Wikikids:Clubhuis/Archief/19

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gezocht: Moderator!

Hallo iedereen, De jaarlijkse traditie is een halfjaartje verschoven, maar we zetten hem voort. Om ons moderatorenteam te verstevigen, zoeken we nieuwe moderatoren. Wil je meedoen? Lees dan verder!

Belangrijk
Om kans te maken om moderator te worden is het belangrijk dat

 • ... je langer dan 6 maanden geregistreerd bent op WikiKids.
 • ... je eerste bewerking op WikiKids minimaal 6 maanden oud is.
 • ... je nuttige bijdragen (minimaal 1000 bewerkingen in de hoofdnaamruimte) levert aan artikelen van WikiKids.
 • ... je weet hoe je andere gebruikers goed moet aanspreken.
 • ... je zinvolle aanvullingen doet aan WikiKids.
 • ... je akkoord gaat met alle regels zoals die op WikiKids:Moderator worden vermeld staan.

Wat verwachten wij?
Moderator zijn is leuk maar brengt ook een hoop verplichtingen met zich mee, daarom verwachten wij dat

 • ... je minstens 3 keer per week bewerkt op WikiKids
 • ... je regelmatig de Recente Wijzigingen controleert.
 • ... je vandalisme zo snel mogelijk herstelt en gebruikers volgens de richtlijnen blokkeert.
 • ... je de verwijdernominaties in de gaten houd en correct afhandelt.
 • ... je beschikbaar bent en snel antwoord op vragen die worden gesteld in de boomhut of op je overlegpagina.
 • ... je nieuwe gebruikers een warm welkom bied en begeleid op de punten waar ze nog hulp nodig hebben.

Aanmelden
Ben jij er helemaal klaar voor? Meld je dan aan door een e-mail te sturen met daarin je motivatiebrief. Via deze pagina » kun jij je motivatiebrief versturen. Lees eerst deze pagina goed door om te weten wat het moderatorwerk inhoud. Je kunt je opgeven tot 29 november 2016 23:59. Hierna zullen wij één of twee gebruikers aanstellen als moderator. Vermeld in je motivatiebrief sowieso

 • ... waarom wij jou moeten kiezen als moderator.
 • ... wat jij bij kan dragen aan WikiKids.
 • ... wat je de afgelopen periode al aan moderatorwerk hebt verricht op WikiKids.

Veel succes!
Met dank aan apoo voor het overnemen van zijn bericht.
Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 nov 2016 13:07 (CET)

Beste mensen. Dank voor alle aanmelding. De inschrijving is gesloten. Aanmelden kan niet meer. In de loop van de week komt er meer duidelijkheid van wie er moderator is geworden. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 nov 2016 14:56 (CET)

Gebruiker van het Jaar?

Hallo allemaal,

Even kort ter inventarisatie: lijkt het jullie een goed en leuk idee om een soort prijs uit te reiken aan een gebruiker, nl. Gebruiker van het Jaar. Dit mag een nieuwe of ervaren gebruiker zijn, een moderator of een gebruiker, oftewel: alle gebruikers mogen.

Uitreiking

Ik zie de uitreiking als volgt:

 • Ronde 1: iedereen mag een ander nomineren. Je mag ook bij iedereen zeggen of je het eens bent met de nominatie of niet. Met een voor/tegen verhouding van minimaal 75%/25% ga je door naar de 2e ronde.
 • Ronde 2: iedereen mag op één persoon stemmen voor de titel. De genomineerden mogen niet stemmen. De gene met de meeste stemmen wint.

Deze persoon krijgt dan de titel Gebruiker van het Jaar 2016 (in een gebruikersbox).

minpunten

Natuurlijk kan er ruzie ontstaan, maar ik acht de huidige garde volwassen genoeg voor dit.

Geef je mening!

