmen voor? :) Meer dan de andere kandidaten, dat wel. SwarteSlipper 30 jun 2009 19:14 (CEST)
Meer voorstemmen waren het niet :P Maar er kunnen meerdere artikelen de award winnen. En daarom reik ik het ook uit. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 30 jun 2009 19:16 (CEST)
Oh, dus het artikel Wijerd Jelckama wint wel de Award? Omdat het het 2 na beste artikel was? 6 stemmen voor, tegenover 8 stemmen voor bij Assen. SwarteSlipper 30 jun 2009 19:18 (CEST)
Ik kijk even. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 30 jun 2009 19:19 (CEST)
Sorry dat ik een oude discussie open, maar wint Wijerd Jelckama nou een Award of niet? Ik zou hier erg blij mee zijn, dit wordt dan mijn eerste Award-Artikel! KaLta (overleg) 25 aug 2009 19:39 (CEST)
Ik zou in ieder geval wel voor zijn! Het is een leuk artikeltje, en het is interessant. Ik had zelf nog nooit van die man gehoord, dus des te leerzamer! :) FotoDude 25 aug 2009 19:41 (CEST)
Ikzelf ben voor het invoeren van een ander (of twee) syste(e)m(en). Volgens het huidige systeem zou Wijerd Jelckama geen award krijgen, maar logisch gezien is het een heel goed artikel met veel stemmen voor. De awardstemming wordt nu eigenlijk gebruikt om een artikel van de maand te kunnen kiezen. Zelf wil ik in de (nabije) toekomst het oude KinderWiki HOF (Hall of fame) terughalen, waardoor artikel van de maand en awardartikelen gescheiden blijven. »» sum U rai 8 wp·ll 25 aug 2009 19:47 (CEST)
Klinkt ook wel logisch, Samurai. Maar zou Wijerd Jelckama van Kalta(3) nu wel of niet een Award winnen, alsnog? Want dat zou betekenen dat 'ie volgende maand ook alsnog op de hoofdpagina zou komen (omdat Award en Artikel vd Maand met elkaar te maken hebben). Of niet? FotoDude 25 aug 2009 19:50 (CEST)
Hij heeft nu geen award gewonnen, dus je kan hem nog nomineren als ie aan de regels voldoet. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 25 aug 2009 20:00 (CEST)

Nee, maar als de regels veranderen kan die alsnog een Award krijgen toch? FotoDude 25 aug 2009 20:01 (CEST)

Als je hem nomineert. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 25 aug 2009 20:02 (CEST)

Ik bedoel: vroeger kregen er ook wel eens twee artikelen een Award, als ze allebei veel voorstemmen hadden en goed waren. Dus, kan er misschien een regeltje veranderen en dat het artikel dan alsnog een Award krijgt. Kijk maar eens naar het artikel van prinses Amalia en van Beatrix - die zijn lang zo goed niet en hebben toch de Award! FotoDude 25 aug 2009 20:14 (CEST)

Nogmaals, dat is jouw mening. Wil je nu kappen met dat zagen hierom? ik zal ff aan de mods melden van jouw idee enzo ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 25 aug 2009 20:31 (CEST)

Vraag

Ik heb een vraag: ik zag dat iemand het artikel haai van KinderWiki heeft genomineerd. Een artikel wat op KinderWiki al eens eerder in de schijnwerpers gestaan heeft? Is Nominaties niet bedoelt voor artikelen die juist nog niet in de schijnwerpers gestaan hebben? Die goed zijn, maar minder bekend? Ik bedoel, heel veel mensen schrijven een apart artikel (Sint Petersburg, Panama), of kiezen een oude die nog niet zo bekend is en geen award heeft (god) en geven die een kans op een award, die ze nog niet hebben en in principe wel verdienen! SwarteSlipper 4 jul 2009 14:47 (CEST)

Lezen, het artikel haai van WikiKids is genomineerd, en Kinderwiki bestaat niet meer :) apoo overleg 4 jul 2009 14:50 (CEST)
Idd. De Kinderwiki artikelen die al eens in de schijnwerpers hebben gestaan krijgen zoieso een award (of het HOF komt natuurlijk, dat zien we wel), maar artikelen van kinderwiki die nog niet in de schijnwerpers stonden mogen wel, vind ik dan. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 4 jul 2009 14:52 (CEST)

Jep, het artikel stond op KinderWiki, is daar geschreven en naar Wikikids overgezet. Het is daar al in het zonnetje gezet (etalge ofzo?) dan vind ik het fair dat artikelen van Wikikids die nog nooit iets hebben gewonnen de voorkeur hebben eerlijk gezegd.

