Portaal:Maatschappij

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Atlas · GeschiedenisPortaal · Kunst & CultuurPortaal · WetenschapsPortaal · MaatschappijPortaal · WoordenschatPortaal
Portaal Projectpagina

PortaalMaatschappij.png

Welkom op Portaal:Mens en Maatschappij!

Op dit portaal lees je alles over de maatschappij en jouw als mens daarin. Eigenlijk is dat een heel breed onderwerp. Je vind hier artikelen over politiek, godsdienst, rechtspraak, economie, maar ook media, verkeer en vervoer, sport, welzijn en vrije tijd. Veel van deze onderwerpen hebben tevens portalen, waar dieper wordt ingegaan op de onderwerpen. Het portaal is gebaseerd op het schoolvak maatschappijleer (ook wel burgerschap genoemd), waar scholieren leren over maatschappelijke onderwerpen. Een belangrijk onderdeel is het Recht, waaronder de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de Kinderrechten. Een belangrijk onderdeel is het burgerschap. Want je mag als mens in deze maatschappij dan wel rechten hebben, je hebt ook plichten. Naar mate je ouder wordt krijg je daar steeds meer mee te maken. Je moet naar school, je moet uitkijken in het verkeer, je moet aan je gezondheid denken en je bent niet alleen op deze aarde. Je moet dus ook aan je medemens denken. Dat begint al thuis.

Mocht je mee willen schrijven over maatschappelijke onderwerpen, neem dan een kijkje op onze projectpagina. Hier vindt je artikelen die verbeterd moeten worden of nog aangemaakt moeten worden. Veel lees- en schrijfplezier!

Gekoppelde portalen:

Farm-Fresh bullet terug.pngTerug naar PIM-systeem
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Maatschappij&oldid=850621"