Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Gebruiker:Mike1023/Project:Geschiedenis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Project:Geschiedenis is een project op WikiKids. Project:Geschiedenis is een onderdeel van Portaal:Geschiedenis.

Vooruitgang

Bestemmingsplan/Ruimtelijk uitvoeringsplan

Hoofdstuk 1:Hoofdportaal

Het hoofdportaal hoeft een klein beetje verbeterd worden. De mededelingen verdwijnen en de link naar het geschiedeniscanon wordt uitgebreid met een link naar de pagina geschiedenis van België (op zijn tijd aangemaakt). Er komt een uitgelicht artikel (per maand) en een box met nieuwe artikelen (de leestips). De Projectpagina verdwijnt en er komt een gewenste artikelen-box. De galerij wordt vernieuwde en de inschrijving wordt iets veranderd. Het sjabloon met alle subportalen wordt verwijderd (zie Sjabloon:Navigatie subportalen Portaal:Geschiedenis).

Hoofdstuk 2:Tijdlijnportalen

Mijn idee is om als eerste meer nadruk te leggen op de tijdlijn. De nieuwe tien tijdlijnportalen worden een beetje opnieuw opgemaakt, met onder meer meer afbeeldingen.

Portaal:Franse Tijd krijgt op vier hoofdpunten; Koninkrijk Frankrijk, de Franse Revolutie, Napoleon en de Verlichting. Portaal:Industriële Revolutie wordt ook veranderd tot Portaal:IJzeren Eeuw. De hoofdpunten hiervan zijn onder meer de Industrialisatie en wetenschap, Politiek, Oorlog, revoluties en vrede en de maatschappij. Hiermee hebben een groter onderwerp over deze (toch wel) belangrijke tijd, waar in de basis is ontstaan van onder meer het huidige Nederland. Portaal:Eerste Wereldoorlog wordt nog bij de tijd gebracht, wat Josse me een tijdje geleden heeft gevraagd. Op Portaal:Tweede Wereldoorlog wordt ook gewerkt, dit moet meer een portaal worden, dan een artikel. Ook worden de artikelen v/d maand nog even nagelopen. Bij Portaal:Van 1945 tot nu komt aandacht voor de veranderende maatschappij, de Koude Oorlog, de Technische ontwikkeling en wat er de laatste jaren in de nieuws was (sinds 2000) qua grote gebeurtenissen.

De Tijdlijnportalen heet overigens niet voor niets de Tijdlijn. Ik ga een speciaal Tijdlijnsjabloon ontwerpen, zodat kinderen als het ware een soort van "tijdreis" kunnen maken. De projectpagina's worden allemaal verwijderd en er komt een centrale gewenste artikelenbox (verdeeld in kopjes), waardoor er meer overzicht is.

Hoofdstuk 3:Portaal:Amerikaanse Burgeroorlog

Portaal:Amerikaanse Burgeroorlog zou eigenlijk zijn inschrijving moeten verliezen. Hiermee wordt het opgenomen als gewoon portaal. De projectpagina wordt verwijderd en gewenste artikelen vinden plaats in de Gewenste artikelenbox. Artikelen v/d maand worden nagelopen. Ook moeten er meer plaatjes komen

Hoofdstuk 4:Portaal:Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog

Portaal:Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog zou eigenlijk verwijderd moeten worden. In compromis hiervoor ben ik bereid het artikel over die oorlog uit te breiden.

Hoofdstuk 5:Portaal:Kastelen en Portaal:Paleizen

Portaal:Kastelen en Portaal:Paleizen worden samengevoegd tot een Portaal:Architectuur. Dit wordt het centrale portaal over gebouwen en bouwwerken, denk hierbij aan de Eiffeltoren, de Empire State Building en Branderburger Tor.

Het slot:De nieuwe vorm en Opleveringen

De nieuwe vorm:

Daarnaast komt er (optioneel) nog een apart Portaal:Gebouwen. Van de ooit 17 subportalen blijven er nog 14 portalen over en dan nog een onafhankelijk portaal:Architectuur.

Svp je mening over...

