Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Portaal:Renaissance

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Inschrijving Galerij
Portaal Renaissance.png
Welkom

Welkom op het Renaissance-portaal, wat onderdeel is van Portaal:Geschiedenis. Hier lees je alles over de Renaissance. Het portaal is ingedeeld in drie thema's; de Renaissance zelf, de Reformatie en de Tachtigjarige Oorlog. Alle drie de gebeurtenissen staan in verbinding met elkaar en zijn door de Renaissance ontstaan.

Wil jij ook meehelpen? Kijk dan op onze projectpagina. Daar staan artikelen die nog geschreven en uitgebreid moeten worden. Lees ook dit portaal en de artikelen natuurlijk. Veel leesplezier!

Renaissance
Reformatie

De Reformatie was een periode in de 16e eeuw waarin de Protestanten zich afscheidden van de Rooms-Katholieke Kerk omdat ze niet tevreden waren met veel gebruiken in de Rooms-Katholieke Kerk.

Dirck van Delen - Beeldenstorm in een kerk.jpg
-> Lees verder ->

Tachtigjarige Oorlog

De Tachtigjarige Oorlog is de oorlog die duurde van 1568 tot 1648. Het was een strijd in de Nederlanden. De strijdende partijen aan het begin van de 80 jarige oorlog waren de 17 noordelijke provinciën en Spanje dat toen een groot wereldrijk was.

Slag bij Nieuwpoort.jpg
-> Lees verder ->

Volgende Portaal

Het volgende portaal is het Gouden Eeuwportaal. Hier lees je echt alles over de Gouden Eeuw. Een tijd van koloniën, handel, rijkdom, maar ook van armoede. Lees verder op dit portaal en ga verder met onze tijdreis.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Renaissance&oldid=619626"