Groetjes, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 16 dec 2016 12:18 (CET)

Neutraal Neutraal, er zijn eigenlijk evenveel minpunten als het tegenovergestelde maar toch stel ik me neutraal. Animated-Flag-Netherlands.gif Aspiringshortlot overleg? 16 dec 2016 17:07 (CET)
Hoewel een titel voor de winnende gebruiker een eer is, ben ik bang dat zo'n titel afbreuk doet aan andere gebruikers. Vrijwilligers hebben niet onbeperkte mogelijkheden om aan WikiKids bij te dragen (door school, werk, gezondheidsproblemen, afspraken en andere dingen die in het echte leven afspelen), en ik zie graag dat zij zich gesteund voelen. Southparkfan 16 dec 2016 17:15 (CET)
Per Southparkfan. We werken met z'n allen hard aan WikiKids. Gebruiker van het jaar doet daar een beetje afbreuk aan. Desondanks is kerst en het einde van het jaar misschien wel een mooie gelegenheid om te overwegen mensen een ster te geven voor hun inzet. :) apoo overleg 16 dec 2016 17:28 (CET)
Ik ben het eens met de twee bovenstaande. Aan de ene kant lijkt het me wel mooi om mensen die extra hard werken een bedankje te sturen, maar mensen die wat minder hard kunnen werken, aangezien ze simpelweg minder tijd hebben, moeten dan niet over het hoofd worden gezien. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 dec 2016 17:32 (CET)

categorieën enkelvoud of meervoud?

Vanaf februari ga ik beginnen met hercategoriseren, wat in fasen gebeurd, en hoop alle fasen voor augustus af te hebben. Een hoop werk inderdaad. Echter merk ik dat er door het verschil in meervoud en enkelvoud wat onduidelijkheden zijn met categoriseren. Met namen heb je er geen problemen mee, maar met groeperingen wel. Daarom vraag ik jullie: Is het handiger om alle categorieën in meervoud OF enkelvoud te zetten? Graag hoor ik jullie reactie. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 jan 2017 21:57 (CET)

Aantal mededelingen (januari 2017)

Beste iedereen,
graag houd ik iedereen op de hoogte van wat er allemaal gebeurd, het liefst iedere maand (voorname voor het nieuwe jaar).

Als eerste zou ik willen benadrukken dat volgende maand, en de maand daarna ook nog, onze DoeActiviteit over de Tweede Kamerverkiezingen 2017 op de agenda staat. Tijdens deze maanden staat, vanaf 1 februari, een linkje naar deze DoeActiviteit in onze sitenotice. Op hetzelfde moment staat onze Facebook- en Instagrampagina ook in het teken van de verkiezingen. Elke week komt een partij en zijn partijleider aan bod en daarnaast nog een andere artikel wat los staat van politiek (voor de variatie).

Ten tweede waren er deze maand een hoop initiatieven over onder andere het artikel/afbeelding van de week en de populariteit van WikiKids (in het bijzonder in Vlaanderen). Hierover heb ik eerder deze week contact gehad met het bestuur. Het probleem omtrent de afbeelding/artikel van de week is verzonden naar Kennisnet en daar probeert iemand het op te lossen. Omtrent de populariteit wordt er een vergadering van het bestuur gepland. Over de uitkomsten van beide stukken houd ik jullie op de hoogte. Hierbij bedank ik de betrokken gebruikers voor het aankaarten van deze problemen.

Tevens wordt deze maand begonnen met de herinrichten van het categoriesysteem. Hiervoor dien ik echter nog reactie nodig te hebben op bovenstaande vraag.

Verder wil ik nog de gebruikers bedanken die hebben meegeholpen bij het updaten van de artikelen waar Barack Obama nog stond als president van de VS, gelijk na de inauguratie van Donald Trump. Ik hoop dat iedereen bijna klaar is met alle toetsen en wens jullie een rustiger februari toe. Thüss, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 jan 2017 17:13 (CET)

wikikids

wat is wikikids? - Deze reactie werd toegevoegd door Family lol (overleg | bijdragen)

Lees Wikikids:Info. Hallo*Wereld (overleg) 10 mei 2017 16:17 (CEST)

Hoe blokeer ik iemand

Jij kan niet iemand blokkeren. Dit kunnen alleen moderators. Je kunt een bolkverzoek indienen op WikiKids:Blokverzoek, 'mits je een GOEDE reden hebt. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 jun 2017 15:02 (CEST)