Dan stem je tegen ;) :) apoo overleg 4 jul 2009 14:54 (CEST)

Nee, want het voldoet aan alle eisen om te winne. Maar als het sowieso al wint omdat het zo goed is na al het werk dat jullie er op KinderWiki aan hebben gedaan, gaat de lol er dan niet vanaf zo? Waarom zouden we dan uberhaupt nog nomineren? SwarteSlipper 4 jul 2009 14:58 (CEST)

Dan stem je niet op het artikel. Het werk mag toch ook beloond worden? Het zijn allemaal verder WikiKids artikelen. Als voor jou de lol er van af is (Ik weet zeker voor heel veel andere niet) dan doe je toch niet meer mee met de nominaties? :) apoo overleg 4 jul 2009 15:01 (CEST)
Dan is dit weer unfair voor artikelen die op KinderWiki geen kans kregen. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 4 jul 2009 15:03 (CEST)

Jullie artikel Haai heeft op KinderWiki al iets gewonnen, heeft al in de schijnwerpers gestaan en aandacht gehad enzovoorts. De artikelen die hier verder allemaal zijn genomineerd maken geen kans, en dat vind ik oneerlijk omdat die nog nooit iets hebben gewonnen! SwarteSlipper 4 jul 2009 15:03 (CEST)

Ik ga hier niet over door, ik zie niet in waarom haai weggehaald moet worden. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 4 jul 2009 15:07 (CEST)
Hoezo hebben ze geen kans? Dat weet je toch helemaal niet? :) apoo overleg 4 jul 2009 15:22 (CEST)
Apoo, wacht even, wil ook even m'n zegje doen XD: Het is ronduit belachelijk, waarom zou ik haai niet mogen nomineren? Het is een artikel waar ik uren werk heb ingestoken (en nagenoeg alleen aan heb gewerkt :D), en KinderWiki is niet meer... En ik zal haai nog uitbreiden, in hoeverre mogelijk natuurlijk ;) En volgens mij is dit artikel gewoon (het beste, vind ik persoonlijk :D) heel goed in vergelijking met de meeste andere artikelen ;)

En SwarteSlipper, ben je dan van mening dat haai geen award verdient?! Nu is de discussie gesloten voor mijn part :) Greenday2 4 jul 2009 15:42 (CEST)

Voor mij ook, artikelen moet je niet beoordelen op afkomst, maar op kwaliteiten. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 4 jul 2009 16:53 (CEST)

Gebruiker:Apoo/discclosed


Als ik het goed begrijp was het artikel haai op KinderWiki al een "Etalage Artikel", en heeft het al op de hoofdpagina gestaan? Kunnen we dan niet gewoon het artikel de Award uitreiken, meteen al, net als aan alle andere etalage en HOF-artikelen van KinderWiki? Dan hoef je ze hier niet meer opnieuw te nomineren, is het eerlijker voor de gebruikers op Wikikids en alle artikelen die nog geen Award hebben, en je krijgt (hebt) zo wel de Award. Als er maar ééntje de Award mag winnen lijkt me dat het beste. Feitelijk heeft haai al de Award, of zo goed als... hoe klinkt dat? SwarteSlipper 6 jul 2009 13:44 (CEST)

Dat dat lijkt mij ook handig jillids | overleg 6 jul 2009 13:48 (CEST)
Lijkt mij ook goed. We moeten wel ff wachten op de andere 13 artikelen die ook nog moeten overkomen. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 6 jul 2009 13:49 (CEST)

Fijn dat jullie dat een goed idee vinden. Maar kan "Haai" dan nu gewoon van de nominatie pagina af en meteen die Award krijgen, om het eerlijk te houden? Het voldoet aan alle eisen, en de HOF eisen waren volgens mij ongeveer hetzelfde als de Award eisen, ja toch? SwarteSlipper 7 jul 2009 16:51 (CEST)

Friezen

Mag ik ipv God het artikel Friezen nomineren? Ben er vandaag mee bezig geweest, vind het interessanter en minder ingewikkeld om te maken... SwarteSlipper 9 jul 2009 20:47 (CEST)

