Portaal:Wetenschap

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Atlas · GeschiedenisPortaal · Kunst & CultuurPortaal · WetenschapsPortaal · MaatschappijPortaal · WoordenschatPortaal
Portaal Projectpagina Inschrijving
PortaalWetenschap.png
Welkom op Portaal:Wetenschap!
ScienceOlympiad.jpg

Op dit portaal staan wetenschap en technologie centraal. Van wetenschappers tot aan de deelgebieden. Op dit portaal wordt dieper ingegaan op de vier exacte wetenschappen. Dit zijn wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Op dit portaal staan de allerbelangrijkste onderwerpen die behoren tot deze wetenschappen. Ook staat er een link naar de portalen, waar je meer informatie vindt. Aan het einde van dit portaal vindt je de belangrijkste wetenschappers, toegepaste wetenschappen en kindervriendelijke links naar over wetenschap.

Wetenschap is het vergaren van kennis, dus het leren van nieuwe dingen en nieuwe dingen onderzoeken en ontdekken. Iemand die aan wetenschap doet, heet een wetenschapper. Zij beschrijven deze onderzoekingen en ontdekkingen en leggen dit ook vast door middel van tekeningen, foto's, filmpjes of geluidsopnames. Wetenschappers werken vaak voor een instelling, zoals een instituut of universiteit. Hier geven ze vaak ook kennis door aan studenten, die zij ook begeleiden in het onderzoeken. Wetenschap is breed en wordt daarom in kleinere wetenschappen ingedeeld. De biologie houdt zich bezig met het leven op aarde, de wiskunde met getallen en verbanden, de scheikunde met reacties tussen en eigenschappen van bepaalde stoffen en de natuurkunde met de niet-levende natuur. Deze vier wetenschappen worden vaak onderwezen op school, maar daarnaast zijn er nog vele andere wetenschappen. Zo is er sociologie, dat zich bezig houdt met de maatschappij, en economie, dat zich bezig houdt met het financieel gedrag van burgers en bedrijven. Veel wetenschappen hebben ook een bepaalde overlap met elkaar en wetenschap wordt in het dagelijks leven vaak gebruikt, zowel direct als indirect. Het denken en kijken naar de toekomst is ook door filmmakers gedaan en heet science fiction. Ook heeft de wetenschap en technologie ervoor gezorgd dat er allerlei gereedschappen zijn ontwikkeld.

Farm-Fresh bullet terug.pngTerug naar PIM-systeem


Gekoppelde portalen:

Meer over wetenschap

Links:
Hieronder zie je een verzameling aan links naar sites die met wetenschap te maken hebben. Op sommige sites staan ook proefjes. Voer deze proefjes nooit alleen uit en zorg altijd dat er een volwassene je meehelpt!Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Wetenschap&oldid=808614"