Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg
Stem nu op: PQ-17 en Victoria van het Verenigd Koninkrijk

Wikikids:Boomhut/archief69

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Landsjablonen: Update van kaartten, gegevens en toevoegen vlaggen en wapens/zegels/emblemen

Beste iedereen,
In 2015 begon Beem met het updaten van de landsjablonen. Veel landsjablonen hebben de laatste update in 2012 gehad en de laatste grote update was ook al weer 2 jaar geleden. Ook zijn veel kaartjes onduidelijk waar het land ligt. Veel kinderen zullen Frankrijk zonder moeite op de kaart kunnen afwijzen, maar waar landen als Fiji, Angola of Kirgizië nou precies liggen (geloof me in heb moeite met de precieze plaats zelf). Hierdoor gaat het volgende gebeuren met de landsjablonen:

  • Inwonersaantallen, presidenten en premiers krijgen een update
  • Volkslied en nationale feestdag worden toegevoegd
  • Een afbeelding van de vlag en het wapen/embleem/zegel worden toegevoegd
  • Een kaartje van de wereldbol met daarop de ligging van het land wordt toegevoegd. Veel kaarten staan al Wikimedia Commons; de overige ga ik zelf maken, aangezien dezelfde stijl wel mooier staat. Geliefde deze stijl niet aanpassen. Inmiddels is dit al met Afrika gedaan en weet ik ook wt ik nodig heb.

Tevens worden de sjablonen van onafhankelijke gebieden en niet-erkende staten aangepakt. Hier missen echter nog artikelen. Iedereen is welkom deze aan te maken, vooral in de Franse onafhankelijke gebieden zitten gaten. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 17 dec 2017 13:50 (CET)

Top! In welke volgorde ga je de sjablonen aanpassen? Ik kan me herinneren dat Beem het deed van groot naar klein (oppervlakte). Met Franse afhankelijke gebieden zal ik meehelpen. Het wordt wel een beetje ingewikkeld dan: welke gebieden krijgen een sjabloon? Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte en Réunion zijn officieel gewoon departementen van Frankrijk, die dus eigenlijk geen (land)sjabloon "verdienen". Alle andere overzeese landen/gemeenschappen/territoria verdienen sowieso een eigen sjabloon. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 17 dec 2017 14:16 (CET)
@Vvik: Ze worden per continent aangepast, ben begonnen bij Afrika en ga zo door naar Amerika, Oceanië, Azië en Europa. De Franse terretoria en gemeenschappen verdienen sowieso een eigen sjabloon. Misschien kunnen we een infobox maken voor de departementen en deze ook op het artikel van Corsica en de andere departementen zetten? Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 17 dec 2017 16:27 (CET)
Hinzufügung: Maar Mayotte, Reunion, etc. krijgen dan wel een kaartje met de ligging op de wereldbol, eventueel zoals die op Dominicaanse Republiek afhankelijk van de grootte. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 17 dec 2017 16:29 (CET)
Lijkt me goed. Er bestaat overigens wel een Sjabloon:Infobox departement Frankrijk, maar ik weet niet of dat voldoet voor de overzeese departementen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 17 dec 2017 16:35 (CET)
Anders kijk je even wat er mist of aan moet worden toegevoegd en kijk vanuit daar of je de huidige infobox kan aanpassen of dat er een aparte moet komen. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 17 dec 2017 17:06 (CET)
Toevoeging: Aangezien globale kaarten voor Europa onhandig zijn, hebben we daar de kaarten zoals op Tsjechië. Dit geld alleen voor landen die geografisch gezien volledig tot Europa behoren en afhankelijke gebieden in Europa. Landen zoals Turkije, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan en Rusland behoren er niet bij, Cyprus wel. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 17 dec 2017 18:14 (CET)

doorzichtig maken van achtegronden

Lieve iedereen, Inmiddels heb ik een kaart gemaakt voor Haïti, maar deze heeft echter geen doorzichtige achtergrond, zoals andere afbeeldingen. Weet iemand hoe ik deze doorzichtig kan maken? Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 17 dec 2017 18:43 (CET)