Volgende maand weer, de aanmeldingen zijn nu gesloten :) apoo overleg 9 jul 2009 21:42 (CEST)

KinderWiki artikelen

Ik start nogmaals deze discussie omdat ik er wel wat in zie - als namelijk de KinderWiki HOF-artikelen alvast een award krijgen. Dan is voor ieder win-win - Wikikids artikelen worden genomineerd, KinderWiki HOF artikelen worden eersteklas bekroond. Maar wat ook kan is om HOF hierheen te halen. Ik weet nog wel hoe het eruit ziet enzovoorts. Ik ben meer gewend aan het HOF systeem, misschien zou het tenminste geprobeerd kunnen worden. Ik stuur ook een mail naar de moderatorlist en projectgroep met meer info. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 23 jul 2009 14:03 (CEST)

Ik ben voor, Delmoro 23 jul 2009 19:11 (CEST)

Wanneer de artikelen hierheen worden gebracht, geef ze dan inderdaad bij voorbaat al de Award - ze voldoen aan de eisen lijkt me. Daarna kunnen alleen artikelen die nog geen Award hebben worden genomineerd - of die nou van Wikikids of van KinderWiki afkomen. Hoe klinkt dat? En dan weet ik niet hoe HOF systeem precies werkt. Maar als je het hier wilt uitleggen, dan graag! Stel dat het beter is dan het stysteem met de Awards? :) FotoDude 18 aug 2009 10:17 (CEST)

Even ter herinnering

Even ter herinnering - het is nu 18 augustus, de nominaties zijn gesloten en er mag nu gestemd worden op de artikelen Valencia en Nederland! FotoDude 18 aug 2009 10:18 (CEST)

17 augustus

17 augustus is allang voorbij - je kan nu al enige dagen stemmen! :) FotoDude 19 aug 2009 17:59 (CEST)

Je hoeft heus geen 2 kopjes te maken.. ;) Mods hebben het nogal druk en zien niet alles, maar wel bedankt voor het helpen ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 19 aug 2009 18:00 (CEST)

Graag gedaan... maar ik dacht dat jullie het misschien hadden gemist! :) FotoDude 19 aug 2009 18:10 (CEST)

Pittige selectie

Het is wel een pittige selectie nu. Nog nooit eerder zag ik zúlk goede artikelen in de nominaties! De kwaliteit van de artikelen hier gaat echt met sprongen omhoog! Proficiat: wie er ook wint, het maakt niet uit, want uiteindelijk wordt wikikids er beter van en houden we er allemaal mooie artikelen aan over! SwarteSlipper 1 sep 2009 16:01 (CEST)

Jaja.. Janaa gaat ook nog wat nomineren. :) apoo overleg 1 sep 2009 16:03 (CEST)

Welke zou die nomineren: China, Mao Zedong of Chinees volkslied? Of gaat 'ie aan wat nieuws beginnen? We zullen het zien. To be continued! SwarteSlipper 1 sep 2009 16:05 (CEST)

Hij ziet zelf wel.. ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 1 sep 2009 16:14 (CEST)

Zo! Deze maand is de beste nominatiemaand tot nu toe! augustus maar twee, en nu! Allemaal goede. Ik zou echt niet weten welke gaat winnen. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 1 sep 2009 16:35 (CEST)

... Het is niet de beste nominatie maand.. in juni waren er 8 :) apoo overleg 1 sep 2009 16:41 (CEST)
...En nu nog wachten op Jannaa. En Beemster mag ook nog 1 nomineren (ík heb Midden-Oosten genomineerd). Dus we halen wie weet wel de 8 in! :D FotoDude 1 sep 2009 16:44 (CEST)

Ik hoop: Midden-Oosten. Maar ik denk: London Underground of Belgie. Tenzij, Beemster, je nu héél hard met Midden-Oosten aan de slag gaat! Tja, en ook als 'ie nu geen Award wint: het is een goed artikel net zoals alle andere genomineerde artikelen. En dat is wel eens anders geweest. Er zit enorme vooruitgang in als ik dit zo zie! FotoDude 1 sep 2009 16:38 (CEST) Bedankt voor je compliment, Dude! KaLta (overleg) 1 sep 2009 16:45 (CEST)

