Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Wikikids:Boomhut/archief49

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Infobox

Hallo iedereen,

Is het een idee om de opmaak van deze infobox te veranderen naar de opmaak met de ronde randjes? Ik stel het maar even hier voor, omdat de infobox intensief gebruikt wordt. M.i. zou het wel mooier, professioneler en compacter overkomen. Ben ik direct ook af van al de lege vakken die overblijven als je een parameter niet invult (als dat niet van toepassing is).

Hoor graag jullie mening.

Met vriendelijke groet,
 Gustaafff  (contact) 24 nov 2015 10:30 (CET)

Een heel goed voorstel, Gustaafff. Op de overlegpagina van de sjabloon heb ik een voorzetje gegeven. De parser-functies (dus het weglaten van niet-ingevulde velden) heb ik nog niet uitgetest. Enfin, zie maar of je er wat mee kunt. Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 24 nov 2015 17:47 (CET)
Voor Voor - Ik vind 'm prachtig! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 24 nov 2015 17:51 (CET)
Voor, ik zou graag willen meewerken, maar ik heb wat tijdgebrek. Ik zal proberen vanaf februari op dit onderqerp mee te helpen. Eerst moeten er nog een aantal andere dingen gebeuren. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 nov 2015 19:26 (CET)
Hiermee heb ik weer een idee voor de infoboxen van de wegen, zie {{Infobox weg Nederland A-weg}} – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 24 nov 2015 19:35 (CET)
Ontwerp volgt later deze week. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 24 nov 2015 19:41 (CET)
Dank aan allen voor de positieve reacties. Ik ben het van harte met Stef1999 eens: een prachtig ontwerp. Ik zal het ontwerp dan ook naar de pagina plaatsen, zodat 'ie zichtbaar is op de pagina's waarop die gebruikt wordt. Als er nog wat aan schort meld ik me wel weer. Groeten,  Gustaafff  (contact) 25 nov 2015 09:28 (CET)
Hier ben ik weer :). Ik heb de infobox geprobeerd over te zetten, maar het is me niet gelukt (ik ben geen HTML-expert). De parameters zijn ook anders. Die van PaulD heeft er twee bij: StrijdendePartij3 en StrijdendePartij4. Verder is het uiterlijk van de smartphone een beetje weggevallen. Doordat er een brede, blauwe rand om de infobox zit, zijn de rond hoekjes niet zo goed meer zichtbaar. Bij deze infobox krult er slechts een lichtblauw randje om de infobox heen. Ik stel voor dit ook bij deze in te voeren. Daarnaast donkerblauw maken en niet zo lichtblauw, wellicht? Iedereen mee eens? Groeten,  Gustaafff  (contact) 25 nov 2015 09:44 (CET)
Beste Gustaafff. Ik heb alleen de vormgeving aangepast en de bestaande "techniek" gehandhaafd. Dat het uiterlijk van de smartphone een beetje is weggevallen is niet altijd te voorkomen, want sommige infoboxen hebben veel info (langgerekt) en andere maar weinig (kort en breed). De rest van je betoog kan ik niet helemaal volgen. De kleur is niet veranderd. Dat er kleurverschil is tussen het kaderlijntje en de kopjes is eigenlijk niet mogelijk, want die hebben dezelfde kleur. Als bij jou het kaderlijntje niet naadloos aansluit (zoals bij mij) bij de rondingen boven en onder, gebruik je waarschijnlijk een andere browser dan IE of Chrome. Welke is dat? Kun je een schermprintje plaatsen zodat ik kan zien wat je precies bedoelt? PS Ik heb het ontwerp opgeslagen en nu is ook het probleem opgelost, dat de tekst op de betrokken pagina's door de tabel heenliep. Groetjes, Paul--PaulD (overleg) 25 nov 2015 19:01 (CET)
