Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

Wikikids:Richtlijnen voor Instagram en Youtube

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ieder bekend persoon mag op WikiKids een artikel krijgen. Ook YouTubers en Instragammers mogen een eigen artikel krijgen. Maar wanneer is zo iemand nou eigenlijk bekend? Het artikel hieronder geeft daar informatie over!

Instagram

Instagram is het netwerk waarbij gebruikers foto's met onderschrift van zichzelf, hun vakanties, hun eten, etc. posten. Instagram staat bekend als creatief netwerk, vooral lifestyle, vlogs en art zijn bekend.
Wanneer is iemand van Instagram nou eigenlijk bekend en mag hij/zij een artikel krijgen?

  • De persoon moet minstens 1.000.000 volgers hebben op zijn/haar account.
  • Het gaat om personen, niet om bedrijven of fanpages.
  • Op het artikel moet er een link staan naar het officiële account.

Personen die buiten Instagram bekend zijn, bijvoorbeeld op televisie, in films, muziek, etc. en minder dan 1.000.000 volgers hebben, mogen natuurlijk gewoon een artikelen krijgen. Zij zijn namelijk niet hoofdzakelijk op Instagram bekend.

YouTube

YouTube is het netwerk waarbij gebruikers video's plaatsen. YouTube is heel uiteenlopend qua onderwerpen. Gebruikers posten de videos op hun kanalen waar kijkers zichzelf kunnen abonneren.
Wanneer is een YouTuber nou eigenlijk bekend en verdient zij/hij een eigen artikel?

  • Een Nederlandstalige YouTuber moet minimaal 100.000 abonnees hebben op het belangrijkste kanaal. Een niet-Nederlandstalige YouTuber moet minimaal 1.000.000 abonnees hebben op het belangrijkste kanaal.
  • Op het artikel moet een link komen naar dit kanaal.
  • De YouTubers hoeven niet per se vloggers te zijn; mensen die zingen, creatief zijn, sketchjes maken, etc. mogen ook een artikel hebben. Ditzelfde geldt voor groepen personen.


TikTok

Cib-tiktok (CoreUI Icons v1.0.0).svg

TikTok is een netwerk waarbij gebruikers korte video's van zichzelf plaatsen. TikTok heeft vaak grappige filmpjes met bekende muzieknummers en/of dans.
Wanner is een TikTokker nou eigenlijk bekend en verdient zij/zij een eigen artikel?

  • Een TikTokker moet minimaal 5 miljoen volgers hebben.
  • Op het artikel moet een link komen naar dit kanaal.

Over de persoon/kanaal moet wel wat te vertellen zijn! Kanalen die televisie- of filmmateriaal posten uit al gemaakte films- en televisieseries krijgen geen artikel. Ditzelfde geldt in het geval van muziek.

Twijfel?

Mocht je twijfelen of je Instagrammer of YouTuber wel aan de voorwaarden doet? Vraag het aan een van onze moderatoren of in de Boomhut.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Richtlijnen_voor_Instagram_en_Youtube&oldid=618664"