Vraag Over Moderator

Beste Moderator / Baas,
Ik ben al een hele tijd altijd online geweest en veel dingen gedaan.
Want er waren eerst 8 moderatoren en nu 7.
Mijn vraag is dan kan ik moderator worden om het team van Wikikids te ondersteunen.
Alvast bedankt!
MakiBoy (overleg) 16 jul 2017 19:56 (CEST)

Er zijn op dit moment nog 8 moderatoren. Niet iedereen is even actief, maar dit aantal is voorlopig voldoende om al het vandalisme te bestrijden. Wanneer we nieuwe moderatoren zoeken dan zal dit hier in het Clubhuis en in de Boomhut kenbaar worden gemaakt. Dan kan iedereen een motivatiebrief via de e-mail sturen. Voorlopig zullen we geen nieuwe moderatoren aannemen. Blijf vooral doorgaan met je goede bewerkingen! Groet, :) apoo overleg 16 jul 2017 23:18 (CEST)

WikiKids 2020: Introductie (deel 1)

Beste iedereen,
Al enige tijd ben ik bezig met dingen op WikiKids te verbeteren, echter hebben we met meer achterstallig onderhoud te maken waar ik al enige tijd van droom deze site van te verlossen. Ik hoop in een driejarenplan, getiteld WikiKids 2020, waarmee ik een paar veranderingen binnen WikiKids aankondig die ik hopelijk, zowel qua tijd als qua hulp, binnen 3 jaar bereiken kan. Een taak die waarschijnlijk moeilijk te vervullen wordt, maar zeer noodzakelijk en wenselijk is. In de loop van de week hoop ik duidelijkheid hierover te kunnen geven. Een fijne avond, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 18 jul 2017 22:08 (CEST)

Ik ben erg benieuwd Mike. Is dit dan alleen op inhoudelijk gebied? Of bijvoorbeeld ook op technisch gebied en op gebied van moderatie? :) apoo overleg 18 jul 2017 22:55 (CEST)
Op inhoudelijk gebied voornamelijk, maar ook kleinere technische dingen en de moderatie, maar dit is dan ook slechts een klein deel van het plan. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 jul 2017 09:47 (CEST)
Ben benieuwd! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 20 jul 2017 10:42 (CEST)

Wikikids niet bereikbaar

Wikikids was gisteren de hele dag en afgelopen dinsdagochtend helemaal niet bereikbaar... Weet iemand waar dit aan ligt? Of is er onderhoud gepleegd? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 20 jul 2017 10:42 (CEST)

Inderdaad! Wou ik net ook zeggen. Gisteravond ook niet enzovoort. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 20 jul 2017 10:43 (CEST)
Had het gemeld bij Kennisnet. Antwoord van Artho was: Het lijkt er op dat een bepaalde apache-connectie vol liep (scoreboard), wellicht is dit een bug in de config (aangezien apache hier totaal niet meer reageerde). Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 20 jul 2017 11:24 (CEST)
Oke, bedankt voor de uitleg! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 20 jul 2017 12:05 (CEST)
Belangrijkste vraag is natuurlijk: is die bug nu opgelost? :) apoo overleg 20 jul 2017 12:09 (CEST)
Vandaag 22 juli 2017, was WikiKids ook in de ochtend onbereikbaar. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 22 jul 2017 16:21 (CEST)
Daarnee hebben we ook antwoord op mijn vraag: het probleem is niet opgelost. :) apoo overleg 22 jul 2017 16:24 (CEST)
Wat is eigenlijk de oorzaak dat een bepaalde apache-connectie vol liep? Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 22 jul 2017 17:17 (CEST)
En wederom op 23 juli! :) apoo overleg 23 jul 2017 17:37 (CEST)
Ach, voor mij was WikiKids heel zaterdag en haast heel vandaag niet te bereiken. Pas na half 6 kon ik de site bereiken. Ik denk dat het bestuur begrijpt dat ik hier alles behalve blij mee ben en ook uitleg mag verwachten. Ik zou ook graag willen weten of het nog gaat voorkomen. Dan ik tenminste een excuses boodschap aan onze gebruikers en lezers via Facebook. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 jul 2017 17:59 (CEST)