Ik dacht dat je het plaatje in Paint kon plakken en dan op het blokje met pijltje onder selecteren en dan de transparantie optie kiezen. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 17 dec 2017 18:54 (CET)
Zelf kreeg ik het niet voor elkaar. Ik ga kijken of het miss op mijn andere laptop lukt. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 18 dec 2017 08:15 (CET)
Met de oude Paint blijkt dit echter niet mogelijk te zijn. Ik ben momenteel bezig met Paint.NET op mijn computer te zetten, waarmee het (volgens ene Ingrid met een fotobewerkingssite) wel kan. Laten we zeggen, ik ben erg blij met Ingrid. Ik hoop van het weekend ermee te kunnen beginnen. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 18 dec 2017 20:26 (CET)
Inmiddels gedownload. Het werkt zo te zien prima. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 19 dec 2017 22:24 (CET)

Vraag

Kan iemand iets over de bitcoin maken ik zou er meer over willen weten beantwoord mijn vraag snel graag alvast bedankt

We zijn geen helpdesk die voor jou informatie opzoekt en artikelen maakt. Misschien is er iemand die het wil doen als hij tijd heeft, maar dat weet ik niet. :) apoo overleg · (MOD) 17 dec 2017 20:19 (CET)

Ik meld het alleen maar bijvoorbeeld een bezoeker zoekt naar artikel bitcoin dan is die er niet en dan gaat ie naar wikipedia en hebben wij een bezoeker minder

Misschien kun je het zelf doen. :) apoo overleg · (MOD) 18 dec 2017 10:31 (CET)

Romeinen

Hallo,

Ik heb een vraag over de Romeinen, Ikzelf heb het gymnasium gedaan en weet dat de vocativus in het latijn met vrouwelijke woorden de letter a. Alleen ik vind het lastig om dit uit te leggen in het stukje dat ik heb getypt over de gewone Romein. Kan een moderator die gymnasium heeft gedaan of doet mij misschien helpen?

Nagasaki

Ik de stuk nagasaki gemaakt is die goed het is nog een beinnetje die ik veder uitbreid.is die goed?

Nee. Je hebt het gekopieerd van Wikipedia. Dat is niet toegestaan. Ik heb het artikel daarom verwijderd. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 20 dec 2017 09:29 (CET)

Sorry ik zal het niet meer doen, mag je wel een boek gebruiken?

Ja, natuurlijk!Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 21 dec 2017 07:57 (CET)
Als je de tekst maar niet uit een boek overtypt. Je mag Wikipedia ook gebruiken maar je moet het wel in je eigen woorden zetten. :) apoo overleg · (MOD) 21 dec 2017 09:01 (CET)

Artikel

Welke artikel kan ik schrijven - Deze reactie werd toegevoegd door Siyarboy12 (overleg | bijdragen)

Iets! Hallo*Wereld (overleg) 23 dec 2017 22:29 (CET)
Je kan het artikel over Bitcoin uitbreiden. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 24 dec 2017 13:54 (CET)

Landsjablonen: Andere kleur voor land - afhankelijk gebied - niet-erkende staat?

Beste iedereen,
Momenteel zijn alle landsjablonen van Afrika in ere hersteld en zijn de gegevens bijgewerkt. Alleen heb ik een voorstel. Momenteel is het zo dat de landsjablonen voor landen, afhankelijke gebieden en niet-erkende staten dezelfde kleur hebben. Ik ben van mening dat het verschil tussen de drie soorten meer wordt benadrukt als er een aparte kleur komt. Hierover had ik het volgende idee:

  • Landen (bijv. Frankrijk en Rusland) behouden de huidige kleur; dus blauw. Onder landen vallen alle officiële erkende staten van de Verenigde Naties, Palestina, Vaticaanstad, Kosovo en Taiwan.
  • Afhankelijke gebieden (bijv. Bonaire en Gibraltar) krijgen een nieuwe kleur; groen. Onder afhankelijke gebieden behoren alle ex-koloniale staten die nog bestuurd worden, desalniettemin met speciale rechten of bevoegdheden, of gebieden met een speciale status binnen het bestuur van een land. Onthoud dat er tussen het land en het afhankelijke gebied een redelijke afstand zit. Sicilië noem ik geen afhankelijk gebied, terwijl Spitsbergen dit wel is. In de landen van de wereld staan al deze gebieden aangegeven; naar bepaalde Franse gebieden wordt nog gekeken.
  • Niet-erkende staten (bijv. Puntland en IS) krijgen ook een nieuwe kleur; <graag hoor ik een kleur ;-)>. Onder niet-erkende staten vallen eigenlijk de gebieden die de onafhankelijkheid hebben uitgeroepen, maar niet internationaal worden erkend als land. In de Landen van de wereld staat hier ook een lijst van.

