Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Portaal:Christendom

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Gewenste artikelen Inschrijving
PortaalChristendom.png
Welkom op het Christendomportaal!
Christian Cross icon.svg

Op dit portaal vind je alles over het christendom. Van de stromingen tot aan de gebeurtenissen, zowel in de geschiedenis als de Bijbel. Elke maand vindt je hier een uitgelicht artikel en een uitgelicht verhaal uit de Bijbel. Ook is een lijst met een aantal basisartikel. Ben je christelijk of geïnteresseerd in het christendom/religie? Neem dan een kijkje op onze projectpagina. Hier vindt je alle gewenste artikelen en artikelen die nog verbeterd moeten worden. Vergeet je niet eerst in te schrijven bij inschrijving.

Over het christendom
Het christendom is een geloof, waarin de Bijbel en Jezus Christus centraal staan. Het is een wereldreligie en tevens de grootste godsdienst ter wereld, gevolgd door de islam. Christenen geloven in één God, die toch uit Drie Personen bestaat, namelijk God de Vader, zijn zoon Jezus Christus en de Heilige Geest. Ze geloven ook dat God de aarde en de Hemel heeft geschapen (Schepping). Toen de zonde Vraagteken2.png de wereld in kwam, zond hij zijn zoon Jezus Christus om de mensheid daarvan te bevrijden. Christenen geloven dat in het Oude Testament van de Bijbel deze bevrijding al werd aangekondigd. Christenen hebben heel verschillende opvattingen over de betekenis van Jezus' dood aan het kruis en zijn verrijzenis uit de dood. Wie Jezus als Redder aanneemt, en wie hem volgt en gehoorzaamt, zal volgens veel christenen uiteindelijk na de dood voor altijd in de Hemel zijn. Lees verder...


Artikel van de maand
Afbeelding van de maand
View from Humboldtbox - Berlin Cathedral.jpg
De protestantse dom van Berlijn.
Verhaal van de maand
Basisartikelen
Bijbelse figuren en gebeurtenissen
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Christendom&oldid=685363"