Neem me niet kwalijk, nu zie ik zelf dat ik niet helemaal duidelijk was. Voor de infobox "oorlog" had ik eigenlijk dezelfde kleuren in gedachten als de infobox politiek. Daarmee bedoel ik dus de donkerblauwe kleur van infobox politiek ook handhaven bij deze infobox. Ik zou hier graag ook de mening van anderen over willen vragen. Wat ik verder bedoelde was die blauwe rand óm de box heen. De dikke border heb ik nu vervangen door een kleiner lijntje, zoals die ook aanwezig is bij Infobox Politiek persoon. Bij deze dikke rand vielen de ronde hoekjes (zoals jij die aanvankelijk had ingevoerd bij politiek persoon) in het niet en dat vond ik jammer. Ik weet alleen niet hoe je het blauwe (1px) randje dusdanig buigt dat ze 'meekrullen' met de hoekjes. Wellicht kun jij hier je licht over laten schijnen, PaulD?
Verder dan nog een laatste opmerking. Zoals het er nu uitziet is de titel van de infobox klein (ongeveer 11pt, dacht ik). Dat is mooi, compact en professioneel. De titels ín de infobox (zoals leiders en Strijdende Partijen) staan in het big. Dat is, m.i., ten opzichte van de lettergrootte van de titel, erg lelijk. Is het mogelijk dit te veranderen in één en dezelfde lettergrootte als de titel van de infobox, en zoja wil je dat dan doen? Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is. Groeten,  Gustaafff  (contact) 26 nov 2015 09:41 (CET)
De vraag was of je even aangaf of het brede kaderlijntje op jouw computer (pc, tablet of wat dan ook) de rondingen boven en onder van de infobox volgt; zoniet: welke browser jij gebruikt en of je ter illustratie (voor mijn begrip dus) een schermprintje wilt bijvoegen. Dus graag alsnog een reactie in bedoelde zin. Dan weten we waar we aan toe zijn, nietwaar? De opmaak van de opschriften heb ik overeenkomstig je wens aangepast. Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 26 nov 2015 17:57 (CET)
Zowel de 3px-border eerst (die jij toevoegde) als de 1px-border daarna (die ik toevoegde) volgen de rondingen van de infobox niet. Ik werk in Mozilla Firefox, breedbeeld-computerscherm, Windows 8.1., maar daar ligt het toch niet aan? Het lijkt me zonder schermprint ook wel duidelijk: ze volgen de rondingen niet. Het vreemde is dat dit bij Infobox politiek persoon wél het geval is. Groeten,  Gustaafff  (contact) 27 nov 2015 09:41 (CET)
P.S.: Op mijn kladblok heb ik, met veel copy/paste-werk, een schets gemaakt voor een nieuwe infobox. Zou je willen kijken of die HTML-technisch in orde is? @Alle anderen, kunnen we die dan gebruiken voor artikelen over aanslagen/incidenten. Het stoort me namelijk zo dat ik voor elk artikel (voorbeeld) een apart tabelletje moet ontwerpen. Groeten,  Gustaafff  (contact) 27 nov 2015 09:57 (CET)
Het probleem is reeds opgelost door Southparkfan, die de border heeft veranderd. Groeten,  Gustaafff  (contact) 28 nov 2015 10:38 (CET)