Graag hoor ik jullie mening. Fijne kerstdagen, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 25 dec 2017 15:29 (CET)

Ik vind het an sich wel een goed idee. Zou je een voorbeeldsjabloon kunnen maken om te kijken of het er ook echt goed uit ziet? Verder zijn afhankelijke gebieden altijd een beetje onduidelijk. Bonaire is bijvoorbeeld gewoon een bijzondere gemeente van Nederland en verdient dus vreemd genoeg een Nederlands gemeentesjabloon. Als kleur voor niet-erkende staten zou ik donkergrijs (gray of dimgray) doen. Misschien een beetje saai, maar ik vind het wel passend bij niet-erkende staten. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 26 dec 2017 14:16 (CET)
Ik zal even een voorbeeldsjabloon maken voor Abchazië en Groenland. Verder houden we voor afhankelijke gebieden de lijst met landen van de wereld aan, behalve bij bepaalde Franse gebieden waar je nog naar zou kijken m.b.t. infoboxen voor overzeese departementen. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 26 dec 2017 15:23 (CET)
Geliefde sjabloon:Groenland (afhankelijke gebieden) en sjabloon:I.S. (niet-erkende staten) voor proefmodel te bekijken. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 26 dec 2017 19:56 (CET)
  1. Van de Franse gebieden hoeven Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte en Réunion geen sjabloon. Van de Nederlandse gebieden hoeven Bonaire, Saba en Sint-Eustatius geen sjabloon. Alle andere afhankelijke gebieden mogen wel een eigen sjabloon (alhoewel ik wel nog een beetje twijfel over Hongkong en Macau).
  2. Ik heb de achtergrondkleur bij Groenland wat minder fel gemaakt. In deze vorm vind ik het mooi.
Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 27 dec 2017 12:10 (CET) PS volgens mij is het "gelieve"
Dag Vvik, de kleur van Groenland ga ik veranderen in een iets warmere kleur, wel dat er contrast is met de andere kleur en dat die kleur donkerder blijft. Ik zal rekening houden met de Franse gebieden die geen sjabloon hoeven. Echter hebben Saba, Bonaire en Sint-Eustatius al een sjabloon, aangezien ik dat het de uitbreiding van deze artikelen geregeld had... Het gemeentesjabloon ga ik iets aanpassen zodat de thermologie klopt en dan kunnen deze sjabloon verdwijnen. Macau en Hongkong mogen dan wel een speciale status hebben, maar ik zie eerder iets in een gezamelijke infobox voor Chinese bestuurlijke eenheden, maar dat laten we wel. Ik zal morgen even de achtergrondkleur regelen. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 27 dec 2017 23:55 (CET)
@Vvik: Bedankt voor het aanpassen. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 28 dec 2017 20:08 (CET)

Dit was 2017!

2017

Happy New Year Card.png

Het is een soort van traditie van mij geworden om net voor het einde van het jaar een uitgebreid berichtje voor iedereen in de Boomhut te plaatsen waarin ik terugkijk op het afgelopen jaar en ook vooruitkijk naar het komende nieuwe jaar. Voor het vierde jaar op rij ga ik dat nu weer doen, dus laat ik maar snel beginnen! Face-wink.svg

Het jaar 2017 zit er al weer bijna op... De kerstdagen zijn voorbij en we mogen alweer bijna aftellen naar het komende nieuwe jaar: 2018. Maar laten we eerst nog eens even terugkijken op het afgelopen jaar.

Op 20 januari werd met de beëdigding van Donald Trump als de 45e President van de Verenigde Staten het aftreden van de oude president Barack Obama, die na 8 jaar president te zijn geweest zijn presidentschap aan een ander moest overdragen vanwege de maximale zittingstermijn, officieel. Ook werden op 15 maart de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland gehouden, waarbij de VVD met 33 zetels de grootste partij werd, maar het duurde echter tot 26 oktober totdat de formatie in de regering rond was.

