Portaal:Christendom

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Gewenste artikelen Inschrijving
PortaalChristendom.png
Welkom op het Christendomportaal!
Christian Cross icon.svg

Op dit portaal vind je alles over het christendom. Van de stromingen tot aan de gebeurtenissen, zowel in de geschiedenis als de Bijbel. Elke maand vindt je hier een uitgelicht artikel en een uitgelicht verhaal uit de Bijbel. Ook is een lijst met een aantal basisartikel. Ben je christelijk of geïnteresseerd in het christendom/religie? Neem dan een kijkje op onze projectpagina. Hier vindt je alle gewenste artikelen en artikelen die nog verbeterd moeten worden. Vergeet je niet eerst in te schrijven bij inschrijving.

Over het christendom
Het christendom is een geloof, waarin de Bijbel en Jezus Christus centraal staan. Het is een wereldreligie en tevens de grootste godsdienst ter wereld, gevolgd door de islam. Christenen geloven in één God, die toch uit Drie Personen bestaat, namelijk God de Vader, zijn zoon Jezus Christus en de Heilige Geest. Ze geloven ook dat God de aarde en de Hemel heeft geschapen (Schepping). Toen de zonde Vraagteken2.png de wereld in kwam, zond hij zijn zoon Jezus Christus om de mensheid daarvan te bevrijden. Christenen geloven dat in het Oude Testament van de Bijbel deze bevrijding al werd aangekondigd. Christenen hebben heel verschillende opvattingen over de betekenis van Jezus' dood aan het kruis en zijn verrijzenis uit de dood. Wie Jezus als Redder aanneemt, en wie hem volgt en gehoorzaamt, zal volgens veel christenen uiteindelijk na de dood voor altijd in de Hemel zijn. Lees verder...


Artikel van de maand

De Sint-Pietersbasiliek (Italiaans: Basilica di San Pietro) is een rooms-katholieke basiliek in Vaticaanstad. Het is de op een na grootste kerk ter wereld. De kerk is gebouwd tussen 1507 en 1626. Op de plaats stond eerst het Circus van Nero waar de apostel Petrus is gedood, (hij wordt in elk land anders genoemd, z'n officiële naam is Petrus, zijn Nederlandse Pieter, zijn Engelse Peter en zijn Spaanse Pedro.), daarna stond er de Tombe van Petrus, toen de Oude Sint-Pietersbasiliek en daarna de nieuwe. Lees verder...

Afbeelding van de maand
Sãopedro1.jpg
De Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad is de belangrijkste kerk binnen het Rooms-Katholicisme.
Verhaal van de maand
Het Scheppingsverhaal
Schepping van Adam

De Bijbel begint met de volgende uitspraak: In het begin schiep God de hemel en de aarde. Daarmee wordt gezegd dat God een begin heeft gemaakt. Hij heeft de tijd geschapen met alle natuurwetten. Vervolgens worden 6 tijdperken genoemd, waarin God de Schepping steeds meer invult. Dat worden dagen genoemd, maar elders in de Bijbel staat dat voor God dagen zijn als 1000 jaren. Hij maakte de dag en de nacht, het hemelgewelf, het water en het land, de planten, de zon, de maan, de sterren, de seizoenen, de vogels, de vissen, de landdieren en als de laatste de mens, Adam. Hij maakte de mens naar zijn evenbeeld. Man en vrouw schiep Hij. Dit staat te lezen in het eerste hoofdstuk van Genesis. In het tweede hoofdstuk van Genesis, wordt nog kort iets geschreven over de schepping. Er staat hoe belangrijk het is dat de man niet alleen is en de vrouw erg belangrijk is. Er staat dat ze Adam en Eva worden genoemd. Op de zevende dag rustte God, waardoor deze nog steeds door christenen als heilig wordt gezien.

video

Basisartikelen
Bijbelse figuren en gebeurtenissen
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Christendom&oldid=642976"