Btw.. In Augustus was iedereen nog op vakantie.. vandaar dus die 2 ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 1 sep 2009 16:46 (CEST)

Ja somigge wel ik was er zo niet in mei en 1 week van juli. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 1 sep 2009 16:50 (CEST)

Iedereen succes gewenst! Flag of the People's Republic of China.svg Janaaoverleg · Wikipedia NL 1 sep 2009 16:50 (CEST)

Bedankt! En we hadden het er ook al over welk artikel jij gaat nomineren. Ik ben benieuwd... :) FotoDude 1 sep 2009 17:00 (CEST)

Hoeveel keer mag je eig. voorstemmen?

Ik zie toch artikelen waarbij ik ook wil voorstemmen.. maar er zijn zeker ook waarbij ik tegen wil stemmen ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 2 sep 2009 18:01 (CEST)

Btw, ik heb een voorstel. Aangezien de hoeg opkomst (Ja, 6 artikelen, Janaa gaat er ook nog 1 nomineren!) stel ik voor dat we ook een tweede winnaar kiezen. Dat is leuk, eerlijk en ja.. vroeger werd het ook gedaan, en ook niet per se bij gelijkstem maar ook bij hoge opkomsten. Wie is het eens met mijn voorstel? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 2 sep 2009 18:03 (CEST)

Goed idee, over het stemmen in de regels staat: "Om te stemmen moet je minstens 100 bewerkingen gedaan hebben.

Je mag maar één stem per persoon uitbrengen (per artikel)" dus, je mag op zoveel artikelen vóór stemmen als je wilt. :) apoo overleg 2 sep 2009 18:09 (CEST)

Cool! KaLta (overleg) 2 sep 2009 18:12 (CEST)
Ik vind een limiet voor het aantal voor-stemmen een goed idee, al weet ik niet wat de limiet zou moeten worden. Flag of the People's Republic of China.svg Janaaoverleg · Wikipedia NL 2 sep 2009 18:31 (CEST)
Niemand had het over zo een voorstel? :S Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 2 sep 2009 19:16 (CEST)

Mijn voorstel is dat iedereen drie keer voor artikelen mag stemmen. En drie keer tegen.

Niet alleen een limiet voor de voorstemmen. Dat is niet eerlijk. Ook een limiet voor het aantal tegen stemmen. Dus ook drie keer.

Maar als er dan meer dan 6 artikelen zijn, dan mag je zowel niet voor als tegenstemmen lol. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 2 sep 2009 22:25 (CEST)

Mag ik wat anders vragen? Waarom mag er eigenlijk maar 1 artikel per maand een award krijgen? Je zou eigenlijk denken dat we het liefst zoveel mogelijk echt goede artikelen willen hebben. Op Wikipedia bijvoorbeeld mogen er de hele tijd artikelen worden voorgedragen voor de etalage, en dan wordt er gewoon per artikel gestemd over of het goed genoeg is voor de etalage of niet. Zoiets zou hier toch ook best kunnen? Waarom is het zo streng nu? :-) Groetjes, Forrestjunky (overleg) 2 sep 2009 21:42 (CEST)

Ja dat is eigenlijk wel stom. Alle artikelen van nu in de nominaties voldoen aan alle eisen. Een onafhankelijke groep moderators moet ze boordelen en als ze allemaal voldoen aan de eisen moeten ze eigenlijk ook allemaal de Award winnen.

Nu winnen er 2 artikelen een award ;) aangezien er nu veel genomineerd zijn. En denk er aan onderteken met ~~~~ :) apoo overleg 2 sep 2009 22:17 (CEST)
Dat lijkt me niet iets voor de moderatoren hoor. Het systeem dat iedereen met bijv. 100 edits mee mag stemmen is toch prima? Dat betrekt alleen maar meer mensen en dat is nou net leuk. Op Wikipedia zeggen we altijd dat moderatoren vooral een soort "conciërges" zijn, die zorgen voor het onderhoud van de wiki. Dit soort leuke dingen als awards geven lijken me nou weer net iets voor iedereen! :-) Groet, Forrestjunky (overleg) 3 sep 2009 14:02 (CEST)

Eigenlijk zou een tweede winnenede artikel goed zijn. Want eigenlijk zijn bijna alle artikellen die nu meedoen awardwaardig. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 3 sep 2009 15:50 (CEST)