Fijn dat die methode (van Apoo van een tijdje terug overigens) je probleem oplost (radius iets vergroot, er zat nog wat ruimte tussen ronding en kaderlijn). Je infobox is o.k. Pas parser-functies toe om lege velden weg te werken, zo bijvoorbeeld:

 
 {{#if:{{{Parameter|}}}
 |ja
 |nee
 }}
 

of kijk op de pagina's waar dat is toegepast. Let op de afsluitende accolades aan het eind. Groetjes, Paul--PaulD (overleg) 28 nov 2015 12:17 (CET)

/* WikiGeschiedenistest */

Beste gebruikers,
Zoals elk jaar ben ik blij dat ik weer de WikiGeschiedentest kan mogen aankondigen. Dit jaar voor de derde keer. Dit jaar gaat de test er iets anders uitzien. De test bestaat dit jaar uit drie delen. Het eerste deel is de tijdlijn, met de orginele vragen over gebeurtenissen, periodes, personen en andere historische onderwerpen. Het tweede deel is een deel wat ik al eerder in een andere test heb getoetst. Er komt dus een kunst-en-cultuurgedeelte in, met vragen over o.a. schilderkunst en literatuur. In het derde en laatste krijgt men vragen over belangrijke gebeurtenissen van de afgelopen jaren en dit jaar. Denk maar eens aan de moord op Theo van Gogh of de Europese mirgantencrisis. Oftewel leer de belangrijkste gebeurtenissen vanaf het jaar 2000 tot aan nu. Daarnaast ga ik proberen de test zo min mogelijk Nederlandgericht te maken, zodat mensen uit Vlaanderen, Suriname, Bonaire, ect. er geen problemen mee ondervinden. De test is in januari en morgen kan je je opgeven. Viel Erfolg! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 27 nov 2015 20:38 (CET)

Gebruikers die het willen, kunnen zich hier aanmelden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 18 dec 2015 13:53 (CET)

Bewerkingsteller

Is er misschien een manier waarop ik kan zien hoeveel bewerkingen ik gemaakt heb op WikiKids? Zoja, hoe kan ik dat vermelden (met een sjabloon of zo iets dergelijks) op mijn GP? Gnome-colors-edit-find-replace.svg Iemand Niemand Help-browser.svg Muziek 28 nov 2015 01:19 (CET)

Hey, we hebben daar helaas geen sjabloon voor (misschien zou iemand dat ooit kunnen maken?), maar we hebben wel EditCount. Hier kun je je totale (en dus ook verwijderde) bijdragen zien. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 28 nov 2015 08:08 (CET)
Daarvoor moet je wel eerst EditCount inschakelen via "Voorkeuren" > "Uitbreidingen". Groet, :) apoo overleg · (MOD) 28 nov 2015 10:23 (CET)
Dankjewel Gnome-colors-edit-find-replace.svg Iemand Niemand Help-browser.svg Muziek 28 nov 2015 11:43 (CET)

Mening

Hallo iedereen,

Zouden jullie een mening willen geven over deze infobox, die hier is doorgevoerd. Ik vind het wel mooi staan. Ik erger me er namelijk altijd zo aan dat ik voor elke "aanslag-pagina" een eigen sjabloontje (voorbeeld) moet ontwerpen. Dit dekt gewoon de hele lading. Ik zie jullie reacties met grote belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,
 Gustaafff  (contact) 28 nov 2015 10:57 (CET)

Ik vind hem wel mooi, maar is het misschien toepasselijk om de kleur zwart te maken? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 28 nov 2015 13:39 (CET)
Dat is wel toepasselijk, ja. Anders kijk je even of dat mooi is. Groeten,  Gustaafff  (contact) 28 nov 2015 14:14 (CET)
Ik vind het op zich wel een mooie infobox, maar de vorige (die nu wordt gebruikt) is wat mij betreft ook prima. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 28 nov 2015 14:58 (CET)
Ik ook, maar het vervelende is dat je met zo'n infobox met vakken telkens, voor elk artikel individueel, een nieuwe moet bouwen. In alle infoboxen staat wel ongeveer hetzelfde, dus heb ik een kant-en-klare geknutseld, die gewoon overal gebruikt kan worden (waarom moeilijk als het ook makkelijk kan?). Voorts heb ik de border grijs gemaakt en de vakken zwart. Dat is inderdaad (bij)passend en staat keurig, al zeg ik het zelf. Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 4 dec 2015 09:53 (CET)

Nieuw-Zeeland

Ik had een vraagje weet er iemand interesante dingen over Nieuw-Zeeland

Zie Nieuw-ZeelandAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 1 dec 2015 06:59 (CET)