  • ...de fusie van portalen over de verschillende oudheden.
  • ...de verwijdering van Portaal:Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.
  • ...de vernoemingen van Portaal:Industriële Revolutie en Portaal:Van 1945 tot nu.
  • ...de fusie van Portaal:Paleizen en Portaal:Kastelen

Natuurlijk mag je ook over de andere dingen je mening of tips geven.

Hier mening plaatsen

Zet hier je mening neer:

Ik snap niet zo waarom je het oudheidsportaal weer zou willen fuseren. De subportaaltjes zijn prima en goed gevuld, zowel qua artikelen als qua tekst, misschien alleen wat fotootjes erbij en het ziet er super netjes uit. Op de hoofdpagina/oudheid staat ook nu al informatie over andere oudheden en al allemaal links naar de niet bestaande artikelen over deze oudheden. Het lijkt me dus niet nuttig om de drie grote oudheden compleet met deze kleine stukjes samen te voegen. Waarom zou je goed werk weer verwijderen? Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 29 jul 2015 19:12 (CEST)
Misschien is het een idee om dan i.p.v. de portalen te fuseren, het Portaal:Oudheid te verwijderen? Ik ben het helemaal met je eens dat dat dan geen succes wordt. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 aug 2015 15:26 (CEST)
Ziet er goed uit, hier word ik blij van. Over de Oudheidsportalen, ik vind dat we die wel zowat met rust kunnen laten, ik vind ze nu al erg mooi. Portaal:Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog kan verwijderd worden, niks op tegen. Portaal:Industriële Revolutie hernoemen vind ik een goed idee, maar of Portaal:Negentiende eeuw een juist alternatief is, betwijfel ik. Portaal:Van 1945 tot nu wil ik zelf wel behouden, het klinkt in mijn oren beter dan Portaal:Huidige tijd. Een portaal:Gebouwen is natuurlijk een leuk idee als je alleen maar grote portalen wilt, maar ik vind die twee kleinere portalen juist charmant. Ze hebben een heel eigen sfeer en die gaat in een groot portaal een beetje verloren. Verder ziet alles er weer top uit, maar misschien kan de pagina Portaal:Geschiedenis/Planning ook opgaan in Portaal:Geschiedenis/Inschrijving? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 aug 2015 19:49 (CEST)
De negentiende eeuw is een interessante tijd waarin eigenlijk zowat de hele basis is ontstaan van onze huidige samenleving (in Europa). België is ontstaan, Thorbecke veranderde grondwet, de Maartrevolutie (stapje dichterbij democratie) en de Amerikaanse Burgeroorlog. De Industriele Revolutie gaat eigenlijk alleen over de stoommachines en misschien nog over de sociaal-democratie, maar de negentiende eeuw, mijn lievelingseeuw, is een groter onderwerp. De oudheid laat ik zo. Portaal:Gebouwen wil ik wel echt maken. Wie zegt dat je er niet weer sfeer kan in brengen. Misschien een andere sfeer, maar dat hoeft niet perse slechter te zijn. Bovendien zal zo'n portaal dan meer gelezen worden, neem ik aan, omdat je groter onderwerp aangaat, krijg je meer lezers. En voor het onderhoud is het wel iets prettiger. De planning kan inderdaad ook weg. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 aug 2015 19:58 (CEST)
Ik denk dat industriële revolutie een herkenbaardere naam is voor het tijdperk. Veel van de dingen die je noemt zijn hier namelijk direct of indirect ook gevolgen van. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 2 aug 2015 21:19 (CEST)
@Mike Ik ben het ook met je eens dat de 19de eeuw een beter onderwerp is, maar ik vind een Portaal:Negentiende eeuw een beetje saai klinken, is daar geen leukere naam voor? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 3 aug 2015 10:02 (CEST)
De IJzeren eeuw wordt de Negentiende eeuw ookwel genoemd. Voor de rest kan ik geen andere naam bedenken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 aug 2015 10:09 (CEST)
Dan weet ik het ook niet. Wel lijkt me een (onafhankelijk) Portaal:Architectuur me leuk, dat klinkt wat leuker dan "Gebouwen". Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 4 aug 2015 21:28 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Mike1023/Project:Geschiedenis&oldid=455951"