Het bleek dat de avond backup 60 keer draaide. Dat maakte blijkbaar alles onbereikbaar. Ik had er zelf ook last van. Erg vervelend dus voor iedereen! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 24 jul 2017 11:35 (CEST)

WikiKids 2020: Plan Portalen

Beste iedereen,
Eergisteren maakte ik het plan WikiKids 2020 bekend. Doordat we gister een kleine storing hadden, gaf het me de kans om het plan al voor een groot gedeelte uit te werken. Het plan bestaat uit 4 grote onderdelen en nog een aantal kleinere klusjes. Het eerste grote onderdeel is getiteld Portalen. Hieronder vallen de volgende punten:

 • Met maken van het hoofdportalenstelsel; Portalen zijn belangrijk om lezers en gebruikers enthousiast te maken voor een onderwerp en dienen eigenlijk als een soort van reclame om een onderwerp te promoten. Op de Franse Vikidia en Wikipedia zijn er een aantal hoofdportalen met allerlei sub-portalen. Op WikiKids zou ik dit ook graag willen, maar dan wel iets eenvoudiger en bovendien origineel. Er komen 5 hoofdportalen en vanuit daar kunnen de meeste portalen geplaatst worden. De hoofdportalen zijn: Portaal:Geschiedenis, Portaal:WikiKidsAtlas, Portaal:Kunst & Cultuur, Portaal:Wetenschap en Portaal:Maatschappij. Twee moeten er dus worden gemaakt en de andere drie moeten een beetje opgepoetst worden (kleine veranderingen).
 • Weg met de vergeten portalen: Vergeten portalen zijn portalen die eigenlijk geen aandacht hebben gehad en liggen te verstoffen. Deze portalen dienen of een nieuw leven ingeblazen te worden of te worden verwijderd. Een goed voorbeeld is Portaal:Techniek. Ik zal hier een lijstje voor maken.
 • Weg met de half-afgemaakte portalen: Half-afgemaakte portalen staan slordig en naar mening moet het mogelijk worden voor moderatoren om deze na een oproep tot afmaken te verwijderen. Een voorbeeld is Portaal:Sport.
 • Nieuwe bestemmingen: Sommige portalen kunnen beter een andere bestemming krijgen, zo zou Portaal:Televisie beter verder kunnen als Portaal:Media (groter onderwerp) en zou wel iets voelen voor een Portaal:Natuurkunde in plaats van Portaal:Natuur.

Dit deel van het plan wordt in verschillende etappes uitgevoerd en de punten dienen nog verder uitgewerkt te worden (zo moeten er nog genoeg ontwerpen gemaakt worden). Het doel van dit bericht is dan ook dat gebruikers inzicht krijgen in het plan Portalen, het eerste deel van WikiKids 2020, en dat ik de meningen, suggesties en kritiek hieronder kan aflezen. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 jul 2017 13:19 (CEST)

Ik heb misschien een voorstel, dat het toekomstige Portaal:Natuurkunde --> Portaal:Biologie wordt? Gr, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 20 jul 2017 16:51 (CEST)
We hebben al een Portaal:Biologie. Echter is biologie alleen de levende natuur (dieren, planten, menselijk lichaam, gedrag, etc.) en gaat natuurkunde over de levenloze natuur (straling, elektriciteit, kracht, beweging, geluid, licht, etc.). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 jul 2017 16:56 (CEST)

Commons-bug

Sinds een paar uur heeft Wikikids weer een bug. Sommige afbeeldingen op Wikikids worden als rode tekst (dat de afbeelding dus niet bestaat, terwijl ze wel op Commons staan), weet iemand hoe dit komt? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 20 jul 2017 16:19 (CEST)