Pagina over licenties in de WikiKids-naamruimte

Beste gebruikers,
Ik vraag graag jullie aandacht voor het volgende. Tegenwoordig is het uploaden van afbeeldingen veel makkelijker geworden, alleen zijn er nog weleens gebruikers die een (zelfgemaakte) afbeelding willen uploade, omdat deze niet op Commons staat. Op WikiKids staat goed uitgeleegd hoe je het afbeeldingssjabloon moet invullen, maar over licenties is werkelijk niets te vinden. Hoe kies je een licentie uit? Wat is een licentie precies? En wat houd elke licentie precies in? Het zijn zo maar vragen die mensen te binnen schieten. Ik ben niet echt thuis op het gebied van uitleggen welke licentie men moet uitkiezen, dat is ook wel erg moeilijk, en daarom wil ik een aparte pagina in de WikiKids-naamruimte met uitleg hierover en wat elke licentie precies inhoudt. Zelf kan ik deze helaas niet maken en ik hoop dat iemand anders er zin in heeft. Mijn vraag is dus; Wat vinden jullie ervan en wie zou het willen doen?. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 1 dec 2015 17:23 (CET)

Ik weet niet of ik zoiets zou kunnen ontwerpen, maar aan Gebruiker:Sumurai8/Licentie kiezen kunnen we veel hebben. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 1 dec 2015 18:56 (CET)

Portaal:Architectuur

Beste gebruikers,
Een tijdje geleden ben ik begonnen met het opknappen van het Portaal:Geschiedenis en voornamelijk de subportalen daarvan. In het goedgekeurde bestemmingsplan of Ruimtelijke Ordeningsplan stond dat Portaal:Paleizen en Portaal:Kastelen worden samengevoegd tot één portaal, namelijk Portaal:Architectuur. Hiervoor is eindelijk een ontwerp (zie hier) gemaakt. Hierbij moet je je inbeelden dat er een mooi plaatje boven het portaal staat en de uitgelichte artikelen zijn aangemaakt. Mijn vraag is wat jullie ervan van vinden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 1 dec 2015 18:03 (CET)

Als je nog wat mooie plaatjes zou willen toevoegen (zoals bij portaal:Politiek) vind ik het helemaal goed. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 1 dec 2015 18:52 (CET)
Zwarte letters tegen een donkergrijze achtergrond leest niet lekker. Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 2 dec 2015 12:46 (CET)
Afbeeldingen zijn toegevoegd, het portaalplaatje zal ik van het weekend toevoegen. Ik zal eerste even een lijstje met uitgelichte artikelen maken, waarschijnlijk later vandaag of morgen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 12 dec 2015 14:57 (CET)
De portaalafbeelding is gemaakt. Ik hoop dat ik nu toestemming heb om het portaal aan te maken (en dan meteen de uitgelichte artikelen aan te maken). Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 20 dec 2015 23:03 (CET)
Van mij heb je toestemming. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 21 dec 2015 15:40 (CET)
Portaal:Architectuur is aangemaakt en de portalen Kastelen en Paleizen zijn verwijderd. Dan kunnen dat punt van het bestemmingsplan afstrepen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 23 dec 2015 19:02 (CET)

Infobox generiek

Hallo iedereen,

Kort geleden is er een discussie geweest om de infobox generiek (link) te vervangen door deze opmaak. Naar ik meen waren daar toen veel gebruikers voor. Zit ik daar nu naast, of niet?

Is er besloten de infobox generiek te veranderen en zoja, heeft iemand zin om dat te doen?

