Overleg portaal:Kids

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een eerste opzet n.a.v. de ideeën van Gerard. Na reactie van Knowledge ga ik hiermee verder. --Webmaster 23:26, 28 februari 2007 (CET)

Knowledge, ik vind het geweldig hoe je hiermee bezig bent - hulde!! --Webmaster 22:48, 29 maart 2007 (CEST)

Joehoe, knowlegde rulzes!! --Webmaster 23:00, 29 maart 2007 (CEST)

Alle categorieën

Onder het kopje Zoeken staan nu bij Alle categorieën een link naar de pagina Speciaal:Categories. Dit is inderdaad een lijst van alle categoriën. Er is echter ook een pagina gemaakt dat een beter overzicht van de categoriën zou moeten geven. Namelijk de pagina Categorie:Alles. Misschien is het beter om hiernaar te linken net als op het Onderwijs portaal gedaan wordt? Overigens denk ik dat Categorie:Overzicht (of Wikikids:Overzicht categoriën) een betere benaming zou zijn dan Categorie:Alles omdat niet echt alle categoriën er in staan. Patrick 21:18, 4 april 2007 (CEST)
p.s. Ik sluit me aan bij de anderen: Dit portaal is een duidelijke verbetering, bedankt Knowledge!

Ik vind het overzicht inderdaad een stuk overzichtelijker, maar denk dat dat wel handmatig wordt bijgehouden? --Webmaster 21:25, 4 april 2007 (CEST)

Sjabloon:Portalen

{{Portalen}} heb ik naar boven geplaatst omdat dit dwars door de Wist je dat kop heen stond. Ik zal ook de andere portalen controleren. Gelieve voorzichtig te zijn met het aanpassen van portaal pagina's omdat deze door veel gebruikers gezien worden.... Patrick 21:00, 12 april 2007 (CEST)

Het ligt echt aan je de verschillende browsers en aan de resolutie e.d. volgens mij! Ik had er geen probleem mee. Knowledge 06:58, 13 april 2007 (CEST)

Misschien moet er een afspraak gemaakt worden over welke browsers en resoluties getest moeten worden bij bepaalde type wijzigingen. Patrick 10:56, 13 april 2007 (CEST)

==Handleidingen stroomlijnen.

Nav voortschrijdend inzicht ga ik de handleidingen voor de kids stroomlijnen. Dat betekent: zoveel mogelijk overzichtelijk op één pagina. Daarbij zal ik de screencasts op YouTube zetten zodat ze embed kunnen worden afgespeeld. Tips zijn natuurlijk van harte welkom. Gerarddummer 3 mei 2009 17:24 (CEST)

Overzichtelijkheid

We moeten DUIDELIJK tutorials op de voorpagina plaatsen.. ik ben dus nu opzoek naar die meehelp-tutorial maar het heeft ook alweer zo een naam die niet makkelijk is voor beginners om te onthouden, en zelfs voor mij soms niet, en hier vindt ik niks.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 30 jul 2009 23:22 (CEST)

Wel en niet doen

Sommige dingen moet je doen op WikiKids. En sommige dingen moet je vooral laten.

Kunnen we op deze pagina een kopje maken "Wat wel en wat niet?" met de belangrijkste zaken?

Je mag nooit: - Overlegtekst van een ander aanpassen

Je mag wel: - Je eigen overlegpagina leegmaken. - Je eigen gebruikerspagina leegmaken.

Je moet eigenlijk altijd: - Je overleg ondertekenen met ~~~~

Wil jij dan ook ondertekenen? En btw, ik wil wel helpen, maar wil je dan de hele lijst neerzetten? Het kan denk ik ook beter in een appart tabblad op Wikikids:Tutorial. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 10 januari 2010 23:21 (CET)
@Tahr: je hebt hierin enorm gelijk, maar het blijft moeilijk --Harm Hofstede (Stichting WikiKids). 11 januari 2010 00:24 (CET) Een apart tabblad is ook prima, maar persoonlijk denk ik dat de belangrijkste zaken (3 per kopje ofzo) hier thuishoren en een complete lijst op een apart pagina of tabje... --Harm Hofstede (Stichting WikiKids). 11 januari 2010 00:24 (CET)
Ik zal in elk geval een complete lijst wel maken. Ok? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 12 januari 2010 18:16 (CET)
Goed idee, TahR. Dat zal veel duidelijkheid scheppen. Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 12 januari 2010 18:19 (CET)

Wie heeft informatie??

Joop van den ende hou ik een werkstuk over weet iemand meer informatie??


Xoxoxo demi

Kijk eens bij Joop van den Ende misschien vind je daar wat. --Wouter15 7 december 2010 15:32 (CET)

zoek bij "zoeken" op: Joop van den Ende.

Overzicht al de paginas.

Beste Wikikids,

Is er ergens een overzicht over al de paginas? Zou hier mod. willen worden maar er moeten volgens mij nog wat verbeteringen komen.

Vr gr Brentie,

Ik heb een reactie gegeven op je overlegpagina :) apoo overleg 1 mei 2011 21:55 (CEST)


volgens mij is er geen overzicht zo ver ik weet. groet laurap

Titel

Waarom is de titel: "Portaal:kids" en niet: "Portaal:Kids"? Je wordt doorverwezen vanaf: "Portaal:Kids" naar: "Portaal:kids". Waarom kun je die doorverwijzing niet verwijderen en de pagina: "Portaaal:Kids"? -- Met vriendelijke groeten Gijspennings (Overleg) 24 apr 2012 15:39 (CEST)

Zo nu heet het weer "Portaal:Kids" :) :) apoo overleg 24 apr 2012 16:00 (CEST)

appo

wie is appo ?

