1 Petrus

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De apostel Petrus, geschilderd door Rubens

1 Petrus of wel de eerste brief van de apostel Petrus is waarschijnlijk rond het jaar 62 na Christus geschreven. Dat is ongeveer 30 jaar na het leven van Jezus Christus. Soms wordt echter gedacht dat de brief een stuk later is geschreven, vanwege de nadruk op de verdrukking van de christenen. In dat geval zou de brief niet door Petrus zelf zijn geschreven, maar door een leerling van hem. De brief heeft een plaats gekregen in de Bijbel, na de brief van Jacobus. Volgens de traditie is Petrus gestorven bij de vervolgingen van keizer Nero, na de Grote brand van Rome in het jaar 64 na Christus. Volgens Petrus is de brief in Babylon geschreven, maar eigenlijk is ook hier discussie over. In sommige Bijbelgeschriften wordt Rome aangeduid met Babylon. Het is een plaats waar veel slechte dingen gebeuren. Petrus schrijft hoe mooi het is dat hij veel mensen ziet geloven in Jezus Christus, hoewel ze Jezus niet hebben gezien. Dat ligt voor Petrus anders, want hij heeft enkele jaren met Jezus meegetrokken. Petrus wordt gezien als een van de belangrijkste leerlingen van Jezus.

Het goede leven

Petrus geeft aan hoe je een goed christen bent. Dat is door je te schikken in je lot en liefde te geven. Zo kan je verandering aanbrengen in je omgeving. Hij formuleert het zo (1 Petrus 2: 12):

Leid te midden van de ongelovigen een goed leven, opdat zij die u nu voor misdadigers uitmaken, door uw goede daden tot inzicht komen en God eer bewijzen op de dag van het oordeel.

video


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=1_Petrus&oldid=794891"