Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Portaal:Industriële Revolutie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Gewenste artikelen Inschrijving Galerij
Portaal Industriële Revolutie.png
Welkom

Welkom op portaal:Industriële revolutie van het Geschiedenisportaal. Hier kan je echt alles vinden over deze tijd, van Willem I tot aan de eerste machines. Beleef de industriële revolutie hier op dit portaal.

Belangrijke artikelen
Coloured engraving Vienna Congress.jpg
Eckenbrecher Tropische Landschaft in Deutsch-Ostafrika.jpg
Over de Industriële revolutie

De industriële revolutie begint na de uitvinding van de stoommachine. Het was een revolutie: een grote verandering. Door de industriële revolutie veranderde de manier waarop spullen werden gemaakt. Eerst werden spullen (zoals kleding) met de hand gemaakt. Door de industriële revolutie konden de spullen met machines gemaakt worden. Machines konden veel sneller de spullen maken. Hierdoor werden de spullen ook goedkoper en konden meer mensen het kopen.

Volgende Portaal

Het volgende portaal is Portaal:Eerste Wereldoorlog. Hier lees van alles over de Eerste Wereldoorlog en hoe dat leidde tot een Tweede Wereldoorlog. Ga verder met de tijdreis en bleef een nieuwe periode.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Industriële_Revolutie&oldid=679617"