Florence

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
De plek waar Florence ligt.

Florence (Italiaans: Firenze) is een stad in Italië. Het is de hoofdstad van de regio Toscane en van de provincie Florence. Florence kent een rijke geschiedenis, mede door de De'Medici's en de vele kunstenaars. Florence is ook heel even de hoofdstad van Italië geweest. De stad telt ongeveer 368.000 inwoners en ligt aan de rivier de Arno. De stad staat bekend als de oorsprong van de Renaissance en is daarom ook een van de bekendste cultuursteden in de wereld.

Geschiedenis

De befaamde Dom van Florence.

Florence werd in het jaar 59 v.Chr. gesticht door soldaten. Het werd 'Florentia' genoemd.

Florence werd eeuwenlang bestuurd door de familie De'Medici, een schatrijke familie wiens vermogen 'gecreëerd' werd door Giovanni di Bicci. Hij was een belangrijke bankier wiens vertrouwen zo hoog ingeschat werd dat hij zelfs bankier van de paus was. Zelf zijn er 2 mensen Medici's paus geweest. In de middeleeuwen en Renaissance ontpopte Florence zicht tot een van de belangrijkste en vooral mooiste handelssteden van Europa. Vandaag de dag zie je nog de oude kunstwerken in musea zoals het Uffizi en het Bargello.

Vooral de renaissance tijd was voor Florence een belangrijke tijd. In deze tijd kwamen veel rijke mensen naar de stad toe. In deze tijd was dan ook de familie De 'Medici aan de macht. Deze familie zorgde ervoor dat Florence een van de rijkste steden was van deze tijd. In deze tijd bouwde deze familie paleizen, kerken, kloosters en pallazzo's. Deze werden dan ook groots versierd. Michelangelo groeide op onder de vleugels van de familie de'Medici, maar ook Leonardo Da Vinci, Rafael en Brunellesci werkten voor deze rijke familie. De kunst kan je nog overal terug ik de stad vinden. Op elke straat, elke hoek is wel iets te vinden.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Florence&oldid=849119"