Ook waren er veel sportieve hoogtepunten dit jaar. Zo werden de Nederlandse voetbalvrouwen Europees kampioen bij het EK vrouwenvoetbal, dat in ons eigen land werd gehouden. Feyenoord werd voor het eerst sinds het seizoen 1998/99 weer landskampioen in de Eredivisie en Tom Dumoulin won voor het eerst in zijn carrière de Ronde van Italië (Giro d'Italia).

Maar helaas waren er ook veel nare dingen gebeurd dit jaar. Zo vond er op 22 mei een aanslag plaats in Manchester, na afloop van een concert van Ariana Grande. Bij deze aanslag kwamen 22 mensen om, waarvan vooral veel (jonge) kinderen. Een paar weken later, op 14 juni, was er opnieuw een grote ramp in het Verenigd Koninkrijk. Er kwamen op die dag 79 mensen om het leven door de grote brand in de Grenfelltoren in Londen. Op 17 augustus werd de Spaanse stad Barcelona getroffen door een aanslag op de Ramblas, een toeristische winkelstraat in het centrum van de stad. Hier kwamen 35 mensen om het leven.

Ook werden de eilanden Sint Maarten en Sint Eustatius op 27 september zwaar getroffen door de orkaan Irma. Nog steeds zijn de mensen daar bezig om de eilanden weer opnieuw op te bouwen en alle schade van de orkaan weer te herstellen.

En laten we ook niet vergeten dat Spanje nu in een groot conflict met Catalonië zit. Op 1 oktober werd daar een referendum gehouden over de eventuele afscheiding van Spanje en een groot deel van de Catalanen stemden voor afscheiding van Spanje. Echter weigeren zowel Spanje als de Europese Unie om Catalonië als land te erkennen en zijn er veel spanningen tussen Spanje en Catalonië ontstaan. Hier zullen we in 2018 ongetwijfeld meer over gaan horen.

Dan wil ik het tot slot nog even over WikiKids hebben. Sinds 1 januari van dit jaar zijn de Wikikids:Awards weer in het leven geroepen en hebben al veel mooie artikelen een Award mogen ontvangen. Hier gaan we in 2018 mee door en ook dan zullen hopelijk weer veel mooie artikelen volgen die een Award verdienen! Face-wink.svg Voor de rest is er eigenlijk niet zoveel bijzonders gebeurd op WikiKids het afgelopen jaar.

Dan zijn nu echt de laatste dagen van 2017 aangebroken. Maar voor je het weet gaan we met elkaar aftellen naar 12 uur 's nachts, hét moment waarop 31 december 2017 eindigt en een nieuwe dag, maand en jaar begint: 1 januari 2018!

Ik wens iedereen een goed en gelukkig 2018 toe. Maak er met elkaar wat van het komende jaar! Face-smile.svg

Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG »

Iedereen nog een fijne Kerst en alvast een Gelukkig Nieuwjaar gewenst! Face-smile.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 25 dec 2017 22:20 (CET)

Mooi overzicht, Stef. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 27 dec 2017 23:58 (CET)
Dankjewel! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 28 dec 2017 09:44 (CET)
Goed gezegd!Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 28 dec 2017 23:18 (CET)

Overlast door verwijdering afbeeldingen

Beste iedereen,
Excuus voor de overlast van het verwijderen van gemeentewapens in de recente wijzigingen. Dit waren alleen duplicaatbestanden; probeer de categorieën met vlaggen en wapens alvast op te ruimen. Aangezien dit een hoop overlast bezorgd probeer ik dit in rustige periodes te doen, zoals in de vakanties. In ieder geval worden de komende tijd de categorieën met wapens uitgezocht en opgeruimd. Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 26 dec 2017 19:04 (CET)

