Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Portaal:Architectuur

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PortaalArchitectuur.png
Welkom

Welkom op Portaal:Architectuur. Hier vind je alles over architectuur. Van gebouwen tot bouwstijlen en van de Eiffeltoren tot en aam de Chinese Muur. Ook alles over bekende architecten is hier te vinden. Het portaal is daarom ingedeeld in drie delen; bouwstijlen, bekende gebouwen en architecten. Daarnaast vind je op dit portaal elke maand een uitgelicht artikel, wat natuurlijk te maken heeft met architectuur. Kort om welkom het meest architectonische portaal van WikiKids en veel leesplezier!

Voor wie ook graag een artikel wil schrijven over dit onderwerp wil schrijven, wordt hiervoor uitgenodigd. Op het portaal staan een aantal links naar artikelen die niet bestaan, of die nodig moeten worden uitgebreid. Natuurlijk mag je ook zelf een onderwerp kiezen. Veel schrijfplezier!


Wat is Architectuur nu eigenlijk precies? Architectuur is een vorm van kunst. Bij architectuur kijk je hoe gebouwen eruit zien. Dit kan van buiten (extrieur), maar ook van binnen (interieur). Bij architectuur worden gebouwen dus zo mooi als mogelijk gemaakt. Iemand die deze gebouwen ontwerpt voor zijn werk wordt een architect genoemd. Mensen die dit alleen het interieur doen, heten binnenhuisarchitecten. Door de eeuwen zijn er heel veel gebouwen gebouwd. In de prehistorie waren dit vaak simpele huizen, die makkelijk te bouwen waren en goed bestand waren tegen de natuur. In de oudheid is de architectuur pas echt ontstaan, maar veel mensen vinden dat bepaalde gebouwen van voor deze tijd ook onder de architectuur vallen. Sinds de oudheid zijn er een hoop stijlen geweest in de architectuur. Dit heten bouwstijlen. Daarnaast werden ook nog eens stijlen door elkaar gemixt, aangepast of herhaald, zodat er nieuwe stijlen ontstonden. Bepaalde architecten werden zelfs wereldberoemd vanwege hun bouwstijl, zoals Antoni Gaudí.

Bouwstijlen
Schrijf ook een artikel!
Wil jij ook een artikel schrijven?!?

Misschien je zelf ook een artikel schrijven over dit onderwerp. Hier op het portaal staan nog een aantal rode links. Dit zijn artikel die nog niet bestaan. Misschien wil zo'n artikel aanmaken en zorgen dat de link blauw wordt. Natuurlijk zijn er ook artikelen die al bestaan en nog vrij klein zijn. Deze kun je misschien uitbreiden. Wil jij schrijven over een bouwwerk, een architect of een bouwstijl? Meld je aan en schrijf artikel over een onderwerp dat jij leuk vindt (en dit hoeft niet alleen over architectuur te gaan).


Veel succes met het schrijven van jouw artikel!


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Architectuur&oldid=655650"