Ingrid van Engelshoven

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ingrid van Engelshoven

Ingrid Katharina van Engelshoven (geboren in Delfzijl op 12 juli 1966) is een Nederlandse bestuurskundige. Van 26 oktober 2017 tot 10 januari 2022 was ze de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte III.

Van Engelshoven werd geboren in Delfzijl, maar groeide op in Vlaardingen. Ze woonde ook een tijdje in België. Ze deed twee studies: beleids- en bestuurswetenschappen in Nijmegen en Nederlands recht in Leiden. Al in haar studententijd was ze actief voor D66. Ze ging daarna vrijwel meteen werken bij D66, maar ook bij bijvoorbeeld het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Sinds 2007 was ze partijvoorzitter van D66, wat ze tot 2013 bleef. Dat was een moeilijke periode voor de partij: D66 had maar drie zetels gehaald en er werd zelfs gedacht aan opheffing. Ze was daarnaast wethouder in Den Haag (2010-2017). Van Engelshoven hield zich als wethouder vooral bezig met onderwijs en dan met name met kwetsbare meisjes in het onderwijs. In 2017 werd ze lid van de Tweede Kamer, maar al snel, in oktober, werd ze minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte III.

Van Engelshoven woont in Den Haag. In 2015 kreeg ze de Els Borst Netwerk Inspiratieprijs voor haar inzet voor D66.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ingrid_van_Engelshoven&oldid=702480"