Veel tekst eis

Er wordt veel tekst ge-eist. Dat snap ik. Maar is te veel tekst (zoals bijv. China) niet iets wat kinderen afschrikt? Zo'n enorme tekst nodig vaak niet echt uit tot lezen. Is het zo dat het langste artikel wint? Of heeft Friezen werkelijk net zoveel kans te winnen als London Underground? Waar wordt naar gekeken? SwarteSlipper 4 sep 2009 14:04 (CEST)

Het ligt eraan ook hoe goed het artikel is, maar het moet wel veel informatie bevatten, want sommige artikelen met bv. 3 of 4 kopjes zijn gewoon te kort (of ze moeten heel goed zijn ;)). Trouwens moeten de stemmers zelf letten op waar zij willen dat artikelen aan voldoen, wij kunnen dat niet voor hun bepalen. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 4 sep 2009 14:35 (CEST)

Valencia

Ik stel voor dat deze nominatie voorlopig wordt ingetrokken, aangezien het artikel gecontroleerd moet worden op gekopieerde tekst. Want Tiki, ik ben WEER een gekopieerde tekst tegengekomen.

Dit artikel moet zeer verbeterd worden.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 9 nov 2009 18:17 (CET)

Afschaffen

DeMoor had vanochtend deze tekst geplaatst: Beste allemaal, in de regels voor moderators staat:"Als moderator mag je 1x per maand een wikikidsaward uitreiken. Dit mag je niet doen op je eigen artikel. " Er is dus geen stemming meer nodig. Wie kan en wil een pagina maken met daarop de uitgereikte awards en door wie. Delmoro 15 nov 2009 01:14 (CET) Wie is het hier mee eens? En wie niet. Geef je mening. :) apoo overleg 15 nov 2009 09:49 (CET)

Ik ben het er niet mee eens. Een moderator hoeft niet perse de award uit te reiken (gaat om het meeste voorstemmen) dus ik zie geen argument om dit in te voeren. KaLta (overleg) 15 nov 2009 10:22 (CET)

Ik vind dat we de Awards en het artikel v.d. Maand moeten loskoppelen. En voortaan krijgt ieder artikel wat aan de Award voorwaarden voldoet dan automatisch van de moderatoren een Award. Daarnaa stemmen alle gebruikers erover wélk van de Award winnende artikelen het beste, leukste en interessantste is voor de hoofdpagina. Hoe klinkt dat? FD :D 15 nov 2009 11:32 (CET)

Nee, we gaan niet een heel nieuw systeem maken. Het is of de nominatie's. Of hele volgespamde overlegpagina's met verzoeken of ik (of een andere mod) mijn award aan zijn/haar artikel wil geven. :) apoo overleg 15 nov 2009 11:36 (CET)

Ik bedoel: niet langer stemmen voor de Awards. De moderatoren geven ieder artikel dat voldoet aan de eisen, een Award. Of het nu Zigeuners is of China. Een artikel dat niet voldoet kan dan ook niet eens over worden gestemd. Daarna houden alle gebruikers een stemming over het artikel van de maand (of week, wat me leuker lijkt). FD :D 15 nov 2009 11:39 (CET)

Slaat nergens op. Een moderator mag maar 1 award per maand geven én je krijgt gezeur van: "Wil je mijn artikel een award geven". Wat jij verzint is een compleet nieuw systeem voor de awards en artikel van de maand. En mijn vraag was, doodsimpel. De nominatie's houden ja of nee. En niet, verzin een compleet nieuw systeem voor de nominatie's :) apoo overleg 15 nov 2009 11:42 (CET)

Heb je een probleem met mijn systeem dan? Ik vond het juist wel aardig bedacht! :D FD :D 15 nov 2009 11:45 (CET)

Ja, iedereen vond het stemmen leuk. :) apoo overleg 15 nov 2009 11:50 (CET)

Dat weet ik. En we blijven stemmen: over het artikel vd week\maand. Maar ieder artikel dat aan de eisen voldoet verdient een Award, vind je niet? Soms krijgt het beste artikel minder stemmen dan een beter artikel. China was bijvoorbeeld beter dan Midden-Oosten als je het mij vraagt, eerlijk gezegd. Alleen nu is er niet langer slechts één artikel elke maand met een Award. Wel één artikel van de maand. En nooit meer twee artikelen van de maand kiezen in één maand ! FD :D 15 nov 2009 11:59 (CET)