Je kan ook even vragen aan Wiki7 of hij dit kan doen met zijn bot. Dat scheelt jouw handmatig werk en de wijzigingen gebeuren achter de schermen. Ik kan eventueel ook jouw account bot-rechten geven voor een aantal uur zodat je wijzigingen niet zichtbaar zijn in de recente wijzigingen. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 26 dec 2017 19:45 (CET)
Als een bot het zou kunnen doen graag. Wiki's bot is echter nog druk bezig met het debeveiligen van landsjablonen, iets wat handig is om eerst af te maken. Ik zal anders wel even wachten met verwijderen tot dat dat is gebeurd. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 26 dec 2017 19:50 (CET)
Volgens mij is dat (op een restje na) al lang afgehandeld. De bot wordt handmatig bediend door Wiki7 dus is alleen actief wanneer hij de bot aanzet. Toevallig hebben Vviktorie en ik allebei nog een verzoekje gedaan voor zijn bot, maar misschien kun je deze er bij zetten op zijn overlegpagina. Gr, :) apoo overleg · (MOD) 26 dec 2017 20:06 (CET)
Ik kan eventueel ook wel iets met mijn bot betekenen als dat nodig is. Wouter15 overleg · (MOD). 26 dec 2017 20:21 (CET)
@Wouter: Dat zou prettig zijn. Bij vlaggen en wapens is het wel zo dat er ook een hoop afbeeldingen al op Wikimedia Commons staan, maar op WikiKids via andere sites zijn geüploaded... Ik weet niet of dat een probleem is? Ook zijn er afbeeldingen nog in gebruik op artikelen. Als je bot dat ook zou willen meenemen? Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 26 dec 2017 20:31 (CET)
Ik denk dat we eerst eens moeten beginnen om alle bestanden die niet gebruikt worden (en van Commons komen) massaal te verwijderen zodat we deze alvast kwijt zijn (we hebben namelijk al 2345 ongebruikte bestanden op WikiKids staan. En wat de vlaggen en wapens betreft, ik kan wel wat gaan proberen met AWB maar dan heb ik wel modrechten nodig voor mijn bot (die ik altijd al heb gehad maar die Gerard heeft ingetrokken wegens mijn inactiviteit). Wouter15 overleg · (MOD). 27 dec 2017 19:00 (CET)
Het nadeel van die lijst met bestanden is dat er ook bestanden tussen staan die wel gebruikt worden, bijvoorbeeld afbeeldingen met betrekking tot de layout. Deze staan dan als 'ongebruikt' geregistreerd omdat ze niet op een artikel worden gebruikt, maar je kunt ze dus niet zomaar verwijderen. Het is goed om inderdaad alleen de afbeeldingen te verwijderen die ook op commons staan. Als je modrechten nodig hebt voor je bot kan ik je die geven. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 27 dec 2017 19:36 (CET)
Ik zal ook zeker niet mijn bot helemaal automatisch laten lopen (dus ik zie elk plaatje dat ik wil verwijderen). De modrechten komen dus inderdaad wel van pas want zo kan ik ook gewoon wat dingen uitproberen met mijn bot (het is toch semi-automatisch). Wouter15 overleg · (MOD). 27 dec 2017 19:42 (CET)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd :) apoo overleg · (MOD) 27 dec 2017 20:09 (CET)
Dankjewel Apoo! Weet iemand trouwens hoe je deze lijst als lijst in AWB krijgt? Wouter15 overleg · (MOD). 27 dec 2017 20:32 (CET)
Weet niemand hoe ik Speciaal:OngebruikteBestanden in AWB moet krijgen als lijst? Wouter15 overleg · (MOD). 29 dec 2017 17:00 (CET)

Een fluitje van een cent om ze uit de achterliggende database te kopiëren, maar daar kom je als gewone sterveling (ook al ben je hier tien keer moderator) natuurlijk niet bij. Maar er is hoop. Kopieer alles naar Excel en sla het bestand daar op als gewone tekst, sorteer het vervolgens van A-Z en verwijder de lege regels en de bestandsgrootten and you're done. Groetjes, Paul PaulD (overleg) 30 dec 2017 18:24 (CET)

bijdragen

Hallo weet iemand hoe en waarom de bijdragen pagina totaal verandert is? Als je iets wil bekijken hoefde je alleen jaar of datum in te vullen en je naam. Maxie1Hoi E-mail 28 dec 2017 15:28 (CET)

Wat bedoel je met totaal veranderd? Je hoeft nog steeds alleen maar een gebruikersnaam te gaan en op bekijk te klikken. Je kunt ook naar Speciaal:Bijdragen/Gebruikersnaam gaan. Het kan zijn dat er met een software update een aantal dingen worden aangepast, ook qua lay-out. We hebben recent (augustus) een update gehad. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 28 dec 2017 17:49 (CET)