Met vriendelijke groet,
 Gustaafff  (contact) 2 dec 2015 10:53 (CET)

Ik tel 348 pagina's die op de een of andere manier gekoppeld zijn aan de infobox generiek. Langzaam uitfaseren dus zou ik zeggen. Natuurlijk wel onder de strikte voorwaarde dat de infobox generiek niet meer gebruikt wordt. Want anders blijft het dweilen met de kraan open. Ondertussen stelselmatig vervangen. Zeven per week of zo. Dan ben je er binnen een jaar vanaf. Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 2 dec 2015 13:13 (CET)
Ik zal er binnenkort mee beginnen. Sommige infoboxen zijn overigens ook dubbel of gewoon onnodig. We hebben inderdaad een verbod op de infobox generiek. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 2 dec 2015 16:36 (CET)

Infobox weg Nederland A-weg

Zou iemand alsjeblieft naar het sjabloon {{Infobox weg Nederland A-weg}} kunnen kijken? Ik word er namelijk gek van dat hij niet werkt zoals ik wil (zie Rijksweg 1). Southparkfan heeft er een tijdje geleden naar gekeken maar kwam er ook niet uit. Wie is hier handig mee en zou het probleem eventueel kunnen verhelpen? Alvast bedankt! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 5 dec 2015 15:20 (CET)

Zo beter? Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 5 dec 2015 20:52 (CET)
Perfect! :D Alleen ontbreekt "land" nu. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 5 dec 2015 21:06 (CET)
Ik heb het er bij gezet. Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 5 dec 2015 21:19 (CET)
Heel erg bedankt! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 5 dec 2015 21:20 (CET)

Legoland

Legoland informatie alsublieft

Hoi, als je informatie wilt over dit (of een ander) onderwerp, dan kun je dit gewoon linksboven (net onder het logo) intikken bij zoekwoord. Mocht je het computerspel Legoland bedoelen hebben we de pagina Legoland (computerspel), maar over het attractiepark hebben we helaas nog geen artikel. Als je wilt kun je dit artikel aanmaken. Tevens hoef je ook het bericht geen twee keer te typen. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 8 dec 2015 16:15 (CET)

18.000 artikelen!

Hey allemaal!
Gefeliciteerd met de 18.000 artikelen die WIkiKids behaald heeft! Het is een waar mijlpaal. Laten we nu op weg gaan naar de 19.000!
Succes verder! --PieterRegNuvola apps edu languages.svg 9 dec 2015 19:09 (CET)

Wij gaan voor de 20000! Southparkfan 10 dec 2015 16:22 (CET)
Ik ook! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 10 dec 2015 16:25 (CET)

kolonie in nederland

wanneer is het geschikt om te bewerken?

Een artikel is geschikt om op WikiKids te staan als het minimaal één zin heeft (meer mag altijd) en deze zelf geschreven is. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 13 dec 2015 16:30 (CET)

President of Koning/Koningin

Hallo Wikikids, ik heb een vraagje (ik heet trouwens Mohamed). Hoe worden mensen eigenlijk President of Koning/Koningin?

Hoi Mohammed, een president wordt verkozen door het volk. President Barack Obama (DP) is bijvoorbeeld door het Amerikaanse volk als hun leider verkozen. Een koning en koningin ben je alleen in een monarchie. Dan ben je lid van de koninklijke familie, dat wil zeggen je hoort bij het nageslacht van iemand die het land op een (il)legale wijze verkregen heeft. Koning Willem-Alexander hoort bijvoorbeeld bij het nageslacht van Willem van Oranje (dacht ik?). Zo simpel zit het! Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 17 dec 2015 10:16 (CET)

de ruimte

liefst wikikids ,

ik ben sanne en ik wil meer weten over de dwergplaneet pluto g


hoe groot de afstand


dus zouden jullie wat meer informatie willen geven


                vriendelijk groeten sanne
Op de pagina Pluto (planeet) staat dit heel duidelijk uitgelegd. Ik hoop dat het antwoord op je vraag ergens in het artikel staat. Veel succes! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 19 dec 2015 11:23 (CET)

tweede wereld oorlog

Wie leide de duitsers in de tweede wereld oorlog? - Deze reactie werd toegevoegd door Anniekoekepanie (overleg | bijdragen)

