Menno Snel

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Menno Snel

Menno Snel (Vleuten-De Meern, 29 oktober 1970) is een Nederlands politicus. Snel is lid van Democraten 66 en was van oktober 2017 tot 18 december 2019 staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte III. Hij trad af nadat zijn positie onhoudbaar was geworden toen bleek dat de belastingdienst honderden gezinnen ten onrechte had beschuldigd van fraude met de aanvraag van kinderopvangtoeslag. Snel was als staatssecretaris verantwoordelijk voor het functioneren van genoemde dienst.

Snel studeerde tussen 1988 en 1994 Algemene Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie ging hij werken bij de bank MeesPierson en kreeg hier een hoge functie. Tussen 2009 en 2011 werkte hij bij APG, dat de pensioenen regelt van werknemers. In 2011 verhuisde hij naar Washington D.C., waar hij ging werken bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). In 2016 keerde hij terug naar Nederland en ging werken bij de Nederlandse Wetenschapsbank.

Sinds 26 oktober 2017 was Menno Snel staatssecretaris van Financiën. Wouter Koolmees vroeg hem voor deze functie, aangezien ze voorheen samenwerkten bij het Ministerie van Financiën. Snel was vrij kort daarvoor lid geworden van D66 en had haast geen politieke ervaring. Onder Snel moest onder meer de Belastingdienst hervormd worden. Na zijn aftreden is besloten dat er twee staatssecretarissen van Financiën zouden komen. Dat zijn Alexandra van Huffelen (D66) en Hans Vijlbrief (D66) geworden.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Menno_Snel&oldid=833664"