Portaal:WikiKidsAtlas

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Atlas · GeschiedenisPortaal · Kunst & CultuurPortaal · WetenschapsPortaal · MaatschappijPortaal · WoordenschatPortaal
WikiKidsAtlas Projectpagina Inschrijving
Wikikids-Atlas.png
Welkom op het Atlasportaal van WikiKids!
Earth Eastern Hemisphere.jpg

De WikiKidsAtlas is net een echte atlas. Er zijn tal van plaatsen in de wereld te vinden op landkaarten. Via subportalen kun je maar liefst zes continenten bezoeken en daarnaast nog verschillende landen. Neem een kijkje op de onderstaande portalen en verdiep je in de geografie en de cultuur van deze continenten. Van Nederland en België zijn er uitgebreidere portalen, waarin ook de provincies en belangrijkste rivieren en kanalen behandeld worden. Daarnaast geeft deze atlas nog een overzicht van aardrijkskundige onderwerpen. Voorbeelden zijn het klimaat, het weer, aardbevingen, vulkanisme, maar ook verstedelijking en vergrijzing.

Over aardrijkskunde
Aardrijkskunde is een vak dat zowel op de basis- als de middelbare school behandeld wordt en het is een wetenschap die de zich bezighoudt met het bestuderen van de aarde. Grofweg zijn er twee soorten aardrijkskunde. Als eerste is er de fysische aardrijkskunde. Deze houdt zich bezig met de natuurverschijnselen op aarde, zoals tornado's en zeestromen. De tweede soort heet de sociale aardrijkskunde. Deze houdt zich bezig met de bevolking, waar een beetje economie, politiek en veel maatschappijleer te pas komt. Ook behandelen we op dit portaal geologie, een wetenschap die aardlagen en gesteenten analyseren om zo een beeld van de geschiedenis van de Aarde te maken.

Meehelpen?
Als je mee wilt helpen kan dit natuurlijk. Via bovenstaande link is er een lijst met gewenste en nog te verbeteren artikelen te vinden. Maak een artikel aan, verbeter er eentje of breid er een uit! Alle hulp is welkom. Ben je van plan meer te doen met aardrijkskunde op WikiKids? Schrijf je dan in via inschrijven en vertel wat je zo willen aanpakken.

De Aarde is immers heel fascinerend!

Farm-Fresh bullet terug.pngTerug naar PIM-systeem
Swakopmund.jpeg

Namibië is een land in het zuiden van Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan. De hoofdstad is Windhoek. Namibië heeft 2.113.077 inwoners. Namibië heeft als buurlanden Angola, Zambia, Botswana en Zuid-Afrika. Vroeger was Namibië een Duitse kolonie, na de Eerste Wereldoorlog werd het land bezet door Zuid-Afrika en 1990 werd Namibië uiteindelijk een zelfstandig land...Lees verder...


Oasis de Huacachina, Ica, Perú, 2015-07-29, DD 18.JPG
Een oasis in Huacachina, Peru
Landen van de wereld
Political map world since 2014 Dutch.svg


Continentale en landelijke portalen

Landelijke portalen (Amerika)

Landelijke portalen (Oceanië)


(*) Let op! Sommige landen liggen op twee continenten. Deze landen staan bij het rijtje van het continent waartoe het grootste gedeelte van het land behoort.
Aardrijkskundige begrippen

Hieronder vindt je een overzicht van belangrijke aardrijkskundige begrippen:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:WikiKidsAtlas&oldid=823400"