Portaal:Portaaloverzicht

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaaloverzicht.jpeg
Welkom

Welkom op het Portaaloverzicht. Op deze pagina vindt je een overzicht van elk portaal dat op WikiKids te vinden is. De portalen staan ingedeeld in zeven hoofdonderwerpen; geschiedenis, aardrijkskunde, wetenschap, mens en maatschappij, kunst en cultuur, woordenschat en WikiKids-hulpportalen. Ook kun je zoeken via het PIM-systeem waar zowel portalen als hoofd-categorieën en lijsten zijn te vinden.

Wat is een portaal?
Een portaal is een handige pagina waarop je snel allerlei informatie kan vinden over een bepaald onderwerp. Vaak staat hier informatie die je op het artikel zelf niet kan vinden. Een portaal verbindt al deze informatie door middel van linkjes naar artikelen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een spreekbeurt/werkstuk moet voorbereiden of als je meer wilt weten over een bepaald onderwerp naar keuze. Portalen zijn tevens ingericht naar het thema door middel van kleurtjes, een banner, afbeeldingen en extra's, zoals leuke feitjes en uitgelichte artikelen.

Hoeveel portalen zijn er?
Op dit moment zijn er 89 portalen over diverse onderwerpen. Per jaar lanceert WikiKids een paar nieuwe portalen en ook worden oude portalen opgeknapt. Op deze manier blijft de informatie up-to-date en kan je altijd genoeg informatie vinden.

Hulpportalen

Nieuw portaal aanvragen?
Laat een berichtje achter in de Boomhut. Hier kun je zien of jouw onderwerp voldoet aan de eisen. Graag zien we ook een ontwerp voordat het portaal online gaat! Meer informatie vind je hier.


Portalen op WikiKids

Aardrijkskunde
Zie onze WikiKidsAtlas!
Continenten (landen erin zie hieronder)

Woordenschat
Op ons Woordenschatportaal vind je een online-woordenboek. Hier vind je ook de basiswoordenlijsten van groep 1 t/m 8!


Portalen over landen en gebieden
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Portaaloverzicht&oldid=846290"