Locatiekaarten: Uitgelichte gebieden

Gelieve gebruikers,
Aangezien er een aantal locatiekaarten bij gemaakt worden, zou ik graag jullie van het volgende op de hoogte willen stellen. Sommige gebieden op de wereld zijn op een wereldkaart niet erg duidelijk, doordat er veel kleinere landen in een relatief klein gebied liggen. Neem bijvoorbeeld Midden-Amerika, het Aziatische deel van het Midden-Oosten en het onderste deel van de kop van Afrika (tussen Senegal en Gabon). Deze kaarten komen eruit te zien als op in het Bestand:Bahama's locator map.png. Het duurde even om dit bestand te maken, aangezien er twee kaarten samengevoegd moesten worden. De komende dagen ga ik proberen deze kaarten te maken, zodat in ieder geval het gehele Amerikaanse continent de juiste kaarten hebben. Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 28 dec 2017 17:44 (CET)

Winnaar Gouden WikiKids Award 2018

is geworden.......: Planten met een totaal van 46 punten. Bedankt iedereen voor het stemmen, maar ook voor het aanmaken van zulke mooie artikelen! In totaal zijn er dit jaar 10 awards uitgereikt voor mooie artikelen op WikiKids die zonder jullie niet gemaakt zouden zijn. Vanaf 1 januari is het weer mogelijk om artikelen te nomineren voor een Zilveren WikiKids Award en al deze artikelen zullen dan automatisch genomineerd zijn voor een nieuwe ronde in december 2018. Bedankt allemaal en een mooie jaarwisseling gewenst! Groet, :) apoo overleg · (MOD) 30 dec 2017 01:17 (CET)

Terechte winnaar. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 30 dec 2017 12:54 (CET)
Ik sluit mij aan bij Vviktorie. En hopelijk krijgen we weer mooie Award-artikelen in 2018! Face-smile.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 30 dec 2017 13:34 (CET)

een probleem...

ik heb bijna mijn spreekbeurt,maar ik hou het over vulkanen en ik kan nergens vinden hoe een uitbarsting werkt! kan iemand me helpen....! wil iemand helpen - Deze reactie werd toegevoegd door Groepsdynamica (overleg | bijdragen)

Kijk eens op het artikel Vulkaan. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 30 dec 2017 13:18 (CET)

Wens

Ik wens iederheen een fijne en gelukkige nieuwjaar,PS doe voorzichtig met het vuurwerk - Deze reactie werd toegevoegd door Siyarboy12 (overleg | bijdragen)

Van hetzelfde! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 jan 2018 13:19 (CET)

fotoś

ik begrijp nog steeds niet hoe je fotos in een tekst moet zetten - Deze reactie werd toegevoegd door ‎Hoi!hoi! (overleg | bijdragen)

Stap 1: Zoek een plaatje dat je wilt gebruiken en kopieer de naam.
Stap 2: Zet het plaatje in het artikel door dit in het artikel te zetten: [[Bestand:<zet hier de naam van het bestand>|right|250px|thumb|<zet hier de beschrijving van de afbeelding>]]
Je kunt in plaats van right ook "left" neerzetten. Dan verschijnt de afbeelding links. Ook kun je in plaats van 250px een ander getal kiezen. Hoe groter het getal, hoe groter het plaatje. Ik hoop dat dit je helpt en je kunt altijd oefenen in de Zandbak. Veel succes! Groetjes, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 jan 2018 19:32 (CET)
Heb je al op de pagina WikiKids:Uploaden gekeken? :) apoo overleg · (MOD) 2 jan 2018 19:33 (CET)

Wat doen we met...?

Beste iedereen,
Momenteel is de Categorie:Pagina's met onjuiste bestandskoppelingen volledig uitgezocht wat betreft pagina's. Mijn doel wordt dat de WikiKids:Zandbak de enige afbeelding in deze categorie is! Echter zijn er hoop overlegpagina's en pagina's in de gebruikersruimte die kampen met onjuiste bestandskoppelingen. Mijn vraag is dan ook Hoe lossen we dit op? Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 2 jan 2018 18:50 (CET)