De Führer van Duitsland was Adolf Hitler van 1933-1945. Hij was dus de belangrijkste Duitse leider. Wil je dit de volgende keer zelf opzoeken? Dat doe je door je zoekopdracht in te typen op de zoekmachine links in je beeldscherm. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 20 dec 2015 11:51 (CET)

Chinees

Dit artikel is de laatste tijd door meerdere gebruikers aangevuld en verbeterd. Is het een mogelijke nieuwe kandidaat voor "Artikel van de week"? Bijv. in de plaats van Shintoïsme, wat er meen ik al een paar jaar staat. De Wikischim (overleg) 20 dec 2015 12:04 (CET)

Ik vind het zeker artikel van de week-waardig, maar volgens mij is de discussie over waar het artikel eigenlijk over gaat nog niet afgerond. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 20 dec 2015 14:16 (CET)
Ik heb het juist op dat punt nog een beetje proberen aan te pakken. De Wikischim (overleg) 20 dec 2015 14:29 (CET)
Heb ik zelf eigenlijk nooit overwogen, maar waarom ook niet. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 21 dec 2015 11:15 (CET)


Artikel van het jaar

Wanneer gaan we eigenlijk weer het artikel van jaar kiezen?, want vorig jaar was dat zo rond december, januari neem ik mij te herinneren. Groet Gagaga (overleg) 21 dec 2015 19:15 (CET) (en nee dit is geen wikicomeback, maar doordat in de 1e klas zit heb ik weinig tijd alleen nu is het kerstvakantie).

Dat vroeg ik mij ook al af. Vorig jaar war es sehr spass. Dit jaar zijn er een aantal artikelen bij gekomen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 21 dec 2015 19:18 (CET)
Ik wil eventueel wel de pagina aanmaken? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 21 dec 2015 19:37 (CET)
Lijkt me prima als je het op dezelfde manier doet als vorig jaar. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 21 dec 2015 19:38 (CET)
Ik zal straks kijken. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 21 dec 2015 19:40 (CET)
Ik denk dat je het dan het beste kan doen in de WikiKids-naamruimte. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 21 dec 2015 19:50 (CET)
Morgen zal ik de pagina aanmaken! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 21 dec 2015 21:56 (CET)
Pagina is aangemaakt!Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 22 dec 2015 10:47 (CET)
Je weet dat het gaat om de artikelen die als artikel van de week er bij zijn gekomen in dit jaar, net als vorig jaar? Want dan mis ik al een aantal artikelen en ik dan horen artikelen als die over de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog, het spijt me Vvik, er niet in. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 22 dec 2015 11:51 (CET)
Ik zal er straks even naar kijken. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 22 dec 2015 11:58 (CET)
De genomineerde artikelen moeten inderdaad artikel van de week zijn geweest en gemaakt (of grotendeels geschreven) in 2015. Daarnaast zou ik er 6 tot 8 selecteren als dat lukt. 4 is wel weinig. :) apoo overleg · (MOD) 22 dec 2015 12:20 (CET)
En wat mij betreft mag het ook wat gevarieerder. Van de 4 artikelen die er nu zijn, zijn er 3 actuele gebeurtenissen. Verder zijn het niet de langste en mooiste artikelen die dit jaar zijn gemaakt. Griekse Onafhankelijkheidsoorlog hoort er wat mij betreft ook zeker niet in, want ik heb er maar 1 dag echt aan gewerkt en verder is het niet echt heel lang, mooi of bijzonder. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 22 dec 2015 12:33 (CET)
Iemand suggesties? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 22 dec 2015 12:47 (CET)
Ja, heb net de pagina bewerkt. Je kan het cheaten noemen dat ik net Griekenland artikel v/d week maak, maar ik zou het unfair vinden als dit artikel (door zowel Vvik als Ronaldo) er niet in zou staan. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 22 dec 2015 12:52 (CET)
Beem de cheater... Face-grin.svg Ook Tina Turner, Planten en Reuzenpanda lijken mij erg mooi. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 22 dec 2015 12:54 (CET)
Ah, zo te zien heeft Beem al het een en ander gewijzigd. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 22 dec 2015 12:56 (CET)
Ik denk dat we met z'n allen nog zat andere leuke artikelen kunnen vinden, maar die zijn niet a v/d w geweest. De keuze is namelijk ook wel een beetje beperkt zo. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 22 dec 2015 12:58 (CET)
Dan stel ik voor om die regel te laten varen, want is een artikel ineens beter als het a v/d w is geweest? :) apoo overleg · (MOD) 22 dec 2015 14:38 (CET)