Kun je een voorbeeld geven. Ik zie namelijk niets. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 jul 2017 16:25 (CEST)
Is nu weer weg, dus het is al opgelost (of het lag aan mijn laptop...) – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 20 jul 2017 18:13 (CEST)
De vorige keer toen WikiKids een dag niet te bereiken was, had ik hetzelfde probleem. Ik denk dat het gekoppeld aan elkaar is, maar zich dus blijkbaar ook weer vanzelf oplost. Het voornaamste is dat alles weer werkt. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 jul 2017 22:56 (CEST)

Update WikiKids en installatie Visual Editor

Dag allemaal,

Woensdag rond 9 uur zal er WikiKids worden geüpdate en zal de Visual Editor geïnstalleerd worden. WikiKids is dan even niet bereikbaar en bewerkbaar. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 24 jul 2017 11:37 (CEST)

9 uur 's ochtends of 's avonds? Als ik dat weet kan ik een bericht op Facebook plaatsen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 jul 2017 12:31 (CEST)
Echt?dat was mijn idee dus ik ben er blij mee1want an kunnen nieuwe gebruikers makkerlijker schrijven op Wikikids.alleen nog een vraag:Hoe kan je de visuele tekstbewerker instellen?

groetjes Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?Coolenleuk (overleg) 24 jul 2017 13:35 (CEST)

Ik had je plan naar het bestuur toegestuurd, waar ze erg enthousiast over waren (en het dus nu gaan doen). Op [https//en.vikidia.org de Engelse Vikidia] hadden ze het al een tijdje. Daar hebben ze naast het normale bewerk-knopje ook een ander bewerk-knopje voor de visual editor zitten. Ik neem aan, aangezien het daar er standaard is, dat dat hier ook zo is. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 jul 2017 14:58 (CEST)

In de ochtend. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 24 jul 2017 15:07 (CEST)

Artho (van Kennisnet die de installatie doet) heeft aangegeven dat het thema van WikiKids nog niet goed samenwerkt met de Visual Editor. Hij zal de Visual Editor dus wel installeren maar het kan zijn dat deze wat later dan woensdag in werking gaat. De update gaat wel gewoon door. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 24 jul 2017 20:43 (CEST)
Blijkbaar werkt het wel op het Wikikidsthema. Op sommige pagina's staat het echter niet, maar wellicht ondersteunt VisualEditor dat soort pagina's niet. Fab - Kennisnet (overleg)

YouTube-sjablonen niet weergeven

Kan het zijn dat de filmpjes van YouTube op WikiKids niet weergeven worden? Ik kan ze namelijk niet zien op artikelen, zoals Con te partirò en Danse macabre. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 jul 2017 11:38 (CEST)

Hoi, ik heb dit weer gemaakt. Bij de YouTube-small-widget werd nog een HTTP-pagina ingeladen, en browsers weigeren dat als de pagina zelf HTTPS is. Als een pagina nog geen werkend filmpje heeft, dan werkt dit als het goed is wel na een aanpassing of door er ?action=purge achter te zetten :) Fab - Kennisnet (overleg)

Spam

Misschien is het een idee dat Kennisnet ook weer eens gaat kijken naar het huidige aanbod aan spambots? Want dat zijn er zo'n 3 à 4 per dag en ik moet eerlijk zeggen dat ik nu wel weer een beetje klaar ben met het verwijderen van spam. Wikipedia heeft er geen last van dus er moet een oplossing voor zijn. Groetjes, :) apoo overleg 28 jul 2017 23:38 (CEST)

Hey Apoo, erg vervelend en begrijpbaar... Ik heb voor nu even de captcha aangezet voor aanpassingen bij gebruikers met minder dan 10 edits en geen bevestigd emailadres. Blijkbaar stond de captcha uit voor auto-bevestigde gebruikers, en alleen bij aanmaken van een account was het nodig. Hopelijk damt het nu wat in. Fab - Kennisnet (overleg) 31 jul 2017 09:26 (CEST)
Thanks! Als het goed is was het ooit ook zo ingesteld dat de captcha alleen ingevuld moest worden wanneer je als nieuwe gebruiker een link toe wilde voegen. :) apoo overleg 31 jul 2017 12:19 (CEST)

