Portaal:Taal

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina
PortaalTaal.png


Welkom op Portaal:Taal!

Op dit PorTaal vind je alles over taal. Naast verschillende talen en taalfamilies, ontdek je nog informatie over soorten talen, woordsoorten, zinsbouw en dialecten. Vind je taal ook interessant en wil je meehelpen met het schrijven van artikelen? Neem dan een kijkje op onze projectpagina! Hier staan ook alle artikelen die nog aangemaakt of uitgebreid moeten worden.
Zie ook:
Portaal:Onderwijs
Portaal:Woordenschat
Portaal:Kerndoelen

Farm-Fresh bullet terug.pngTerug naar PIM-systeem

Over taal

Gebarentaal is ook een taal

Onder taal verstaan we de combinatie van klanken, uitroepen en woorden die worden gebruikt om met elkaar te praten. Met taal communiceren we met elkaar. We praten met elkaar, schrijven elkaar brieven, en lezen die dan op. Maar we sturen elkaar ook mailtjes. Om de gesproken taal schriftelijk weer te geven maakt men met een alfabet woorden, die in combinatie met elkaar weer zinnen vormen.

Ook Spreekwoorden en gezegden of uitdrukkingen maken deel uit van de taal.

Veel landen hebben hun eigen taal. Gebieden hebben soms een eigen dialect, een plaatselijke vorm van de taal die iets anders is dan de landelijke taal. Taal maakt deel uit van de cultuur van een land. Talen als Nederlands, Frans en Duits worden veel gesproken, vanwege de koloniën van die landen. Lees verder...

Nederlandse en Vlaamse dialecten
Talen van de wereld
Languages world map-transparent background.svg

Altaïsche talen

Afro-Aziatische talen

Finoegrische talen

Andean-Equatoriale talen

Eskimo-Aleoetische talen


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Taal&oldid=807434"