Komt doordat er in sommige handtekeningen niet bestaande afbeeldingen of links staan, dan komen alle pagina's in de automatisch in die categorie terecht. Ik ben bezig met een paar handtekeningen te fixen, dan heeft de software zelf nog een tijdje nodig om de categorie leeg te halen (dat gaat helaas niet gelijk), en als het goed is zijn daarmee de grootste problemen opgelost. De overige pagina's is het een kwestie van de rode links van kapotte plaatjes verwijderen en wat mij betreft doen we dat gewoon. :) apoo overleg · (MOD) 2 jan 2018 19:17 (CET)
Dankjewel dat je dit gedeeltelijk wilt uitzoeken. Ik hoor het wel als je klaar bent, dan doe ik wel de overige pagina's. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 3 jan 2018 11:47 (CET)

Ongebruikte sjablonen

Gelieve gebruikers,
De lijst met ongebruikte sjablonen is momenteel opgeruimd. Graag hoor ik jullie mening nog over of de volgende sjablonen weg kunnen:

Daarnaast zou ik jullie er willen attenderen geliefde te zorgen dat deze opgeruimd blijft. Graag gebruik maken van het wegsjabloon en als moderator zijnde geliefde ongebruikte sjablonen direct te verwijderen. Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 4 jan 2018 16:59 (CET)

Sjabloon:Gebruikersmelding heb ik gister aangemaakt en ben ik nog druk mee bezig ;-). Zo gek is het dus niet dat die ongebruikt is. De rest kan wat mij betreft weg. :) apoo overleg · (MOD) 4 jan 2018 19:40 (CET)
Excuus...had dat niet gezien. Ik verwijder de andere twee meteen. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 4 jan 2018 20:56 (CET)

WikiKids:Nieuws

Beste iedereen,
Een paar jaar geleden is wikikids:Nieuws opgericht met als doel gebruikers en lezers in aanraking met nieuws over WikiKids te brengen. Hoewel de pagina een tijd lang goed is onderhouden, is deze nu aan het vervallen (er is meer dan een jaar lang niets geplaatst). Daarnaast was er een idee van o.a. Josse destijds om de pagina om te vormen tot een soort van krantacht, naar voorbeeld van de Franstalige Vikidia. Ik zou graag dit idee willen voortzetten.

Mijn idee bedraagt een "nieuwsblad" per kwartaal. Hierin komen nieuwtjes staan; welke portalen zijn er nieuw, welke nieuw regels hebben we bedacht, wat maakt het makkelijker, etc. Er is ruimte voor nieuwe artikelen en grote renovaties van artikelen. Neem het artikel Frankrijk waar nu druk aan gewerkt wordt. Deze komen in een box met leestips te staan; het brengt lezers in contact met nieuwe onderwerpen. Daarnaast komt er een interview met een gebruiker. Een tijd geleden hebben zowel Apoo als Vviktorie!! een stuk geschreven voor Gerard's blog. In het interview vraagt de ene gebruiker een stuk of 6 vragen aan een andere gebruiker over WikiKids, wat hun interesses zijn, etc. De interviewer mag de interviewee zelf kiezen. De interviewee is voor de volgende editie weer de interviewer en kiest zijn interviewee. Op deze manier versterkt men de community.

Mijn idee is dat in maart 2018 de eerste proefversie van WikiKids:Nieuws uitkomt. Mijn vraag is of jullie dit zien zitten? Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 7 jan 2018 22:20 (CET)

Leuk idee! Lijkt me een goed plan om dat eens per kwartaal te doen zodat het niet zo veel onderhoud vergt. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 7 jan 2018 23:54 (CET)
Goed idee!Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 8 jan 2018 07:50 (CET)

Wat is het mysterie van de bermudadriehoek?

Mysterieuze vraag

Het antwoord is te vinden op Bermudadriehoek. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 14 jan 2018 20:23 (CET)

Artikel gezocht: Olympische wintersport

Gelieve gebruikers,
Voor de Olympische Winterspelen is Zuid-Korea zoek ik nog een artikel over een Olympische wintersport. Heeft iemand een voorstel of zou iemand er eentje willen uitbreiden/aanmaken? Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 13 jan 2018 22:49 (CET)

Is opgelost. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 14 jan 2018 20:22 (CET)

Inschrijvingen van portalen

Gelieve gebruikers,
Ik zou willen vragen aan iedereen tussen nu en twee weken, dus voor 28 januari, alle portalen na te kijken of je nog iets qua artikelen aan deze onderwerpen doet. Zou iedereen die dit heeft gedaan zijn handtekening hieronder willen neerzetten? Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 14 jan 2018 20:22 (CET)