Ik stel voor om van 1 categorie niet meer dan 2 artikelen te nomineren, bijvoorbeeld de categorie landen Geen Mexico, Nederland en Spanje, dan blijft het tenminste niet eenzijdig. Het zelfde geld voor gebeurtenissen. Dus ik stel voor om een aantal verschillende categorieën te kiezen, uit die categorie kiezen we dan de beste en zo komt die dus in de globale artikel van het jaar. groet Gagaga (overleg) 22 dec 2015 14:48 (CET)

Ik denk dat de lijst op dit moment al zo is zoals jij voorstelt. :) apoo overleg · (MOD) 22 dec 2015 15:17 (CET)
De tijd vordert gestaag, gaan jullie de lijst zo laten of heeft iemand nog laatste voorstellen voordat het stemmen kan beginnen? :) apoo overleg · (MOD) 24 dec 2015 14:22 (CET)
We hebben nog Bosken (maar dan staan er drie artikelen van 1 gebruiker bij, ik weet dat of dat de bedoeling is), Texel (grotendeels dit jaar geschreven) en Radio Nederland Wereldomroep (daarvan weet ik niet of het dit jaar is geschreven door het grootste deel). Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 dec 2015 14:35 (CET)
Goeie! Er kan gestemd worden. Drie keer net als vorig jaar. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 24 dec 2015 19:14 (CET)
Zou ik dit artikel nog op de valreep mogen toevoegen aan de lijst?Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 26 dec 2015 21:29 (CET)
Eerlijk gezegd vind ik al dat de stemming in volle gang is en dat dit dus niet echt meer 'op de valreep' is. :) apoo overleg · (MOD) 27 dec 2015 00:11 (CET)
Trouwens, is het dit jaar verplicht om drie stemmen uit te brengen of alleen maar toegestaan? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 27 dec 2015 11:40 (CET)

je mag er ook 1 en 2 uitbrengen Gagaga (overleg) 27 dec 2015 15:32 (CET) Volgens mij is de verkiezing afgelopen Gagaga (overleg) 31 dec 2015 14:23 (CET)

Fijne Feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!

Voorgaande jaren deed ik het via iedereens overlegpagina, maar dit jaar doe ik het op deze manier:

HolidayTreeCloseUpPhoto2.jpg
Fijne Feestdagen en
een Gelukkig
2016!

Komende week zal ik ook nog het overzicht met de "hoogtepunten" van 2015 op (en buiten) WikiKids hier plaatsen. Fijne Feestdagen en een Gelukkig 2016, – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 21 dec 2015 19:58 (CET)

Hetzelfde!  Gustaafff  (contact) 22 dec 2015 10:32 (CET)

Even een tijdelijke stop

Hallo WikiKids leden, Zoals jullie wel weten was ik de afgelopen weken niet meer zo actief. De reden hiervoor was school. Nu ik vakantie heb merk ik hoe ik kan uitrusten en dat wil ik zeker doen. Even twee weken niet achter een scherm zitten. Daarom kom ik waarschijnlijk rond maart 2016 terug, omdat ik erna weer school heb. Ik wens iedereen een fijn nieuwjaar en een gelukkig kerstfeest. Groet, Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 23 dec 2015 14:16 (CET)

Hetzelfde en 'geniet' van je rust! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 23 dec 2015 14:22 (CET)

