Handelingen

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Pinksteren met Maria in het midden

Het boek van de Handelingen van de apostelen is het vijfde boek van het Nieuwe Testament. Het boek begint de laatste woorden van Jezus Christus en zijn Hemelvaart van Jezus Christus. In het hoofdstuk erna volgt de Pinksteren. Er wordt verteld over het optreden van de apostelen Petrus en Johannes. De apostel Stefanus wordt de eerste christen die wordt vermoord vanwege zijn geloof. Hij wordt gestenigd.

Daarna volgen de gebeurtenissen van de twaalf Apostelen. In hoofdstuk 9 verandert dat. Dan komt Paulus in beeld. De rest van het boek Handelingen gaat over de reizen die Paulus heeft gemaakt en de problemen die hij daarbij heeft ondervonden. Een belangrijk hoofdstuk is hoofdstuk 15. Daarin pleit Paulus voor het afschaffen van de besnijdenis. Hij zegt dat volgelingen van Jezus een "geestelijke besnijdenis" hebben. Daarmee wordt de afstand tussen joden en christenen groter. Zowel Hemelvaartsdag als Pinksteren zijn vrije dagen in de westerse wereld.

Videoclip


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Handelingen&oldid=691079"