Ik snap het niet helemaal maar ik werk nog wel aan artikelen over attractieparken en dierentuinen - Deze reactie werd toegevoegd door Coolenleuk (overleg | bijdragen)
Veel portalen hebben in het verleden een zogeheten inschrijving gekregen, aangezien veel gebruikers meewerkten aan het portalen en graag een projectje wilden opstarten. Portaal:Geschiedenis en Portaal:Oostenrijk zijn hier voorbeelden van. Aangezien in 2013 een stormvloed kwam van portalen (overigens ben ik daar medeschuldig aan) en veel gebruikers die toen er aan meewerkten nu niet meer actief zijn, staan veel inschrijvingen vol met gebruikersnamen, die al jaren niet actief zijn geweest. Momenteel worden veel van deze portalen aangepakt, aangezien een hoop achterstallig zijn en/of een update nodig hebben. Portaal:Attractieparken en Portaal:Dierentuinen hebben beide geen inschrijving, dus voor die portalen geldt dit niet. Het gaat alleen om de portalen met een zogeheten inschrijving en ik vraag de gebruikers die nu actief zijn om te kijken aan welke portalen je nog meewerkt. De inschrijvingen worden namelijk over twee weken geleegd en de ongebruikte worden verwijderd. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 15 jan 2018 16:50 (CET)

?

hoe lang bestaat wikikids? heeft de zelfde bedenker nat als wikipedia deze site gemaakt? en ik heb ook nog een top een leuk en leerzame site

Vragen

Hey wikikids, onze school doet misaie naar mars, terrnov wat dat is moet je opzoeken daar wil ik info over geven op wikikids en over mijn youtubekanaal en youtube algemeen mag dat?

Ja. :) apoo overleg · (MOD) 17 jan 2018 01:03 (CET)

Aanklikbare wereldkaart WikiKidsAtlas

Beste iedereen,
Zoals jullie misschien al weten staat dit jaar een kleine renovatie van de WikiKidsAtlas op de planning. Hiervoor had ik het idee om een aanklikbare wereldkaart te maken waarop alle landen te zien zijn en gebruikers/lezers het land waar ze meer over willen weten kunnen aanklikken en dan op het artikel over dat land uitkomen. Op Wikipedia bestaat hiervoor het sjabloon:Kaart provincies Nederland en ik zou willen kijken of ik er een versie van kan maken met zo'n kaart. Mijn vraag is wat jullie van het idee vinden en of ik sjablonen van Wikipedia kan kopiëren om deze kaart te maken. Graag hoor ik van jullie, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 19 jan 2018 18:45 (CET)

Goed idee Mike! Ik denk dat zo'n kaart best wel leuk is voor een wiki zoals deze. Ik zou gewoon de sjablonen van Wikipedia kopiëren want dat is denk ik wel het meest eenvoudige (zo'n sjabloon zelf maken is vast niet zo makkelijk namelijk). Wouter15 overleg · (MOD). 19 jan 2018 19:00 (CET)
Dat is heel handig wat dat kunnen we ook voor andere dingen gebruiken. Ik been vooorstanderEmblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 20 jan 2018 07:42 (CET)
Als het je lukt zou het erg leuk zijn. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 21 jan 2018 11:47 (CET)
Dankjulliewel voor de positieve reacties. Ik ben op zoek naar een kaart waarop gebieden zoals het midden-oosten, de alpen en de Caribische eilanden iets beter staan aangegeven. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 21 jan 2018 12:48 (CET)

Vernieuwingen WikiKidsAtlas

Beste iedereen,
Met trots presenteer ik jullie de plannen voor de verbetering van de WikiKidsAtlas en zijn atlasportalen. Hier is een link! Graag hoor ik jullie mening, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 20 jan 2018 16:46 (CET)

Goed plan. Dat portaal heeft dringend een make-over nodig. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 21 jan 2018 11:47 (CET)

Waarom

...is dit cyberpestwijziging niet verwijderd? Hallo*Wereld (overleg) 23 jan 2018 14:13 (CET)

Bedankt voor de oplettendheid! Ik was deze helemaal vergeten. Heb deze versie alsnog onzichtbaar gemaakt. Wouter15 overleg · (MOD). 23 jan 2018 15:53 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief69&oldid=505913"