Seychellen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Republiek der Seychellen
Republic of Seychelles
République des Seychelles
Repiblik Sesel

Flag of Seychelles.svg Coat of arms of Seychelles.svg Seychellen locator map.png

Hoofdstad Victoria
Aantal inwoners 99.202 (2021)
Oppervlakte 452 km²
Regeringsvorm Presidentiële republiek
President Wavel Ramkalawan (sinds 2020)
Godsdienst Christendom (89,2%)
Hindoeïsme (2,4%)
Islam (1,6%)
Overig (5,9%)
Geen religie (0,9%)
Taal Engels (English)
Frans (Français)
Seychellencreools (Seselwa)
Munteenheid Seychelse roepie
Volkslied Koste Seselwa
Nationale feestdag 18 juni
Landcode SYC

De Seychellen bestaan uit 115 eilandjes en zijn een Afrikaanse eilandengroep. De eilandgroep ligt voor de kust van Afrika in de Indische Oceaan ten noorden van Madagascar. Op de Seychellen zijn ook een hoop bijzondere planten en dieren die je niet veel in Nederland ziet. Er gaan dagelijks boottochten tussen de eilanden.

Vasco da Gama

Vasco da Gama was ontdekkingsreiziger en heeft de Seychellen in 1504 ontdekt. Vasco da Gama komt uit Portugal. Hij is geboren in Venis.

Bevolking

Lange tijd waren de Seychellen onbewoond en werd het alleen gebruikt als rustplaats voor piraten. In de 18de eeuw kwamen de Fransen naar de Seychellen, omdat ze daar macht over hadden. Na een paar jaar kwamen de Seychellen in Britse handen. In 1976 werden de Seychellen onafhankelijk. Creools, Frans en Engels zijn de officiële talen. Er wonen 90000 inwoners in de hele eilandengroep. De inwoners zijn erg gesteld op hun familie en bezoeken hun familie dagelijks. Op de Seychellen zijn er veel verschillende culturen.

Mahé

Mahé is het grootse eiland en daar wonen de meeste mensen, zo'n ongeveer 72000 inwoners.

Flora en fauna

Er is veel flora en fauna op de Seychellen en er is dan ook veel bescherming en er zijn veel organisatie die de flora en fauna beschermen. Zo houden ze veel duikexpedities naar walvishaaien, projecten met zeeschildpadden en veel kreeften. Er zijn daar schitterende stranden en natuurparken. Daarom zijn de Seychellen een rustgevende en ontspannende plek.3

Vlag betekenis

Het blauw staat voor de lucht en de zee, het geel staat voor de zon, het rood staat voor het volk (bloed van volk), Het wit staat voor de vrijheid en het groen staat voor landbouw en natuur.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Seychellen&oldid=740208"