Dat China beter is dan Midden-oosten is jou mening, niet die van mij of van andere. Er is gebleken dat midden-oosten beter werd gevonden door de gebruikers. Maarja ik kan er niks aan doen dat mensen met achterlijke argumenten tegen China gaan stemmen. Veel gebruiker stemde tegen China omdat het "te goed" was (daar kwam het wel op neer). Verder ga ik hier niet meer op in. Beantwoord doodsimpel mijn vraag, Nominatie's afschaffen Ja of Nee? :) apoo overleg 15 nov 2009 12:04 (CET)

Ik vind dat we gewoon nog moeten kunnen stemmen hiervoor. Anders verdwijnt alle democratie op WikiKids. @FotoDude: daar sla je iets mis. Het is handiger dat juist Artikel v/d Maand wordt bepaald door het awardwinnend artikel; bij de awards kan er erg corrupt gedaan worden. Als mijn artikel dan eigenlijk 32 tegenstemmen zou halen, en ik het toch awardartikel maak, dan is dat erg corrupt. Bij Artikel v/d Maand kan er dan ook niks misgaan als het awardwinnend artikel wordt geplaatst. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 15 nov 2009 12:51 (CET)

Gewoon houden zoals het nu is, lekker simpel. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 15 nov 2009 14:01 (CET)

Ik wilde ooit het oude KW-principe Hall of Fame invoeren (waarbij dus meerdere artikelen als 'WikiKids beste artikelen' gekozen kunnen worden en vervolgens @random ééntje uit de lijst op de hoofdpagina zetten (per week of maand). »» sum U rai 8 wp·ll 16 nov 2009 09:15 (CET)

Ik ben voor een HOF á la KW. En dan elke week een nieuw artikel op de voorpagina. De vele bezoekers zullen deze afwisseling weten te waarderen. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 16 nov 2009 14:38 (CET)

Nomineren

Wanneer kun je nomineren? (Als je wilt nomineren) Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 15 nov 2009 18:46 (CET)

Kan elke maand een bepaalde periode, deze maand kon je tot gister nomineren. Je moet dus wachten tot volgende maand ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 15 nov 2009 18:56 (CET)
Danke ;-) Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 16 nov 2009 07:20 (CET)

Zinloos

De stemming voor deze maand is zinloos. We hebben nu immers artikels vd week, godzijdank! Maar, ik stel voor dan nu gewoon de Berlijnse Muur te laten winnen]], en de rest vd genomineerde artikelen (op volgorde van meeste stemmen) ook artikel van de week te maken. Dus ook Barcelona, Zee, en Friezen. En dat geeft jullie meteen een week of wat respijt om het stem systeem helemaal om te vormen. We moeten nu elke week stemmen. Of maandelijks, op de vier beste artikelen? Hoe pakken we dit aan? :) FD :D 25 nov 2009 07:55 (CET)

Het systeem van is nu zodanig aangepast dat het nominatie winnende artikel 1 week op de hoofdpagina komt, en dan kan je gaan zeuren dat dat oneerlijk is, dat is het niet aangezien andere artikelen (die je dan zelf mag uitkiezen) ook maar 1 week op de hoofdpagina komen. Dit is nu even democratisch besloten door mij. We gaan hier niet meer in discussie over. We blijven gewoon doorgaan met de nominatie's. :) apoo overleg 25 nov 2009 08:12 (CET)
Wel zo leuk ja, zolang het duidelijk is wanneer je kunt stemmen. Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 25 nov 2009 08:19 (CET)
Dat staat enorm groot aangegeven op de nominatie's zelf, en in de recente wijzigingen, (het kan eventueel ook nog op de hoofdpagina). Was het niet duidelijk voor jou dan? :) apoo overleg 25 nov 2009 08:23 (CET)
Uhm, jawel...X) Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 25 nov 2009 08:24 (CET)

De Awards bestaan nog steeds, FotoDude. Niks zinloos dus en de stemming gaat gewoon door. Men vergeet dat de Nominatise niet enkel om artikel van de week gaat, maar ook nog om de awards. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 25 nov 2009 13:34 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_Wikikids:Nominaties&oldid=344383"