Ter informatie

Beste lezers, sinds vandaag is het Sjabloon:Persoon-info definitief uit de handel. Conform de afspraken die eerder gemaakt zijn, gebruiken we in het vervolg dit sjabloon. Dit geldt voor alle artikelen over politici. Fijne kerstdagen iedereen en vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 24 dec 2015 11:18 (CET)

Ik heb het Persoon-info-sjabloon verwijderd. Dank voor de melding! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 dec 2015 12:04 (CET)

Dit was 2015

2015

Ook in 2015 gebeurde er weer veel op WikiKids. Zo kwamen er weer nieuwe gebruikers bij, de tweede editie van de GP-wedstrijd werd georganiseerd, ik (Stef 1999) en Mike1023 werden de nieuwe moderators van WikiKids en de wiki bestond 9 jaar.

Maar ook buiten WikiKids om gebeurde er veel. Zo was Parijs twee keer het doelwit van terroristische aanslagen, in januari en in november. Ook was er veel commotie rondom Volkswagen (dieselschandaal), de Europese vluchtelingencrisis vond plaats (nu nog steeds) en de Teevendeal zorgde ervoor dat Fred Teeven opstapte.

Laten we er volgend jaar weer een goed jaar van maken op WikiKids. Zo bestaat WikiKids in 2016 alweer 10 jaar, en dat was niet gelukt zonder jullie als gebruikers (en moderators)! En we gaan natuurlijk ook weer verder met de vandalismebestrijding!

Fijne feestdagen en een gelukkig 2016,

Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG »


Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 24 dec 2015 13:55 (CET)

Aantal data voor 2016

Beste WikiKids-gebruikers,
Ik heb een aantal data voor 2016 hier onder in een lijstje staan. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

 • 1 januari 2016: De WikiGeschiedenis wordt verzonden (aanmelden kan tot 31 december 23.59 uur).
 • 29 januari 2016: Laatste dag waarop je de WikiGeschiedenistest kan inleveren.
 • 30 januari 2016: Dag van bekendmaking van de resultaten en antwoorden van de WikiGeschiedenistest en het weggeven van de titel "Beste historicus 2015".
 • 31 januari 2016: Speciale IRC-middag van 14.00 uur tot 15.00 uur betreffend de Maand van de (exacte) wetenschap. Op deze middag kunnen vragen worden gesteld over het schrijven van artikelen met een wetenschappelijke achtergrond en kunnen tips worden uit gewisseld. Mocht je niet bij deze middag kunnen zijn; de tips komen op een pagina te staan en vragen kunnen behandeld worden via de mail.
 • 1 februari 2016: De start van de Maand van de (exacte) wetenschap.
 • 28 februari 2016: Einde van de Maand van de (exacte) wetenschap.
 • 6 maart 2016: Start van Project:Tweede Kamerverkiezingen 2017 (wat tot en met de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 duurt).

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 27 dec 2015 16:58 (CET)

Leuk, waar kan ik me aanmelden voor die test? En wat voor soort vragen zijn het? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 27 dec 2015 17:10 (CET)
Voor de WikiGeschiedenistest kan je je nu al aanmelden. Natuurlijk komen in de test vragen terug over historische gebeurtenissen, personen en periodes. Daarnaast is er nog een deel dat draait om Kunst en Cultuur, dus vragen over literatuur, muziek, schilderkunst. En ten slotte nog een aantal vragen over de gebeurtenissen van dit jaar. Op de pagina vindt je meer informatie. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 27 dec 2015 18:17 (CET)

Fijne feestdagen

Hallo iedereen,

Vandaag heb ik op een hele hoop overlegpagina's een kaartje geplaatst. Ongetwijfeld zal ik vele gebruikers vergeten zijn. Bij deze dan, ik ben iets verlaat maar nog hele fijne feestdagen. Laten we er een mooi nieuw, digitaal jaar van maken!

Arbol Navidad 03.gif
Beste iedereen,Prettige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!Met vriendelijke groet,
 Gustaafff  (contact)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief49&oldid=426509"