Ik ben een gebruiker en moderator van WikiKids. :) apoo overleg 19 jan 2013 12:57 (CET)

icoon

beste Appoo,hoe kom jij aan dat aapje?--de groeten van sofie (overleg) 21 mei 2014 15:35 (CEST)

Internet. :) apoo overleg 21 mei 2014 15:36 (CEST)

Wat betekent copyright

Dat je afbeeldingen en/of artikelen niet mag kopiëren. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 18 feb 2015 15:23 (CET)

Icoontje

Heii Apoo, Kan je misschien uitleggen hoe je zo'n icoontje doet. Misschien weten veel mensen het wel maar ik niet (ik zit pas op wikikids). Alvast bedankt, Imre van mook ;)

Kijk eens bij sjabloon:Handtekening! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 13 jun 2015 11:28 (CEST)

(geen titel)

ik bedoel dat je steeds elke week bij het kids portaal een onderzoek vraag of een stelling waar iedereen op kan reageren heb

Dat lijkt me niet echt iets voor WikiKids, naar mijn mening. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 jul 2016 13:13 (CEST)

berichten

Hoi er staat dat er nieuwe berichten zijjn druk ik er op kom ik er niet inLORENA (overleg) 25 sep 2016 11:07 (CEST)

Misschien als je hier op klikt. Aspiringshortlot (overleg) 25 sep 2016 11:23 (CEST)

Tekst

Nee. Niet als er Copyright opzit. Lees meer over auteursrechten. Ja. Als er een Creative Commons licentie opzit. Lees hier meer over Creative Commons.

Zonder taalfouten moet dit zijn: Nee. Niet als er copyright op zit. Lees meer over auteursrechten. Ja. Als er een Creative Commons-licentie op zit. Lees hier meer over Creative Commons..

Liever aanpassen op een pagina die bij een portaal hoort. De Wikischim (overleg) 29 sep 2016 22:55 (CEST)

De Tyrannosaurus Rex

De Tyrannosaurus Rex was de grootste en meest aanstanjagende dino ooit leefde nu wat Noord-Amerika is hij was verschrkkelijk sterk dat hij elk dier uit zijn tijd kon overmeesteren💪💪.De T-Rex woog 7,7 ton en was 14 meter lang en 5 meter hoog,zijn naam betekent:Koning tiran hagedis.Hij werd gevonden in 1905 door Hendry Osborn in het Noorden van de V.S.en Zuid-Canada.De T-Rex was een vleeseter anders genoemd:carnivoor.De T-Rex had een schedel vol gaten zodat de kop niet te zwaar werd,hij kon botten doorslikken een grote stukken vlees.

Waarom?

Waarom mogen alleen moderators de brontekst bewerken? Gr.

Dat komt omdat deze pagina door heel veel kinderen wordt bekeken. Dan is het niet de bedoeling dat ze er allemaal onzin op gaan zetten. Daarom is deze pagina beveiligd.Vinkje.png Rots61 Overleg 1 nov 2018 16:03 (CET)

Hoe begin ik...

Bij "Hoe begin ik" bij punt 6 staat "de de" - daar mag een "de" weg. --Harmhofstede (overleg) 1 apr 2019 21:38 (CEST)

Nieuw Kidsportaal

Hoi iedereen, hier ben ik bezig met een nieuw Kidsportaal om de opmaak meer naar 2021 te brengen. Zoals je in het ontwerp ziet, zijn er twee kopjes die gaan over auteursrechten/copyright. Hoewel het bovenste kopje ook andere informatie bevat, is het doel van het tweede kopje alleen om een link naar Auteursrecht (wat ook in het eerste kopje kan) en Creative Commons te maken. Ik vraag me af of het nodig is om een link naar Creative Commons te maken: Hij het kopje Mag je iets overnemen van een andere website? staat nu als antwoord Ja. Als er een Creative Commons licentie opzit. Lees hier meer over Creative Commons. Dit betekent letterlijk dat er een contradictie is met het eerste kopje; het eerste kopje (Auteursrecht) stelt dat alleen zelfgeschreven teksten geschreven mogen worden, terwijl het tweede kopje (Copyright) stelt dat dit ook mag voor teksten met Creative Commons-licentie (zoals van Wikipedia). Dit zou in theorie betekenen dat wij materiaal aanbieden waarin we zeggen dat kinderen teksten mogen kopiëren van Wikipedia (met naamsvermelding, maar toch), terwijl wij als moderatoren er alles aandoen om deze vervolgens weer te verwijderen. Ik denk dat de link naar Creative Commons beter tot zijn recht komt op portaal:Kids2, aangezien het nu erg verwarrend is. Daarnaast stel ik voor dat verwarrende, tweede kopje te vervangen door iets anders (bijvoorbeeld Artikel uitbreiden). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 4 jan 2021 23:12 (CET)

Helemaal mee eens! Het portaal ziet er trouwens al goed uit! Groet, :) apoo overleg 5 jan 2021 06:50 (CET)
Als iets onduidelijk of elkaar tegensprekend is, stel ik voor dat aan te passen. Ontwerp ziet er inderdaad goed uit! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 5 jan 2021 11:19 (CET)
Top! Dan zal ik een nieuw kopje over artikelen uitbreiden schrijven en nog wat kleine dingetjes aanpassen waar nodig. Het portaal staat dan waarschijnlijk van het weekend online. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 jan 2021 21:46 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_portaal:Kids&oldid=640040"