Ruth

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ruth op het veld

Ruth is een boek uit de Bijbel. Het is tegelijkertijd de hoofdpersoon van het boek in het Oude Testament. De hoofdlijn is als volgt:

Wanneer er hongersnood heerst in Bethlehem trekken een man en vrouw en hun twee zonen weg. Hun zonen trouwen met niet-Joodse vrouwen, maar al snel overlijden zowel de man als de zonen. De vrouw blijft alleen achter met twee schoondochters. Een daarvan - Ruth - gaat met haar schoonmoeder terug naar Betlehem en trouwt uiteindelijk de Joodse Boaz. Uit deze verbintenis komt een kind voort: Obed.Op latere leeftijd zal die een oon krijgen, Isaï. Isaï zal later de vader worden van koning David. Koning David zit in de geslachtslijn van Jezus Christus. In die tijd hielden ze goed bij wie de vader was van wie over meerdere eeuwen.

Dit is het enige boek in de Tenach met de naam van een niet-joodse hoofdpersoon. Bovendien is ze net als Esther een vrouw. Dat was niet gebruikelijk in de Oudheid.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ruth&oldid=691969"