Portaal:Europa

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Inschrijving
PortaalEuropa.jpg
Introductie
Europe flags.png

Welkom op Portaal:Europa. Hier vind je alles over het Europese continent. Van landen tot afhankelijke gebieden en van trekpleisters tot steden. Daarnaast vind je nog een lijst met de langste artikelen over Europa en portalen die met dit onderwerp te maken hebben. Wil je meewerken aan dit portaal? Kijk dan in onze lijst met gewenste artikelen. Vergeet je niet eerst in te schrijven.

Europa is een van de zeven continenten op de wereld. Europa is samen met Noord-Amerika een van de rijkere continenten. In Europa liggen veel belangrijke landen, zoals Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Europa heeft een lange geschiedenis. Veel Europese landen hebben door middel van kolonies over de wereld geheerst, waardoor Europa machtig en rijk werd. Ook was het de plaats waar de Industriële Revolutie en twee wereldoorlogen begonnen zijn. Na de laatste wereldoorlog werd Europa in twee invloedsferen verdeeld, die in de jaren 90 werden opgeheven. Lees verder

Lees op dit portaal meer over dit continent!


Landen, afhankelijke gebieden en niet-erkende staten

Afhankelijke gebieden
Niet-erkende staten

Bekende trekpleisters & bezienswaardigheden van Europa


De Europese Unie

De Europese Unie is een internationale organisatie die bestaat uit wel 27 verschillende landen. Al die 27 landen komen uit Europa, uitgezonderd Cyprus in Azië. Het is bedoeld als een economische, politieke en democratische samenwerking in al deze landen. Ze heeft haar eigen vlag, namelijk een blauwe met 12 gele sterren in een vorm van een cirkel. Er zijn enkel 12 sterren op de vlag, omdat de EU na een aantal jaren dat het pas bestond 12 landen had. Daarna is de vlag niet meer veranderd en zo gebleven. De EU heeft verschillende hoofdkantoren enzovoort. Alles wordt echter wel bestuurt vanuit de Belgische hoofdstad Brussel. Het Europese Parlement heeft twee hoofdkantoren, één in Brussel en één in Straatsburg (Frankrijk). De Europese Centrale Bank is echter gevestigd in Frankfurt am Main, Duitsland. Brussel en Luxemburg-Stad zijn de zetels van de Europese Rekenkamer. Ook de Europese Investeringsbank zetelt in Luxemburg-Stad. In het jaar 2010 had de hele organisatie wel 501.259.840 inwoners.

Een panorama van de Spaanse rivier de Taag in de stad Toledo
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Europa&oldid=722663"