Dokters

Hallo,k'heb een vraagje voor jullie. :) Nou ik wil heel graag een dokter,chirurg of tandarts worden . En ik wou jullie vragen of me te sturen wat voor : dokters,chirurgen of tandarts er bestaan. Want als ik een lijst krijg kan ik misschien 1 kiezen en onderzoeken. Het zou erg leuk zijn als ik de lijst kan krijgen

Dag, via deze link heb je een lijstje van een groot deel van de medische vakgebieden die er zijn. Het zijn allemaal linkjes waarop je kan klikken en dan weet dat bijvoorbeeld cardiologie met het hart te maken heeft en neurologie met de hersenen en het zenuwstelsel. Dit zijn inprincipe alle dokters, chirurgen en tandartsen die er zijn. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 aug 2017 18:17 (CEST)

Dokters,chirurgen en tandartsen♥

Hallo, ik heb een vraagje. :) Nou 'k wil heel graag een : Dokter,chirurg of tandarts worden.♥ Maar 'k weet alleen niet welke soorten er zijn. :( Dus mijn vraag is of jullie een lijst met soorten:dokters,chirurgen en tandartsen willen maken voor me?♥ Het zou zo lief zijn of jullie een lijst kunnen maken voor me? MAAR HET MOET WEL EEN ECHTE LIJST ZIJN MET ALLE DOKTERS,CHIRURGEN EN TANDARTSEN VAN HEEL DE WERELD!!!!! Waarom? Nou omdat ik misschien in andere landen wil werken :D!!! Dus nogmaals willen jullie een lijst voor me maken ?groetjes ~Kitty2006~♥

Hi! Mike heeft hierboven een lijstje voor je gevonden. We zijn alleen helaas geen helpdesk die je verder kunnen helpen. Groetjes, :) apoo overleg 7 aug 2017 19:01 (CEST)

Pabo-studenten

Dag allemaal,

Ook dit jaar zullen Pabo-studenten weer artikelen schrijven of uitbreiden op WikiKids. De lessen hierover beginnen vanaf volgende week. De studenten zullen een account aanmaken deze dagen, hun gebruikerspagina vullen en korte aanvullingen doen op artikelen. In de loop van de tijd zullen de artikelen verschijnen. Aan het einde van blok B (dat is in februari) worden de studenten beoordeeld. De studenten plaatsen het Pabo-sjabloon boven de artikelen. Als er nog vragen zijn dan hoor ik dan natuurlijk graag. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 7 sep 2017 10:33 (CEST)

Leuk! Ben benieuwd! :) apoo overleg 7 sep 2017 16:02 (CEST)
Zou dit jaar meer rekening kunnen worden gehouden met afbeeldingen met auteursrecht. Afbeeldingen worden klakkeloos van Google gekopieerd. Aangezien studenten erop beoordeeld worden verwijder ik deze tijdelijk niet, maar momenteel probeer ik in ieder geval een groot gedeelte van de afbeeldingen op Auteursrechten na te lopen en tevens de duplicaten te verwijderen. Studenten die deze regels niet acht nemen werken mij momenteel tegen. Ik zou graag willen dat hier aan de kant van de studenten meer duidelijkheid over komt. Afbeeldingen worden namelijk dit jaar wel gwn verwijderd. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 sep 2017 17:21 (CEST)
Eigenlijk vind ik afbeeldingen met de juiste licentie gewoon onderdeel van de opdracht. Dus ik stel voor om gewoon de werkwijze te handhaven die we altijd handhaven: auteursrechtenschending = weg, geen samenvatting/licentie = na een week weg. Ik denk dat juist studenten de uitleg over rechtenvrije afbeeldingen en het gebruiken van afbeeldingen van commons wel moeten snappen. :) apoo overleg 7 sep 2017 18:04 (CEST)

Mee eens. Ik wijs ze daar ook op. Als ze zich daar niet aan houden mogen de afbeeldingen (na een waarschuwing) verwijderd worden. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 9 sep 2017 19:59 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis/Archief/19&oldid=642909"